Sommaridyll

Landvetter, Härryda

Yxåsvägen 7a

Budgivning pågår
Utgångspris
3 995 000 kr
Antal rum
6
Boarea
124 kvm
Typ
Parhus
Terrass/uteplats
Ja
Tomtarea
611 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 115 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 115 000 krBudgivare 12019-08-2110:03
4 070 000 krBudgivare 22019-08-2110:02
4 050 000 krBudgivare 12019-08-2110:01
4 040 000 krBudgivare 22019-08-2110:00
4 025 000 krBudgivare 12019-08-2109:59
4 010 000 krBudgivare 22019-08-2109:45
3 990 000 krBudgivare 12019-08-2109:42
3 970 000 krBudgivare 22019-08-2109:05
3 950 000 krBudgivare 12019-08-2019:11

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Sommaridyll

Välkommen till en karaktärsfull bostad med generösa sällskapsytor, ljusa fina ytskikt och härliga fönsterpartier. Soliga uteplatser och carport.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Yxåsvägen 7A som ligger i ett trevligt villaområde på lugn återvändsgata. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Välkommen till Yxåsvägen 7A som ligger i ett trevligt villaområde på lugn återvändsgata
Underbara uteplatser som inger solmöjligheter från morgon till kväll. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Underbara uteplatser som inger solmöjligheter från morgon till kväll
. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Plats finns för flera utegrupper och mysigt häng erbjuds vid den platsbyggda bänken. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Plats finns för flera utegrupper och mysigt häng erbjuds vid den platsbyggda bänken
Entréplan bjuder på öppna sociala ytor med ljusa fina ytskikt. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Entréplan bjuder på öppna sociala ytor med ljusa fina ytskikt
Vid köksfönstret sitter man gärna och njuter av avkopplande stunder. Yxåsvägen 7a - Bjurfors
Vid köksfönstret sitter man gärna och njuter av avkopplande stunder

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds ett smakfullt och välbyggt hem som är uppförd 1997. Fastigheten ligger lummigt belägen på en liten återvändsgata i ett naturskönt och barnvänligt område. Trivsam planlösning med öppna härliga ytor som lätt kan anpassas efter ens egna behov. Generösa fönsterpartier och ljusa fina ytskikt gör att du redan i entrén känner av den härliga atmosfären som råder i detta väl omhändertagna parhus. Här erbjuds ett socialt kök i öppen lösning till stor matplats och vardagsrumsdel som har en värmande kamin att mysa framför. Övre plans flexibla ytor möjliggör till både 3 sovrum och allrum samt bra förvaring. Kontakta mäklaren för alternativa planskisser.

Grönskande trädgårdstomt i två etapper med planteringar, buskar och träd samt fina stensättningar på tomten. Mysiga uteplatser i olika lägen möjliggör solstunder från morgon till kväll i en skyddad och rogivande miljö. Här njuter man gärna av avkopplande solstunder och trevliga grillkvällar. Högt belägen i trivsamt villaområde med vidsträckt utsikt.

Här bor man med direkt närhet till fantastiska natur- och strövområden med fina joggingsspår och på någon minuts promenad når man lekplats, fullutrustad fitnessanläggning med pool, barn- och babysim och vårdcentral. Från huset är det ca 10 minuters bilväg till centrala Göteborg och till Landvetter centrum med dess växande utbud är det ca 5 minuters cykeltur.

Interiör

Man välkomnas in i detta välbyggda parhus via en praktiskt farstu under tak. Direkt man stiger innanför dörren möts man av husets ljusa trivsamma ytor. Vid entrén finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och skor. På golvet ligger en läcker svart granit med elgolvvärme. Vidare in i hallen och huset ligger en vitbetsad tjock plank på golven i alla rum för en enhetlig och ljus känsla. Väggarna är genomgående målade i ljusa fina toner.

Köket som går i ett ljust och modernt formspråk har genomgått en smakfull renovering under 2012. Luckorna lackades vita. Flera luckor med vitrindel med inbyggd belysning ger ett trevligt inslag. Här erbjuds gott om förvaring i skåp i fullhöjd och utdragbara lådor. Ovan bänkskivor i mörkt trä sattes ett vitt kvalitetskakel i halvförband upp, delvis upp till tak. Maskinparken är i rostfritt utförande och fördelar sig om en spis med självrengörande ugn och induktionshäll från 2019, rund fläktkåpa från 2003, inbyggd mikro från 2012, diskmaskin från 2007, hel kyl och frys från 2006. Vid fönstret har man istället för köksbord satt en trevlig bänk i samma mörka trä som övriga arbetsytor, med plats för flera barstolar där man gärna avnjuter morgonkaffet. Perfekt även för läxläsning och arbete eller att bara sitta och snutta på ett glas vin medans kocken fixar maten. Dimbara spotlights i tak lyser upp med ett trevligt sken.

