Grönskande trädgård som gränsar till naturområde

Landvetter, Härryda

Byvägen 53

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
4 850 000 kr
Antal rum
4
Boarea
141 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
791 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 5 350 000 kr

BudBudgivareDatumTid
5 350 000 krBudgivare 12021-02-2418:47
5 300 000 krBudgivare 22021-02-2418:46
5 250 000 krBudgivare 12021-02-2418:43
5 200 000 krBudgivare 22021-02-2418:42
5 150 000 krBudgivare 12021-02-2418:38
5 100 000 krBudgivare 22021-02-2418:26
5 050 000 krBudgivare 12021-02-2418:15
5 000 000 krBudgivare 22021-02-2417:58
4 950 000 krBudgivare 12021-02-2417:56
4 900 000 krBudgivare 22021-02-2417:30
4 850 000 krBudgivare 12021-02-2415:59

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Grönskande trädgård som gränsar till naturområde

Här erbjuds en välhållen villa med ypperligt läge mitt i centrum. Stora flexibla ytor och tak öppet till nock. Solig uteplats och garage med förråd.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Byvägen 53. Byvägen 53 - Bjurfors
Välkommen till Byvägen 53
Utsikt åt söder. Byvägen 53 - Bjurfors
Utsikt åt söder
Garage och förrådsbyggnad i anslutning till huset. Byvägen 53 - Bjurfors
Garage och förrådsbyggnad i anslutning till huset
Generösa sällskapsytor. Byvägen 53 - Bjurfors
Generösa sällskapsytor
Fint ljusflöde. Byvägen 53 - Bjurfors
Fint ljusflöde
Övrigt. Byvägen 53 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en generös villa från Nässjöhus med en totalyta om närmare 160 kvm. Här har fastighetens ägare bott och trivts sedan dom uppförde huset men nu är det dags att ta nästa steg i livet och flytta till lägenhet. Villan som är mycket väl omhändertagen har genomgående äldre, funktionella ytskikt. Husets ytor är flexibla och här kan man dela av stora rum för att få upp till 5 sovrum om så önskas. På entréplan erbjuds stora sällskapsytor och på övre plan likaså. Tak öppet till nock på övre plan ger fantastisk rymd. Här finns en kamin som värmer gott och ger hög mysfaktor.

Mycket bra läge längst in på liten skaftväg mitt i centrala Landvetter. En plan och lättskött trädgårdstomt som gränsar till naturområde. På den uppvuxna trädgårdstomten finns gott om planteringar och flera äldre äppelträd. Den soliga uteplatsen nås både från köket och vardagsrummet. Här sitter man gärna och njuter av det privata läget och fåglarnas kvitter i ett skyddat söderläge. Oisolerat garage och förrådsbyggnad samt plats för två bilar på den asfalterade infarten.

Här bor man endast någon minuts promenad från centrum, skolor, förskola och Landvetters resecentrum med mycket bra kommunikationer via Röd Express som tar en raka vägen till Göteborg. Motorvägen som går igenom Landvetter hör man i dom centrala delarna. I närområdet finns fina promenadvägar kring Mölndalsån i härlig miljö och på bekvämt gångavstånd har man även sandstrand och bryggor vid Landvettersjöns badplats.

Interiör

Entréplan
Man välkomnas in i denna välskötta och rymliga villa via en hall med gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och skor i ett praktiskt placerat utrymme i direkt anslutning till entrén. Ytterligare plats finns även i två vita garderober. Via trappan når man övre plan. Väggarna har en diskret mönstrad tapet och på golvet ligger en klinker vid entrén och en laminat längre in.

Vardagsrummet ligger i vinkel och här inryms både generösa matsalsmöbler och soffgrupper utan problem. Härligt ljusflöde via fönster från två håll och direktutgång till altan och trädgård. Vinkeln kan delas av till ett sovrum till för den som önskar. En ljus heltäckningsmatta ligger på golven och på väggarna sitter en ljus strukturtapet.

Fräscht duschrum med äldre interiör och två fönster för vädring. Här finns både duschkabin och badkar, en vit kommod, skåp och spegel och wc-stol. På väggarna sitter ett ljust mönstrat kakel och på golvet ligger ett laminatgolv.

Sovrummet på entréplan ligger i anslutning till hallen. Här finns två garderober längs med ena sidan av väggen. Väggarna har en ljust mönstrad strukturtapet och på golvet ligger en laminat.

Köket är ljust och trivsamt. Här erbjuds gott om förvaring i skåp från Marbodal. Luckorna är utbytta en gång. Trevligt med extra arbetsyta och köksskåp på en köksbänk vid ena fönstret. Bänkskivor i laminat. Vitvarorna består av hel kyl och frys, spis med ugn, inbyggd fläkt och diskmaskin. Vitvaror är äldre. Matplatsen har sin givna plats vid ett fönsterparti och plats finns för att duka upp till 6 middagsgäster. Utgång till uteplats. En grå tapet sitter på väggarna och en plastmatta ligger på golvet.

