En möjligheternas fastighet med stor potential

Härryda, Härryda

Härsjödammsvägen 10

Utgångspris
2 880 000 kr
Antal rum
5
Boarea / Biarea
115 kvm / 35 kvm
Tomtarea
1132 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

En möjligheternas fastighet med stor potential

På en grönskande trädgårdstomt ligger denna generösa 20-talsvilla med mycket bra planlösning och stora härliga sällskapsytor. Möjlighet till 4 sovrum.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Härsjödammsvägen 10 som ligger centralt belägen med gångavstånd till buss och skola. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
Välkommen till Härsjödammsvägen 10 som ligger centralt belägen med gångavstånd till buss och skola
En vacker 20-talsvilla med stor potential att sätta sin egen prägel på interiören. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
En vacker 20-talsvilla med stor potential att sätta sin egen prägel på interiören
En mysig plats att avnjuta morgonkaffet på. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
En mysig plats att avnjuta morgonkaffet på
Praktiskt med entré under tak. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
Praktiskt med entré under tak
Ljusa fina ytskikt. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
Ljusa fina ytskikt
Planskiss entréplan. Härsjödammsvägen 10 - Bjurfors
Planskiss entréplan

Beskrivning

Beskrivning

Centralt i Härryda med bekvämt gångavstånd till skola, bussförbindelser och vacker natur ligger denna lummigt belägna fastighet. En charmig 20-talsvilla med tidsenlig arkitektur och ljusa trivsamma ytor. Planlösningen på entréplan är mycket flexibel och här kan man antingen göra ett sovrum till eller varför inte öppna upp helt mellan kök och vardagsrum för riktigt stora sällskapsytor. Villans interiör är i behov av en uppdatering. Exteriört har man nyligen bytt både tak och fasad samt renoverat balkongen grundligt och satt nytt räcke på både balkong och farstu.

På senare år har Svedavia på grund av störningarna från flyget bytt ut alla sovrumsfönster och tilläggsisolerat något rum samt tapetserat och satt lister i tre sovrum.

Den uppvuxna trädgården var en gång i tiden välskött och prydlig. Här finns många fina gamla buskar, träd och stora gräsmattor för lek och sociala aktiviteter. Med lite omvårdnad och kärlek finns bra potential att återfå sin ursprungliga charm.

Här bor man med ett par hundra meter till busshållplats och knappt 1 km till Härrydaskolan som har årskurser F-5. Till närmsta förskola som ligger i Skårtorp är det drygt 2 km. Längre upp i Skårtorp finns en fin kommunal badplats med sandstrand och bryggor. Vidare in ca 3.5 km på Härsjödammsvägen når man Stora Härsjön som erbjuder vackra naturupplevelser. Landvetter flygplats ligger knappt 3 km från huset.

Interiör

ENTRÉPLAN
En praktisk farstu under tak välkomnar en in i denna charmiga 20-talsvilla. I anslutning till hallen finns två garderober och en gästtoalett. Plats finns för fler garderober. Hall och gästtoalett behöver nya ytskikt.

Via ett valv når man entréplanets härliga sällskapsytor. Det generösa vardagsrummet ligger trevligt i vinkel och har lättmöblerade ytor. En vacker fiskbensparkett i ek ligger på golvet som fortsätter vidare in till nästa rum. Väggarna är målade. Utrymmet under balkongen har en gammal sättningsskada. Läckaget från taket är åtgärdat utifrån men inte på insidan .

Innanför vardagsrummet ligger ett stort härligt rum att nyttja efter behov. Lämpar sig lika väl som matsal som sovrum. Eller varför inte öppna upp hela väggen in till köket när man ändå renoverar köket.

Rakt in från hallen ligger köket som har kraftigt eftersatt underhåll. Här behöver allt renoveras. Intill ligger en mindre tillbyggnad som även den är i sämre skick. Från hallen i detta utrymmet når man via en enklare trappa källaren.

ÖVRE PLAN
Ett rejält trapphus inrett i mörk träfaner leder en upp till övre plan som erbjuder en stor hall och tre sovrum samt badrum. I hallen finns en mindre platsbyggd garderob och synliga takbjälkar har satts upp som dekoration. Hallen som har tre nya fönster har väggar målad i vitt. Via en liten lucka når man vinden.

Direkt till vänster ligger ett mindre sovrum med gott om förvaring i stor sidovind. Detta rummet har nyare tapeter och lister. Ett äldre träplank ligger på golvet som lämpligen slipas upp och laseras eller målas.

Nästa sovrum intill har utgång till en balkong. Här finns nyare tapeter och lister. Även på detta golvet ligger ett äldre träplank. En äldre sättning mellan planken finns.

Rakt fram från hallen ligger ett mycket väl tilltaget sovrum eller allrum om så önskas. Nyare tapeter (tapeten på ena väggen har visst slitage) och lister. Ett laminat i valnöt ligger på golvet.

