Härlig trädgårdstomt med lekvänliga ytor

Landvetter, Härryda

Backatorpsvägen 25

Prisidé
4 975 000 kr
Antal rum
7
Boarea
170 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
1675 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Härlig trädgårdstomt med lekvänliga ytor

En generös villa uppförd 2008 belägen i expansiva Backaområdet. Ett ljust och trivsamt hus med öppna sociala ytor på bägge plan. Soliga uteplatser.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Backatorpsvägen 25 som ligger i expansiva Backaområdet. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Välkommen till Backatorpsvägen 25 som ligger i expansiva Backaområdet
Välkomnande entresida med påkostade stensättningar och soligt trädäck. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Välkomnande entresida med påkostade stensättningar och soligt trädäck
Öppna härliga ytor. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Öppna härliga ytor
Plats finns för att duka upp till stora trevliga tillställningar. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Plats finns för att duka upp till stora trevliga tillställningar
Här erbjuds ett trivsamt boende i denna generösa villa i gott skick. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Här erbjuds ett trivsamt boende i denna generösa villa i gott skick
Planskiss entréplan. Backatorpsvägen 25 - Bjurfors
Planskiss entréplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en lummigt belägen villa på en påkostad trädgårdstomt med mycket bra solläge. En väl omhändertagen fastighet som ligger i ett lugnt område med det mesta av Landvetters växande utbud på gångavstånd. Endast 1 ägare. Ett boende med mycket generösa ytor som präglas av ljus, rymd och trivsamhet. Villan har en genomtänkt och flexibel planlösning där rummen enkelt kan anpassas efter ens egna behov. Här erbjuds hela 5-7 sovrum, 2 stora sällskapsrum, 2 helkaklade badrum, gästtoalett, tvättstuga, klädkammare och ett stort härligt kök med köksö ut mot stor matsalsdel.

På trädäcket som ligger i bästa solläge inryms flera utegrupper och full uppsikt ut mot gräsmatta och den egna lekplatsen. Vid utegrillen samlas man gärna stora som små. Påkostade stensättningar och fina planteringar i Asieninspirerad stil. En fantastisk vinranka slingrar sig upp på en av de många odlingslådor som ligger vid infarten till huset. Allt ligger i en härlig kombination med grönska i och kring den skyddade trädgården som har flera olika fruktträd. På infarten finns plats för flera bilar.

Backaområdet håller på att förtätas och några hundra meter från fastigheten har en ny skola uppförts och det planeras för en ny förskola. Här bor man i en lantlig och naturskön miljö med ca 15 minuters promenad från centrala Landvetter med dess växande utbud. En gång och cykelväg leder ner till centrum och Landvettersjön som har en kommunal sandstrand med bryggor och hopptorn. Längs Mölndalsån finns fina promenadstråk i fantastisk miljö.

Interiör

Via en praktisk farstu under tak välkomnas man in till denna ljusa fräscha villa som har mycket bra planlösning och stora generösa sällskapsytor.

I entréhallen finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och skor bakom skjutdörrar. En grå klinker med elgolvvärme ligger på golvet. Vidare in i huset ligger en parkett i valnöt i alla rum för en enhetligt känsla. Parketten skulle behöva slipas om i flera rum. Väggarna går i vitt.

Vidare in i huset öppnar sig ytorna upp i ett stort härligt kök och vardagsrum som ligger i en trivsam halvöppen lösning. Här finns gott om utrymme för att umgås med nära och kära både till vardags och till fest. Den luftiga matplatsen inger möjligheter till att duka upp till större sällskap. Vid köksöns barhäng kan gästerna hjälpa till med salladen eller provsmaka kvällens dryck. Generösa fönsterpartier ger ett härligt ljusflöde till ytorna.

Köket har vit skåpsinredning med underskåp från Ikea som har stilrena luckor i vitt och rött. Maskinparken kommer från Electrolux och är genomgående i rostfritt utförande. VItvarorna består av kyl och frys i fullhöjd, inbyggd varmluftsugn och mikro, spishäll, fläktkåpa och diskmaskin. Ovan den mörka bänkskivan i laminat sitter ett vitt kakel i halvförband. Via två fönster har man uppsikt över gräsmattor och lekplats till vardagsbestyren. Det finns även en mysig liten plats vid ena fönstret för läxläsning eller morgonkaffet.