Innanför köket ligger husets tvättstuga som har praktisk utgång till den asfalterade infarten och garage. I tvättstugan som är i originalutförande finns garderob, tvättmaskin och tvättho samt skåp, värmeanläggningen och torkskåp. På golvet ligger en ljus våtrumsmatta och på väggarna sitter en ljust mönstrad våtrumstapet.

Övre plan
På övre plan erbjuds generös rymd via tak öppet upp till nock. Man möts av ett stort härligt sällskapsrum med fint ljusflöde. Här finns en värmande kamin som ger skön värme och rogivande atmosfär. Här finns gott om plats för olika möblemang. På golvet ligger ett laminat.

I dagsläget finns det ett sovrum på övre plan men möjlighet finns att dela av till fler. Sällskapsrummet kan delas av till ett eller två sovrum och ett mindre allrum. Vill man dela av till två sovrum behöver man sätta igen ena fönstret och ta bort kaminen. Se alternativ planskiss.

Sovrummet är väl tilltaget och här finns två garderober. En ljust mönstrad tapet med tillhörande bård sitter på väggarna. På golvet ligger ett laminatgolv.

Här finns även ett mindre duschutrymme. Rummet har interiör från 90-talet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landvetter 6:579

Ombyggnad, Renoveringar

2007 Ny takfläkt till ventilationen samt ny spis och fläkt
2006 Ny elpanna

Tomt

Lättskött gräsmatta och flera äppleträd på tomtgränsen. Det finns även en svartvinbärsbuske och en rödvinbärsbuske på tomten. På ängen utanför tomten har ägaren planterat hallonbuskar, rabarber och gräslök.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Ledning Mm

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 534 000 kr
Byggnadsvärde
1 995 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 524 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Värme
25 051 kr
Försäkring
4 626 kr
Renhållning
1 789 kr
Vatten/Avlopp
5 520 kr
Summa
36 986 kr

Under uppvärmning ligger den totala kostnaden för hushållsel, uppvärmning och nätavgift. Energiförbrukningen är 16.325 kWh.
Inklusive uppvärmning av en husvagn.

Pantbrev

Det finns 9 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 082 000 kr

Uteplats/balkong

Stensatt uteplats i soligt sydvästläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage och förrådsbyggnad. Garaget är oisolerat och förrådet är isolerat. Element finns men det är aldrig använt.

TV/bredband

TV-anslutning via fiber

Bredbandsanslutning via fiber

Planbestämmelser

Stadsplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 14-IM2-74/1392.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 850 000 kr
Rum
4
Sovrum
2
Max antal sovrum
5
Boarea
141 kvm*
Tomtarea
791 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1981
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Elpanna CTC Excellent 11
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betonghålsten

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2021-02-11

Länkar

Området

Att bo i Landvetter

Närheten både till storstaden och naturen har gjort Landvetter, liksom övriga tätorter i Härryda kommun, mycket attraktiva att bo i. Många företag har valt att rota sig i kommunen på grund av de goda kommunikationerna. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetter flygplats med flyg vidare ut i Europa och världen. Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke och sen kommer expansiva Landvetter. Närmast flygplatsen ligger den lilla orten Härryda. I öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Landvetter centrum är under utveckling och är tänkt att mer och mer liknas vid en småstad med centrumgator, parkstråk och torg. Redan idag finner du flera små mysiga butiker, en prisbelönt ICA Kvantum-butik, Willys mataffär, fiskaffär, stenungsbageri, caféer, restauranger, pizzerior, thai och sushi. Även Resecentrum, kulturhus, vårdcentral, tandläkare, apotek, Handelsbanken och idrottshall finns i Landvetter centrum.

Landvetter är delat i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum och bostäder i samlad bebyggelse som sträcker sig vidare upp till Önneröd för att avslutas i lantliga Tahult. I södra delen finner man bostäder i blandade former och i nya Backaområdet byggs och planeras det för nya bostäder.

Landvetter erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i natursköna omgivningar. Landehof elljusspår erbjuder konstsnö på vintern och Gallhålans naturreservat flera joggingspår. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Fina fotbollsplaner och stall för den hästintresserade finns. Här finns även aktiviteter för dig som uppskattar judo och boule. Önskar du träna på gym och gruppträning hittar du detta i Hälsans hus, Nordic Wellness och Friskis & Svettis i Landvetter samt SATS i Mölnlycke.

Chalmers golfklubb vid Snåkered, strax öster om Landvetter har en 18-håls parkbana och vid Landvettersjön finner man tennisbanor. Är du intresserad av hockey och skridskoåkning finns den välbesökta ishallen. Önskar du ta dig ett dopp under de varma sommardagarna finns det en kommunal badplats i Landvettersjön. Här finns det även möjlighet att fiska.

Förskoleverksamheten i Landvetter bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt fyra grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Landvetter? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Byvägen 53

Byvägen 53,
43836 Landvetter

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62