Trivsamt och väl omhändertaget parhus med prunkande trädgård

Landvetter - Centralt, Härryda

Brattåsvägen 36

Utgångspris
4 350 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
255 kvm
Typ
Parhus
Boarea
138 kvm

Visning

 • söndag 1/11, KL 13:30 - 15:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

 • måndag 2/11, KL 17:00 - 18:00

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Trivsamt och väl omhändertaget parhus med prunkande trädgård

Trivsam och väl omhändertaget parhus i gott skick mitt i centrum. Här finns en prunkande trädgård med mysiga uteplatser. Garage i länga och förråd.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brattåsvägen 36 och detta trivsamma och väl omhändertagna parhus. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Välkommen till Brattåsvägen 36 och detta trivsamma och väl omhändertagna parhus
Vi kliver in i hallen i denna välplanerade bostad. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Vi kliver in i hallen i denna välplanerade bostad
Det stilrena köket som erbjuder gott om skåp för förvaring och goda arbetsytor. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Det stilrena köket som erbjuder gott om skåp för förvaring och goda arbetsytor
Kökets interiör består utav vita luckor som bryts av med svarta bänkskivor i laminat. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Kökets interiör består utav vita luckor som bryts av med svarta bänkskivor i laminat
Utrustningen består utav diskmaskin, induktionshäll 80 cm, fläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn & micro. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Utrustningen består utav diskmaskin, induktionshäll 80 cm, fläkt, kyl, frys, inbyggnadsugn & micro
Här blir matlagningen till ett rent nöje!. Brattåsvägen 36 - Bjurfors
Här blir matlagningen till ett rent nöje!

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till detta trivsamma och väl omhändertagna parhus som har genomgått renoveringar med stor omsorg och känsla med väl tilltänkta detaljer och en personlig prägel. Här bor man med bekvämt gångavstånd till centrum, med närhet till det mesta av Landvetters växande utbud. Området är uppskattat bland barnfamiljer då det är barnvänligt med de bilfria gårdar, flera lekplatser och fotbollsplan i närområdet. Här erbjuds ett trivsamt boende med ljus och fin interiör och en genomtänkt planlösning där varje kvadratmeter är exemplariskt nyttjad samt mycket goda förvaringsmöjligheter. Ytorna fördelar sig idag på tre sovrum, ett stilfullt kök, ett stort härligt vardagsrum, allrum, badrum, separat tvättstuga och toalett.
Den ljuvliga uteplatsen är delvis under tak intill den prunkande trädgården. Även trädgården har säljaren lagt en stor omsorg vid planering och val av växter. Ytterligare en uteplats finns intill entrén med överblick över den gemensamma innergården. De båda uteplatserna gör att man lätt kan följa solens bana under dagen.
Det finns ett rymligt förråd finns intill huset, där ena delen är inredd som en snickarbod med arbetsbänk och goda förvaringsmöjligheter, den andra delen är inredd för förvaring med bl.a fasta hyllor. Garageplats finns i länga samt flera fria parkeringsplatser.

Bostadsområdet ligger med ett centralt läge i expansiva Landvetter. Med en kort promenad når man centrum med dess växande serviceutbud, resecentrum med busshållplats för Röd Express, förskolor och skolor.
Flera idrottsanläggningar finns i närområdet så som ishall, Landevi IP och Landehof elljusspår med skidspår av konstsnö på vintern. Badar gör man i Landvettersjön med både sandstrand och bryggor. Gallhålans naturreservat har mängder med av fina promenadstråk och fina naturupplevelser.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller anmäla ditt intresse för visning.

Interiör

Vi kliver in i denna välplanerade bostad och känslan som infinner sig är en härligt inbjudande känsla till ett trivsamt och väl omhändertaget hem.

I hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor. Plats att hänga av sig och förvaring erbjuds i smart och platsbyggd förvaringslösning. Praktiskt med klinker på golvet med värmande golvvärme. Klinkergolvet är svart som bryts av med en snygg mönstrad tapet på väggarna.

