Välkommen till Drömgårdens Hundhotell

Härryda, Härryda

Gransjöås 101

Accepterat pris
22 950 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
23855 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
165 kvm / 84 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen till Drömgårdens Hundhotell

Tillfälle att förvärva en sagolik fastighet med egen strand och badbrygga i vackra Björksjön.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Gransjöås 101. Gransjöås 101 - Bjurfors
Välkommen till Gransjöås 101
Villa med karaktär från tidigt 1900-talet. Gransjöås 101 - Bjurfors
Villa med karaktär från tidigt 1900-talet
Underbar utsikt från balkongen. Gransjöås 101 - Bjurfors
Underbar utsikt från balkongen
Högt och fritt läge. Gransjöås 101 - Bjurfors
Högt och fritt läge
Sällskapsrum med utgång till inglasat uterum. Gransjöås 101 - Bjurfors
Sällskapsrum med utgång till inglasat uterum
Täljstenskamin för mysiga och värmande stunder. Gransjöås 101 - Bjurfors
Täljstenskamin för mysiga och värmande stunder

Planskiss

Planlösning
Poolhuset
Planlösning
Träningscenter

Beskrivning

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en sagolik fastighet med egen strand och badbrygga i vackra Björksjön. Fastigheten består av fyra byggnader och drivs idag som hundhotell under namnet Drömgården. Huvudbyggnaden används idag som bostad är om 165 m² boarea och 5 r.o.k. Huset ligger med en magnifik utsikt över sjön och nere vid stranden ligger en stor altan. I anslutning till villan finns ett stort inglasat uterum med synliga takbjälkar. Från hela tomten har man vacker vy över sjöns vatten och på uteplatsen framför huset och från husets inglasat uterum har man en fantastisk upplevelse av vattnets glans och den vackra omgivningen. Den andra byggnaden används idag som hundhotell och 200 m² med golvvärme vilket är signifikant för alla byggnader. Byggnaderna har inga bärande innerväggar och kan ändras om efter egen verksamhet om man så önskar.
Den tredje byggnaden om 200 m² används som swimmingpool med modernaste tekniken. I denna byggnad finns även personalrum och en förbutik samt teknikrummet.
Fjärde byggnaden används som träningscenter för hundar.

Drömgården ligger på en udde i Härryda kommun med Björkesjön som granne. Egen strand med en brygga på 17 meter. Åtta minuter till Landvetter Flygplats samt tjugo minuter till Göteborg, 17 till Lerum, 30 till Borås.

Interiör

Rumsbeskrivning: Entréplan

Hall med klinkergolv och genom en passage finns en gästtoalett. Golvet är belagt med klinker med värmeslingor. Till vänster om hallen ligger ett arbetsrum som kan användas som sovrum. Vidare så kommer vi in i det vackra sällskapsrummet. Detta präglas av stora fönsterpartier som släpper ljus och ramar in den vackra utsikten över sjön. Golvet är belagt med högklassigt klinkergolv med värme. Braskamin som pryder rummet och ger en extra trivselkänsla både höst och vintertid. Från sällskapsrummet nås ett inglasat uterum. Här spenderas många sköna timmar från tidig vår till sen höst. Kan vid behov även värmas vintertid med gasolvärmare.
Köket och sällskapsrummet har en öppen planlösning. Köket innehåller många detaljer som skapar inspiration och engagerar familjemedlemmar i matlagningen. Köksutrustning bestående av induktionshäll, kyl och frys, diskmaskin, spisfläkt samt vinkylskåp. I köket finns bardisk som kan användas som frukosthörna. Väggarna är bekläda med vacker stensättning och taket har infällda spotlights.

Övre plan
Här möts vi av ett vackert rum som har höga fönster och imponerande glaspartier som skapar en härlig stämning i rummet! Synliga takbjälkar bidrar till våningens atmosfär. Utgång till balkong med hänförande utsikt över sjön med omnejd. Rummet används idag som TV-rum och kan lätt omvandlas till ett sovrum för den som önskar.
Planets sovrum är vitmålat och upplevs ljust och rymligt, golvet är beklätt med parkett. Helkaklat badrum med klinker golv, WC, dusch samt handfat med badrumsskåp.

Källarplan
Källarplanet är inrett som motionsrum med klinkergolv. Väggarna är vitmålade. Vidare finner vi en rymlig bastu med separat dusch. Duschen är helkaklad och golvet är belagt med klinker. Tvättstuga med grovingång i fräscha färger som innehåller tvättmaskin, torktumlare samt tvättställ.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Apelgärde 1:17

Tomt

Tomtarea ca 20 000 m² (friköpt).

Planbestämmelser

Generalplan (1980-03-27) Strandskydd (1975-06-30) Fornlämning (1 st)

Parkering

Garage i huset med plats för en bil.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Accepterat pris
22 950 000 kr
Rum
5
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
165 kvm*
Tomtarea
23855 kvm
Biarea
84 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Byggår
1937
Fasad
Trä
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el samt luftvärmepump
Takbeklädnad
Takpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
0

Uteplats/balkong

Stora härliga altaner omgärdar nord och sydfasaden. Alldeles vid stranden finner ni den fina altanen. Brygga för ett svalkande dopp.

TV/bredband

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Dala GA:1, Gemensamhetsanläggning: Härryda Gransjöås GA:1

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 422 000 kr
Byggnadsvärde
2 010 000 kr
Fastställt
2017
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
10 000 kr
Värme
24 255 kr
Försäkring
3 135 kr
Vatten/Avlopp
600 kr
Summa
37 990 kr

Elförbrukning 24 000 kwh/år, Driftkostnaden gäller endast bostaden.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Området

Att bo i Härryda

Härryda är en liten ort belägen i expansiva Härryda kommun. Närheten både till storstaden och naturen har gjort Härryda, liksom övriga tätorter i kommunen, mycket attraktiva att bo i. Många företag har även etablerat sig i området tack var dess strategiska placering.

Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke som också är centralort och ligger längst västerut i kommunen. Närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda. I öster finns Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg samt att man från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 års perspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Området har även många fina badplatser som inbjuder till härliga bad i de många sjöarna, sjöar som även är fina att fiska i.

Mellan Hindås och Rävlanda ligger Klippans naturreservat - ett strövområde med högvuxen, tät och uråldrig granskog. Mitt i området låg tidigare hemmanet Klippan. Där hålls varje år (sista lördagen i juli) ett slåttergille i gammal god anda med musikunderhållning till arbetet, paus i gröngräset med den medhavda kaffekorgen samt ett föredrag eller kåseri av någon inbjuden gäst.

Andra platser värda att besöka är Storåns dalgång i Rävlanda, Gingsjön med Hällingsjö Gästgivaregård och Garvarbostaden, Stora Håltet i kommunens södra del eller någon av gårdarna Högäset i norr, Holmelund i Härskogen eller Kärret i Landvetter.

Invånarna i bygden har genom århundradena försörjt sig genom jord- och skogsbruk samt hantverk. Stora delar av skogarna donerades till Göteborg när staden grundades 1821. Under 1600-talet och 200 år framåt var uttaget av virke noggrant reglerat. På 1830-talet fick bönderna möjlighet att köpa mark.

När det gällde hantverk hade varje gård sin specialitet. 1849 anlades Mölnlycke Väfveri AB, föregångaren till Mölnlycke AB, där det fanns väveri, blekeri, färgeri och handtryck. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde att en ny fabrik– Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875.

Köpa eller sälja bostad i Härryda kommun? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Gransjöås 101

Gransjöås 101,
438 92 Härryda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61