Vidare in i huset möts man av helt öppna sociala ytor att nyttja efter eget behov. I dagsläget används ytorna som matsal och vardagsrumsdel. Vid kräftskivetider finns plats för långbord och under vintertid har granen en central plats för extra mycket julkänsla. En värmande kamin sitter bra placerad för att ge extra mysfaktor i båda delarna. Intill kaminen finns platsbyggda hyllor för vedförvaring eller prydnad. Vardagsrumsdelen går enkelt att bygga in till ett avskilt rum, i vissa hus har man valt att använda denna del som sovrum. Hela bottenvåningen har fina nymålade ytskikt i vitt och härligt ljusinsläpp från flera olika fönsterpartier. En balkongdörr öppnar upp till stora härliga uteplatser och trädgård.

På entréplanet finns ett mindre sovrum med två garderober. Rummet har ett privat läge och lämpar sig lika bra som sovrum, gästrum eller arbetsrum.

Ett kombinerat tvätt och badrum i original ligger intill. Utrymmet har tätningsskikt i original och upplevs mycket fräscht och välhållet. På golvet ligger en melerad plastmatta och på väggarna sitter en väv och kakel vid badkaret. Väggarna målades 2018 i grå matt våtrumsfärg från Jotun. Tvättmaskin från 2018 och torktumlare från 2005 intill varandra med bra arbetsytor och hyllor ovan. Här står även husets värmeanläggning. Här finns badkar, wc, handfat med stor spegel och ledbelysning i tak och på vägg.

Via den vitmålade luftiga trappan nås det flexibla övre planet. I dagsläget fördelas ytorna om stora sällskapsytor, två sovrum, en arbetshörna, walk in closet i master bedroom samt ett badrum. Men ytorna kan likväl delas av till flera sovrum och ett mindre tv-rum till barnen.Alternativa planlösningar finns.

Det generösa sällskapsrummet används idag som tv-rum, med plats för stora soffan för hela familjen. Väggarna är målade i en cremefärgad nyans. På golvet ligger en ljus laminat som sträcker sig vidare in i sovrummet intill och in i den öppna passagen. Här finns gott om förvaring bakom frostade skjutdörrar och längst in i utrymmet finns en mysig liten arbetshörna. Här är väggarna målade i en ljus pastell-lila nyans.

De två sovrummen är stora, bägge tillräckligt stora för en dubbelsäng med sängbord och förvaring. Det ena sovrummet har väggar målade i en grå nyans.

Det andra sovrummet som idag används som master bedroom är mycket rymligt och har en egen walk in closet. Ytorna kan delas av till ett mindre sovrum och ett litet tv-rum samt klädkammare för den som önskar fler sovrum. På golvet ligger en mörk laminat och väggarna är målade i ljusa toner.

Duschrummet är i original utförande. På golvet ligger en melerad plastmatta. På väggarna sitter en gråmålad väv och duschen är delvis kaklad. Här finns handfat med kommod från 2019, spegelskåp, wc och öppna hyllor på ena väggen.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Landvetter 5:70

Ombyggnad, Renoveringar

2018 Slipning och ombetsning av golv nedre plan
2018 Två fasadsidor ommålade
2017 Fasad åt väster ommålad
2014 Nytt golv i master bedroom + walk in closet
2013 Installation av spotlights inkl rörelsesensor vid carport
2011 Installation terrassmarkis
2012 Renovering kök
2004 Installation kamin
2003 Nytt kök

TV/bredband

TV-antenn och via bredband.
Fiber via IP-Only finns draget in i området. Kabel ligger vid tomtgränsen.

Modem, Telia 30.

Planbestämmelser

Detaljplan (1997-02-06)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Avtalsservitut Område

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 617 000 kr
Byggnadsvärde
1 335 000 kr
Fastställt
2015
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Sotning
100 kr
Värme
17 146 kr
Försäkring
2 585 kr
Renhållning
1 958 kr
Vatten/Avlopp
4 916 kr
Summa
26 705 kr

I kostnaden under uppvärmning ingår hushållsel, uppvärmning och nätavgift. Den totala energiförbrukningen är 8.852 kWh/år.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

På entrésidan som har morgonsol finns plats för utemöbler.
Träaltanen nås från vardagsrummet och trädgården. Här erbjuds solmöjligheter under hela dagen och avkopplande stunder i ett skyddat läge med vidsträckt utsikt.

Övriga byggnader/utrymmen

I anslutning till carporten finns ett isolerat förråd om 11 kvm.