Direkt till höger finner vi det stilrena köket som erbjuder gott om skåp för förvaring och goda arbetsytor. Kökets interiör består utav vita luckor som bryts av med svart bänkskiva i laminat. Bardisken gör möjlighet till att fler personer kan delta i matlagningen eller att barnen gör sin läxor samtidigt som de vuxna förbereder kvällens middag. Ovanför bänkskivan sitter en modern mosaik i mörkgrått. Den maskinella utrustningen består utav diskmaskin, induktionshäll 80 cm, fläkt, inbyggnadsugn och -micro samt hel kyl och frys. Allt i rostfritt utförande. På golvet ligger en parkett i ek och väggarna är målade i vitt. Dimbara spotligts i taket och under överskåpen bidrar till optimal belysning.

En större öppning har tagits upp mellan kök och vardagsrum, vilket bidrar till en modern öppen planlösning. Vardagsrummet är generöst tilltaget i storlek och ger plats för både soffgrupp och ett rejält matbord. Ett fint ljusinsläpp får rummet från flera fönsterpartier och den helglasade altandörren. På golvet ligger en parkett i ek och väggarna är målade i en snygg mörkgrön nyans som bidrar till ett ombonat och mysigt intryck. Via altandörren tar vi oss vidare ut till den ljuvliga uteplatsen och vidare till den prunkande trädgården. Den ljuvliga altanen är delvis under tak, här ryms både en mysig loungegrupp samt matplats med en platsbyggd sittbänk. En arbetsbänk i betong gör det lätt att tillreda maten på utsidan till sommarens grillkväll. Det finns även plats för förvaring av sittdynor eller barnens leksaker. På altanen spenderas gärna härliga sommardagar tillsammans med vänner.

Åter in, vägg i vägg med vardagsrummet ligger tvättstugan som även har en separat entré. Utrustningen består utav tvättmaskin, torktumlare och flera skåp som ger gott om förvaringsutrymme samt goda bänkytor för att bl.a vika tvätt. En inbyggd tvättkorg sparar plats och ger ett stilrent intryck. Tvättstugan som har sitt ursprung från byggnadsåret har fräschats upp med en mörkgrå färg på golvet, som bryts av med en ljusare grå ton på väggarna och en mönstrad tapet i gråa toner ovanför bänken. I tvättstugan huserar även varmvattenberedaren.

Intill tvättstugan ligger entréplanets wc som även den fräschats upp med en grå ton på den övre delen av väggen och en vitmålad bröstpanel på den nedre delen, på golvet ligger ett grått laminatgolv.

I anslutning till entrén ligger det första av bostadens tre sovrum. Platsbyggd garderob med skjutdörrar. En fin ekparkett på golvet och väggarna är målade i vitt och bryts av med en svart/vit fondvägg på en utav väggarna. Här ryms gott och väl säng samt skrivbord. Idag används rummet som ett pyssel- och lekrum.

Via den vitmålade trappan med eksteg tar vi oss upp till övre plan. Utrymmet under trappan har tagits tillvara för platsbyggd förvaring.
På övre plan möts vi av allrummet som är familjens yngre familjemedlemmars sällskapsutrymme med plats för tex tv-spel tillsammans med kompisar. Takkupan ger ett fint ljus ner till hallen och härifrån har man utsikt över den egna trädgården.
En del av allrummet har delats av med en fin svartmålad träspaljé, som för tankarna till svarta industriglasfönster, här bildas då en perfekt arbetsplats för hemmajobb, med plats för skrivbord samt skåp för förvaring.