Det generösa vardagsrummet rymmer både soffgrupper och fåtöljer utan att den luftiga känslan går förlorad. Därtill finns det möjlighet att dela av rummet för att på så sätt disponera huset med ytterligare ett sovrum. Framför den gedigna täljstenskaminen myser man gärna. Täljstenen som används i de värmelagrande Tulikivi-ugnarna är eldens idealiska partner. Den utstrålar lagrad värme på ett mjukt och långvarigt sätt till sin omgivning i upp till 12 timmar.

Innanför köket finns husets tvättstuga som även den är generöst tilltagen. Bra arbetsytor erbjuds. Plastmatta på golvet och vitmålad vävtapet på väggarna. Separat entré ut till trädgård. Tvättmaskinen är från 2019 och torktumlaren från när huset uppfördes.

Från hallen når vi en modernt helkaklad gästtoalett och det helkaklade duschrummet.
Duschrummet har ljust kaklade väggar och en mörk klinker med behaglig elgolvvärme. Vid handfatet och duschen bryter en turkos mosaik av snyggt. Här finns en rymlig duschhörna, handfat med kommod, spegelskåp, högskåp och wc. Via ett fönster tittar dagsljuset in.

Vidare inåt den östra gaveln kommer vi till den mer privata delen som består av två sovrum i god storlek. Det största sovrummet har en egen klädkammare och en balkongdörr som öppnar upp ut till tomten. Ena väggen pryds av en mörkt mönstrad fondtapet och övriga väggar har en ljusgrå tapet. Plats för garderober finns. Från klädkammaren finns en lucka ner till krypgrunden.

Det andra sovrummet som har två garderober upplevs också rymligt. En vägg är målad i vitt och övriga har tapeter i en behaglig olivgrön nyans.

Den vitmålade trappan leder upp till övre plan och här möts man av ett stort härligt sällskapsrum med fint ljusinsläpp. Här finns gott om plats för stora möblemang. Väggarna är målade i vitt. Hela övre plan har ett slittåligt laminatgolv i alla rum. Från detta rummet når man luckan till vinden.

Åt väster ligger ett stort sovrum med en generös klädkammare. Här erbjuds även bra förvaring i en garderobsmöbel med skjutdörrar. Det här rummet kan med fördel delas av till två sovrum om så önskas.

Åt öster ligger ytterligare två sovrum i samma storlek. Ena rummet har vitmålade väggar och i det andra är väggarna målade i en ljusblå nyans. Inbyggda hyllor ger extra förvaringsmöjligheter.

Ett helkaklat badrum med stilrena färgval finns på detta plan. Här finns ett högskåp, badkar, wc, handfat och spegel. Badrummet har ingen värmekälla. Lämpligen sätter man in en handdukstork med el eller ett element.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landvetters-Backa 1:78

Ombyggnad, Renoveringar

2009

Övriga byggnader/utrymmen

Stort kallförråd som sträcker sig längs med hela ena gaveln. Utrymmet är om ca 16 kvm och erbjuder mycket bra förvaringsmöjligheter.

TV/bredband

TV-anslutning via fiber.

Bredbandsanslutning via fiber.

Planbestämmelser

Avstyckningsplan (1937-12-18)

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 733 000 kr
Byggnadsvärde
1 902 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
4
Sotning
150 kr
Värme
25 560 kr
Försäkring
4 500 kr
Renhållning
2 100 kr
Vatten/Avlopp
4 000 kr
Vägavgift/snö
3 400 kr
Summa
39 710 kr

Under uppvärmning ligger den totala kostnaden för nätavgift, el och energiförbrukning som är 19.786 kWh/år.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, djupborrad brunn om 160 m.
Enskilt avlopp, sluten tank om 6 kubik.

Uteplats/balkong

Generöst trädäck i soligt söderläge med fri uppsikt över grönytor och lekplatser. Här inryms både solsängar och flera utegrupper som uppmanar till trevliga grillkvällar. En markis skyddar mot solen under årets varmare dagar. Runt utegrillen samlas man gärna och grillar korv till barnen.
Den grusbelagda delen vid gaveln är förberedd för att uppföra ett inglasat uterum. Bygglov finns men behöver sökas igen då de 5 åren har gått.

