Mitt i centrum återfinns denna optimalt planerade gaveltvåa med härlig balkong

Mölnlycke - Centrum, Härryda

Biblioteksgatan 1 C

På förhand
Utgångspris
2 650 000 kr
Avgift
2 968 kr
Antal rum
2
Boarea
54,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2
Hiss
Ja

Mitt i centrum återfinns denna optimalt planerade gaveltvåa med härlig balkong

Mitt i centrum erbjuds denna ljusa & optimalt planerade gaveltvåa, härlig balkong, ypperlig planlösning med ljusinsläpp från två väderstreck och hiss.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Mitt i Mölnlycke centrum återfinns denna optimalt planerade gaveltvåa med härlig balkong. Biblioteksgatan 1 C - Bjurfors
Mitt i Mölnlycke centrum återfinns denna optimalt planerade gaveltvåa med härlig balkong
. Biblioteksgatan 1 C - Bjurfors
Välkommen till Mölnlycke centrum där ån är i blickfånget. Biblioteksgatan 1 C - Bjurfors
Välkommen till Mölnlycke centrum där ån är i blickfånget
Här bor man bekvämt med promenadavstånd till hela centrums serviceutbud. Biblioteksgatan 1 C - Bjurfors
Här bor man bekvämt med promenadavstånd till hela centrums serviceutbud
Interiörbild. Biblioteksgatan 1 C - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Mitt i Mölnlycke centrum återfinns denna fräscha och ljusa gaveltvåa med ett lugnt gårdsläge. Lägenheten har en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt en genomgående hög standard så som helkaklat badrum, ekparkett i alla rum och ljusa väggar. De stora fönsterpartierna i olika väderstreck skänker ett vackert ljus och från köket når vi den trevliga balkongen med eftermiddags och kvällssol. Sovrummet har en bra storlek och plats för förvaring i tre garderober samt en klädkammare som ligger intill. Helkaklat badrum som är stilrent inrett i svart och vitt. Sammantaget ett bekvämt och centralt boende med hiss.
Här bor man i ett bekvämt mitt i Mölnlycke centrum med direkt närhet till all service och kommunikationer.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning.

Interiör

Rumsbeskrivning: Välkommen in!
Vi kliver in i hallen och här finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor, samt plats för förvaring i form av en garderob. Praktiskt och snyggt med svart klinker som enhetligt övergår till ekparkett i kök, vardagsrum och sovrum.

Rakt fram så finner vi det ljusa och stilrena köket från HTH som har vita släta luckor som bryts av snyggt med en grå bänkskiva av laminat med ett vitt kakel ovan. Utrustningen består i av diskmaskin, spishäll, ugn, inbyggnadsmicro samt kombinerad kyl och frys. Köket har en modern öppen planlösning mot vardagsrummet vilket bidrar till en härligt rymd och gör att man har en god överblick över bostadens sällskapsytor. En naturlig del för matplats bildas intill fönstret och den öppna planlösningen gör det möjligt med många runt middagsbordet. Från köket når vi också den härliga balkongen. Balkongen har utsikt mot föreningens välskötta och grönskande innergård. Här finns chans till eftermiddags och kvällssol.

Vardagsrummet har flera stora fönsterpartier i två väderstreck som släpper in ett vackert ljus. Här ryms både soffa och tv-möbel utan problem. En mönstrad tapet sätter färg till rummet.

Till höger i anslutning till entrén finner vi det väl tilltagna sovrummet med gott om plats för förvaring i två garderober. Här finns gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Fin tapet i gråa toner. I direkt anslutning till sovrummet finns också en klädkammare som ger gott om plats för förvaring.

I anslutning till hallen finner vi också det helkaklade badrummet som är stilrent inrett med svart klinker och vitt kakel på väggarna, en fin detalj med svart mosaik i duschdelen som bryter av mot de i övrigt ljusa väggarna. Utrustningen består utav tvättmaskin, torktumlare, vikbara duschväggar av klarglas, handdukstork, handfat och wc. Arbetsbänk samt överskåp ger plats för förvaring.

Fakta

Uteplats/balkong

Härlig balkong i anslutning till föreningens grönskande innergård. Balkongen är en härlig plats att tillbringa tid på under sommarmånaderna. Här finns goda chanser till eftermiddags och kvällssol.

Ombyggnad, Renoveringar

Målning och tapetsering sovrum. Tapetsering vardagsrum. Takskena vardagsrum för gardiner.
Trädäck balkongen. Elfa-system i klädkammaren.

TV/bredband

TV via ComHem, där grundutbudet ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning via Fiber. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garageplats, går att hyra för 750 kr/mån, genom Wallenstam.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 968 kr

inkl. värme, vatten, internetanslutning och grundutbud TV.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,66967%
Andel av årsavgiften är
1,6703%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Lägenhetsnummer
01205
Våningsplan
2*
Hiss
Ja
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
54,8 kvm**

* Våningsplan 2.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
376 kr
Försäkring
53 kr
Summa
429 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energideklarationsdatum
2015-09-18

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Biblioteksgatan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
52
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Föreningens ekonomiska plan registrerades 2013-01-21. Föreningen äger fastigheten Hulebäck 4:166 som bebyggdes under 2012. Föreningen upplåter 52 lägenheter med bostadsrätt. Föreningens totalyta uppgår till 3402 kvm. Föreningen är medlem i Samfällighetsföreningen Hulebäck GA:22. Föreningens andel är 33%. Samfälligheten förvaltar soprum och gårdsanläggningar.
Ekonomisk förvaltning handhas av SBC.
Wallenstam äger och förvaltar butiker och garage i samma byggnad.

Föreningen har en hemsida där du kan hitta information och dokument: http://brfbiblioteksgatan.se/

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och inga avgiftsändringar är beslutade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Inga större underhåll är planerade under de närmaste åren. Underhållsplan är upprättad.

Kommande underhåll:
2020 Översyn entrépartier i trä, byte linoleummatta i hissar, ommålning våningsplanen
2023 Entrépartier i trä, ommålning gemensamma utrymmen

Utförda underhåll:
2019 Dörrstängare, ommålning gemensamma utrymmen i källaren, OVK-besiktning
2015 Energideklaration upprättad
2016 Entrépartier i trä

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 750 kr/mån genom Wallenstam.

TV/bredband

TV och bredbandsanslutning via fiber. Föreningen har tecknat ett gruppavtal för tv, bredband och telefoni som börjar gälla från 1 juli 2019 med ComHem som leverantör. TV-bas med 20 kanaler, bredband 250/50, telefoni bas kommer att ingå i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensam gård med sittytor och välskötta grönskande planteringar. Här finns möjlighet att grilla och umgås.

Övrigt

Trappstädning utförs av anlitad personal och ingår i månadsavgiften.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
2012
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

I området pågår en förvandling med nya bostäder och en ny sporthall.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke - Centrum? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Biblioteksgatan 1 C

Biblioteksgatan 1 C,
435 30 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63