Intill allrummet ligger de två sovrummen, det ena används idag som föräldrasovrum med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Golvet är belagt med en mjuk och skön heltäckningsmatta i en snygg lila ton som även kommer igen i den randiga fondtapeten som går i lila/grått/vitt och svart, övriga väggar är målade i en behaglig greige ton.
Intill sovrummet ligger en lyxig walk-in-closet med samma heltäckningsmatta som i sovrummet. Här finns gott om plats för förvaring, i både öppen och stängd förvaring i flertalet garderober.

Det andra sovrummet används idag av barnen med tre platsbyggda sängplatser med en våningssäng och en enkelsäng på rad. Ett mysigt krypin under snedtaket har tagits tillvara som en koja. Intill kojan finns en garderob som ger plats för förvaring. Den platsbyggda sängen har en egen stjärnhimmel och lekfulla fototapeter, övriga väggar är målade i vitt och grönt. Ekparkett på golvet.

På övre plan finns också bostadens badrum som renoverades under 2011. Här finns både dusch och ett badkar, vilket brukar uppskattas av barnen i familjen. I övrigt finns skåp för förvaring, handfatskommod, handdukstork och wc.
Mörkgrått kakel på golvet med värmande golvvärme, vita kaklade väggar som bryts av med en turkos mosaik som en fondvägg. Via takfönstret kommer ett naturligt fint ljus in och dimbara spotlights i taket bidrar till bra belysning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landvetter 3:222

Ombyggnad, Renoveringar

2011
Nytt badrum över plan med ny planlösning, nya ytskikt, golvvärme, ny utrustning, ny dörr. Utfört av fackman.

2012
Renovering kök med ny köksinteriör, nya vitvaror, nytt parkettgolv, nya ytskikt väggar, nya takspotlights, öppning i vägg mot vardagsrum med avväxling.
Vardagsrum, nytt parkettgolv, nya ytskikt väggarna, nya altandörr.
Entré, nytt klinkergolv med golvvärme, Nytt trappräcke och nya eksteg i trappan, nytt proppskåp med automatsäkringar.
Barnsovrum övre plan, nytt parkettgolv, nya ytskikt väggar, ny dörr
Allrum övre plan, nytt parkettgolv, nya ytskikt väggar.
Ny altan mot trädgårdssidan.

2013
Utvändig målning av fasaden.
Sovrum övre plan, ny heltäckningsmatta, ny walk-in-closet, nya ytskikt, ny dörr.
Sovrum nere, nytt parkettgolv, nya ytskikt väggar, nya garderober, ny dörr.

2014
Installation mekanisk frånluft med fläkt på vinden, kontrollpanel i allrum
Ny altan entrésidan.
Gäst-wc, målade ytskikt, nytt handfat och wc, ny dörr.

2015
Målning takkupor

2016
Tvättstuga, målning, nya skåp, nya bänkskivor, ny dörr, ny tvättmaskin, ny torktumlare
Ny pergola baksidan.

2017
Utvändigt förråd, ny takkonstruktion samt takpapp, med delvis ny fasad och nytt fönster, ny verkstadsdel. Innerväggar av OSB.
Ny diskmaskin

2020
Installation fiber.
Nyanlagd trädgård, nytt staket trädgårdssidan.
Vardagsrum ommålat. Tapetserat entréhall.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning Mm

Parkering

Garageplats i länga. En parkeringsplats framför garageplatsen och fria parkeringar i området.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 728 000 kr
Byggnadsvärde
1 485 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
5
Hushållsström
33 725 kr
Försäkring
5 400 kr
Samfällighetsavgift
12 000 kr
Vatten/Avlopp
7 478 kr
Summa
58 603 kr

Under posten hushållsström ingår även kostnaden för uppvärmning och nätavgift. I samfällighetsavgiften ingår soptömning, snöröjning av vägar och underhåll av lekplatserna. Den beräknade energiförbrukningen uppgår till ca 18.800 kWh/år.