Tomt

Tomtarea 611 m² (friköpt). Grönskande trädgårdstomt i två etapper. Här finns mängder med fina buskar och små planteringar. På den nedre delen finns gräsmattor med plats för studsmatta och lek. I trädgården finns röda och svarta vinbär, krusbär, körsbärsträd och ett plommonträd.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Nyttjanderätt Område, Nyttjanderätt Område, Nyttjanderätt Område, Avtalsservitut Område

Parkering

En parkering i carport och plats för två bilar på den stenbelagda infarten. Den går att bredda om man vill ha fler parkeringsplatser.

Information

Typ
Parhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
5
Boarea
124 kvm*
Tomtarea
611 kvm
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1997
Fasad
Trä
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump Nibe Fighter 310P
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft med värmeåtervinning
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

Markisen är en rostfri kvalitetsmarkis med fjärrkontroll. Utfall om 7x3.60 meter.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-07-08

Länkar

Området

Att bo i Landvetter

Närheten både till storstaden och naturen har gjort Landvetter, liksom övriga tätorter i Härryda kommun, mycket attraktiva att bo i. Många företag har valt att rota sig i kommunen på grund av de goda kommunikationerna. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetter flygplats med flyg vidare ut i Europa och världen. Största orten i Härryda kommun är Mölnlycke och sen kommer expansiva Landvetter. Närmast flygplatsen ligger den lilla orten Härryda. I öster Hindås, Rävlanda och Hällingsjö.

Landvetter centrum är under utveckling och är tänkt att mer och mer liknas vid en småstad med centrumgator, parkstråk och torg. Redan idag finner du flera små mysiga butiker, en prisbelönt ICA Kvantum-butik, Willys mataffär, fiskaffär, stenungsbageri, caféer, restauranger, pizzerior, thai och sushi. Även Resecentrum, kulturhus, vårdcentral, tandläkare, apotek, Handelsbanken och idrottshall finns i Landvetter centrum.

Landvetter är delat i två delar. Den norra delen har expanderat mest och det är där man idag finner Landvetter centrum och bostäder i samlad bebyggelse som sträcker sig vidare upp till Önneröd för att avslutas i lantliga Tahult. I södra delen finner man bostäder i blandade former och i nya Backaområdet byggs och planeras det för nya bostäder.

Landvetter erbjuder dig många vandringsleder och motionsspår i natursköna omgivningar. Landehof elljusspår erbjuder konstsnö på vintern och Gallhålans naturreservat flera joggingspår. Det finns gott om idrottshallar för olika sport- och fritidsaktiviteter. Fina fotbollsplaner och stall för den hästintresserade finns. Här finns även aktiviteter för dig som uppskattar judo och boule. Önskar du träna på gym och gruppträning hittar du detta i Hälsans hus, Nordic Wellness och Friskis & Svettis i Landvetter samt SATS i Mölnlycke.

Chalmers golfklubb vid Snåkered, strax öster om Landvetter har en 18-håls parkbana och vid Landvettersjön finner man tennisbanor. Är du intresserad av hockey och skridskoåkning finns den välbesökta ishallen. Önskar du ta dig ett dopp under de varma sommardagarna finns det en kommunal badplats i Landvettersjön. Här finns det även möjlighet att fiska.

Förskoleverksamheten i Landvetter bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt fyra grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Köpa eller sälja bostad i Landvetter? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Yxåsvägen 7a

Yxåsvägen 7a,
438 35 Landvetter

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 62

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Landvetter, Härryda

  Adress
  Hultebacken 11
  Utgångspris
  3 850 000 kr
  Antal rum
  4
  Sovrum
  2
  Boarea / Biarea
  75 kvm / 75 kvm
  Tomtarea
  1568 kvm

  Visning: 2019-08-24 11.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Landvetter, Härryda

  Besiktigad
  På förhand
  Adress
  Ledsängsvägen 31
  Utgångspris
  4 975 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  139 kvm / 7 kvm
  Tomtarea
  774 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!
  Visning: 2019-09-01 12.00 Boka här

 • Friliggande villa

  Landvetter, Härryda

  Adress
  Backatorpsvägen 25
  Utgångspris
  4 975 000 kr
  Antal rum
  7
  Sovrum
  5-7
  Boarea
  170 kvm
  Tomtarea
  1675 kvm

  Visning: 2019-08-25 11.45 Boka här

 • Villa

  Landvetter, Härryda

  Besiktigad
  Adress
  Ledsängsvägen 76
  Utgångspris
  6 375 000 kr
  Antal rum
  5
  Sovrum
  4
  Boarea / Biarea
  165 kvm / 50 kvm
  Tomtarea
  737 kvm

  Visning: 2019-08-25 15.00 Boka här