Duschrummet som har enklare standard är troligen från 2000-talet. Plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Här finns ett fönster, kommod i sämre skick, wc och duschhörna.

KÄLLARE
Källaren har en väl tilltagen takhöjd och upplevs må förhållandevis bra vad man kan se. Visst fuktgenomsläpp finns åt norr. Via en mindre lucka når man den delen som är krypgrund. Det finns en separat entré ut till trädgården. Källaren har stödvärme via ett element. I ett mindre utrymme finns hydrofor och vattenpump. Längst in i källaren finns en tvättmaskin i ett oinrett utrymme och värmepumpen står utanför.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Prästgärde 1:43

Ombyggnad, Renoveringar

2020 Ny fasad
2020 Nytt tak
2020 Nytt golv och tätningsskikt balkong
2020 Nya altanräcken på både farstu och balkong
2010 Delvis nya fönster
2008 Luft-Vattenvärmepump IVT Optima 1100

Planbestämmelser

Byggnadsplan Byggnadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Å GA:1

Last: Avtalsservitut: Flygverksamhet, 14-IM2-83/3765.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 349 000 kr
Byggnadsvärde
684 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Värme
23 700 kr
Försäkring
6 817 kr
Renhållning
2 930 kr
Vatten/Avlopp
4 385 kr
Vägavgift/snö
500 kr
Summa
38 332 kr

Under uppvärmning ligger den totala kostnaden för nätavgift, el och energiförbrukning som är 19.200 kWh/år. Det är 5 vuxna personer som bott i huset.

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 800 000 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
G
Energideklarationsdatum
2019-02-07

Uteplats/balkong

Vid entrén finns plats för liten utegrupp på farstun.
Balkong som nås från ena sovrummet på övre plan.

Tomt

Stor uppvuxen trädgårdstomt som ligger i en trevlig södersluttning.

TV/bredband

TV-anslutning via fiber.

Bredbandsanslutning via fiber.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Flygverksamhet

Parkering

Flera bilar får plats på infarten till huset. Plats finns för att göra större parkeringar och att uppföra garage.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
2 880 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
115 kvm*
Tomtarea
1132 kvm
Biarea
35 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan delvis med källare
Byggår
1927
Fasad
Trä
Grund
Källare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Luft-Vattenvärmepump 2008
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2-glas och 3-glasfönster
Grundmur
Natursten och betonghålsten

En service och genomgång är utförd den 11/2 2019 på pannan då det uppmärksammades vid energideklarationens utförande att energiförbrukningen är väldigt hög. Cirkulationspumpen var sönder så pannan har gått på elpatron under några år.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten via en djupborrad brunn som ger gott om vatten. Kommunalt vatten finns framdraget till tomtgränsen. Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Härryda

Härryda är en liten ort belägen i expansiva Härryda kommun. Närheten både till storstaden och naturen har gjort Härryda, liksom övriga tätorter i kommunen, mycket attraktiva att bo i. Många företag har även etablerat sig i området tack var dess strategiska placering.

Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke som också är centralort och ligger längst västerut i kommunen. Närmast flygplatsen ligger Landvetter och den lilla orten Härryda. I öster finns Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg samt att man från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 års perspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Området har även många fina badplatser som inbjuder till härliga bad i de många sjöarna, sjöar som även är fina att fiska i.

Mellan Hindås och Rävlanda ligger Klippans naturreservat - ett strövområde med högvuxen, tät och uråldrig granskog. Mitt i området låg tidigare hemmanet Klippan. Där hålls varje år (sista lördagen i juli) ett slåttergille i gammal god anda med musikunderhållning till arbetet, paus i gröngräset med den medhavda kaffekorgen samt ett föredrag eller kåseri av någon inbjuden gäst.

Andra platser värda att besöka är Storåns dalgång i Rävlanda, Gingsjön med Hällingsjö Gästgivaregård och Garvarbostaden, Stora Håltet i kommunens södra del eller någon av gårdarna Högäset i norr, Holmelund i Härskogen eller Kärret i Landvetter.

Invånarna i bygden har genom århundradena försörjt sig genom jord- och skogsbruk samt hantverk. Stora delar av skogarna donerades till Göteborg när staden grundades 1821. Under 1600-talet och 200 år framåt var uttaget av virke noggrant reglerat. På 1830-talet fick bönderna möjlighet att köpa mark.

När det gällde hantverk hade varje gård sin specialitet. 1849 anlades Mölnlycke Väfveri AB, föregångaren till Mölnlycke AB, där det fanns väveri, blekeri, färgeri och handtryck. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde att en ny fabrik– Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875.

Köpa eller sälja bostad i Härryda kommun? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Härsjödammsvägen 10

Härsjödammsvägen 10,
43892 Härryda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62