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 432 500 kr

Uteplats/balkong

Ljuvlig altan mot trädgården som delvis är under tak. Här ryms både en mysig loungegrupp och matplats med en platsbyggd sittbänk. En arbetsbänk i betong gör det lätt att tillreda maten på utsidan till sommarens grillkväll. Det finns även plats för förvaring av sittdynor eller barnens leksaker. Här spenderas gärna härliga sommardagar tillsammans med vänner.
Trevlig uteplats i anslutning till entrén med plats för sittgrupp och god överblick över den gemensamma innergården.

Övriga byggnader/utrymmen

Väl tilltaget förråd om ca 12 kvm. Ena delen är inredd som snickarbod med arbetsytor och förvaring. Andra delen är inredd som förvaringsutrymme med bl.a fasta hyllplan.

Tomt

Prunkande och blomstrande trädgård där säljaren lagt stor omsorg vid planering och val av växter. Trädgården innehåller bärbuskar såsom vinbär och hallon. Här finns bl.a odlingslådor för den som vill odla.
Trädgården har väl tilltänkt belysning som göra att trädgården lyser upp vackert på kvällarna.

TV/bredband

TV via fiber. Öppen fiber, ger möjlighet att fritt välja leverantör.

Internetanslutning via fiber.

Planbestämmelser

Stadsplan Ändring Av Dp

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:51 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Gemensamhetsanläggning: Härryda Landvetter GA:6 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning, Samfällighet: Härryda Landvetter S:42

Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM2-77/12262.1

Information

Typ
Parhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 350 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
138 kvm*
Tomtarea
255 kvm
Trädgård
Ja

* Enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1978
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten och avlopp

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
70
Energideklarationsdatum
2011-04-12

Länkar

Området

Att bo i Landvetter

Närheten både till storstaden och naturen har gjort Landvetter, liksom övriga tätorter i Härryda kommun, mycket attraktiva att bo i. Många företag har valt att rota sig i kommunen på grund av de goda kommunikationerna. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetter flygplats med flyg vidare ut i Europa och världen. Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke och sen kommer expansiva Landvetter. Närmast flygplatsen ligger den lilla orten Härryda. I öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Landvetter centrum är under utveckling och är tänkt att mer och mer liknas vid en småstad med centrumgator, parkstråk och torg. Redan idag finner du flera små mysiga butiker, en prisbelönt ICA Kvantum-butik, Willys mataffär, fiskaffär, stenungsbageri, caféer, restauranger, pizzerior, thai och sushi. Även Resecentrum, kulturhus, vårdcentral, tandläkare, apotek, Handelsbanken och idrottshall finns i Landvetter centrum.

Landvetter är delat i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum och bostäder i samlad bebyggelse som sträcker sig vidare upp till Önneröd för att avslutas i lantliga Tahult. I södra delen finner man bostäder i blandade former och i nya Backaområdet byggs och planeras det för nya bostäder.

Landvetter erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i natursköna omgivningar. Landehof elljusspår erbjuder konstsnö på vintern och Gallhålans naturreservat flera joggingspår. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Fina fotbollsplaner och stall för den hästintresserade finns. Här finns även aktiviteter för dig som uppskattar judo och boule. Önskar du träna på gym och gruppträning hittar du detta i Hälsans hus, Nordic Wellness och Friskis & Svettis i Landvetter samt SATS i Mölnlycke.

Chalmers golfklubb vid Snåkered, strax öster om Landvetter har en 18-håls parkbana och vid Landvettersjön finner man tennisbanor. Är du intresserad av hockey och skridskoåkning finns den välbesökta ishallen. Önskar du ta dig ett dopp under de varma sommardagarna finns det en kommunal badplats i Landvettersjön. Här finns det även möjlighet att fiska.

Förskoleverksamheten i Landvetter bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt fyra grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Köpa eller sälja bostad i Landvetter? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brattåsvägen 36

Brattåsvägen 36,
43832 Landvetter

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare jobbar vi efter rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi erbjuder därför enbart bokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63