Tomt

Stor härlig trädgårdstomt med påkostade stensättningar och fina uppvuxna planteringar i Asien inspirerad stil. Närmare 200 m handgjort granit och kantsten sitter runtom i trädgården. Tomten är plan och lättskött där det finns möjlighet att köpa robotgräsklipparen som sköter den lekvänliga gräsmattan. Här finns gott om ytor för lek och sociala aktiviteter. För barnen finns en egen lekplats med gunga och sandbelagda ytor. På tomten finns 5 sorters äppleträd, 2 sorters plommonträd och 4 sorters päronträd. Ett platsbyggt staket i galvaniserad stål med två öppningar hägnar snyggt in entrésidan ut mot parkering och väg. Vid parkeringen finns flera odlingslådor. En generös vinranka växer i den ena lådan.

Parkering

Asfalterad infart som rymmer flera bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Prisidé
4 975 000 kr
Rum
7
Sovrum
5
Max antal sovrum
7
Boarea
170 kvm*
Tomtarea
1675 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2008
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

Fastigheten är förberedd för bergvärme. 160 m slangar är dragna.

I krypgrunden finns en avfuktare som sattes dit vid byggnationen i förebyggande syfte.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
63
Energideklarationsdatum
2017-09-15

Länkar

Området

Att bo i Landvetter

Närheten både till storstaden och naturen har gjort Landvetter, liksom övriga tätorter i Härryda kommun, mycket attraktiva att bo i. Många företag har valt att rota sig i kommunen på grund av de goda kommunikationerna. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetter flygplats med flyg vidare ut i Europa och världen. Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke och sen kommer expansiva Landvetter. Närmast flygplatsen ligger den lilla orten Härryda. I öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Landvetter centrum är under utveckling och är tänkt att mer och mer liknas vid en småstad med centrumgator, parkstråk och torg. Redan idag finner du flera små mysiga butiker, en prisbelönt ICA Kvantum-butik, Willys mataffär, fiskaffär, stenungsbageri, caféer, restauranger, pizzerior, thai och sushi. Även Resecentrum, kulturhus, vårdcentral, tandläkare, apotek, Handelsbanken och idrottshall finns i Landvetter centrum.

Landvetter är delat i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum och bostäder i samlad bebyggelse som sträcker sig vidare upp till Önneröd för att avslutas i lantliga Tahult. I södra delen finner man bostäder i blandade former och i nya Backaområdet byggs och planeras det för nya bostäder.

Landvetter erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i natursköna omgivningar. Landehof elljusspår erbjuder konstsnö på vintern och Gallhålans naturreservat flera joggingspår. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Fina fotbollsplaner och stall för den hästintresserade finns. Här finns även aktiviteter för dig som uppskattar judo och boule. Önskar du träna på gym och gruppträning hittar du detta i Hälsans hus, Nordic Wellness och Friskis & Svettis i Landvetter samt SATS i Mölnlycke.

Chalmers golfklubb vid Snåkered, strax öster om Landvetter har en 18-håls parkbana och vid Landvettersjön finner man tennisbanor. Är du intresserad av hockey och skridskoåkning finns den välbesökta ishallen. Önskar du ta dig ett dopp under de varma sommardagarna finns det en kommunal badplats i Landvettersjön. Här finns det även möjlighet att fiska.

Förskoleverksamheten i Landvetter bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt fyra grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Köpa eller sälja bostad i Landvetter? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Backatorpsvägen 25

Backatorpsvägen 25,
438 36 Landvetter

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Förslag på andra bostäder

 • Villa

  Landvetter, Härryda

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Ledsängsvägen 76
  Utgångspris
  6 495 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  165 kvm / 50 kvm
  Tomtarea
  737 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Kedjehus

  Landvetter, Härryda

  På förhand
  Adress
  Yxåsvägen 7a
  Prisidé
  3 995 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  3-5
  Boarea
  124 kvm
  Tomtarea
  611 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!