Modern villa i populärt område
På förhand
Antal rum
7
Boarea / Biarea
178 kvm / 12 kvm
Tomtarea
762 kvm
Typ
Friliggande villa
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern villa i populärt område

På en lugn återvändsgata återfinns denna moderna villa med en totalyta om 190 kvm med fem sovrum. Planerad säljstart januari 2020!

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Roslingsvägen 18 och denna moderna villa belägen i populära Långetjärnshöjd. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
Välkommen till Roslingsvägen 18 och denna moderna villa belägen i populära Långetjärnshöjd
Det rymliga kökets interiör består utav vita släta luckor. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
Det rymliga kökets interiör består utav vita släta luckor
Här finns gott om skåp för förvaring och mycket goda tillredningsytor. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
Här finns gott om skåp för förvaring och mycket goda tillredningsytor
Via de dubbla altandörrarna i köket når vi den ljuvliga terrassen. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
Via de dubbla altandörrarna i köket når vi den ljuvliga terrassen
På terrassen spenderas gärna många timmar tillsammans med vänner och familj. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
På terrassen spenderas gärna många timmar tillsammans med vänner och familj
Här kan man, med ett skyddat läge, njuta av flera av dagens soltimmar. Roslingsvägen 18 - Bjurfors
Här kan man, med ett skyddat läge, njuta av flera av dagens soltimmar

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

På lugn återvändsgata i populära Långetjärnshöjd, med närhet till skogen finner vi denna moderna villa i nyfunkisstil med en totalyta om 190 kvm. Här trivs barnfamiljen med de härliga sällskapsytorna, fem generöst tilltagna sovrum och en ljuvlig terrass som är delvis under tak. Övre plan fördelar sig på de sociala ytorna som vardagsrum med högt i tak och en mysig braskamin, kök samt två av bostadens totalt fem sovrum. Entréplanet fördelar sig på de mer privata ytorna med ytterligare tre sovrum, ett luftigt allrum samt tvättstuga. Ett helkaklat badrum finns på vardera plan. Vattenburen golvvärme i båda våningsplanen bidrar till en härlig komfort och ger lättmöblerade ytor. Infällda och dimbara spotlights i fönsternischerna i sällskapsutrymmena bidrar till fin ljussättning och stämning så väl invändigt som utvändigt.
Den generösa terrassen som delvis är under tak bereder plats för sköna stunder i solen och är den givna platsen för grillkvällar tillsammans med goda vänner. Via trappan från terrassen når vi den trevliga trädgården som är delvis inhägnad, här finns fina planteringar och träd samt gräsytor som inbjuder till lek och spring.
Bilen parkerar du bekvämt i garaget intill eller på uppfarten, där det finns plats för flera bilar.

Här bor man ett stenkast från skogen med mängder av promenadvägar, bär och svamp och endast en kort promenad till Örtjärn med dess vackra omgivningar med fina lättillgängliga promenadstråk. Under sommartid finns här både badbrygga och en härlig sandstrand, under vintertid agerar sjön som skridskobana.
Ett bekvämt boende med närhet till Finnsjöns motionsspår med elljus, förskola samt Grön Express som tätt trafikerar Göteborg.

Planerad säljstart januari 2020. Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning.

Interiör

Vi kliver in i entréhallen, här finns plats för förvaring i en tre garderober samt plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Praktiskt och snyggt med klinker i en grafitgrå ton direkt innanför dörren som sedan enhetligt övergår till en snygg ekparkett i övriga rum. Golvvärme i båda planen bidrar till en god komfort och ger lättmöblerade ytor.

Vidare in, i direkt anslutning till entrén, möts vi av ett ljust och luftigt allrum, perfekt som barnens samlingspunkt. Allrummet blir den givna platsen för filmkvällar, eller familjens spelkvällar med brädspel eller en TV-spelsutmaning. De stora fönsterpartierna bidrar till ett vackert ljusflöde.

På detta plan återfinns tre av villans totalt fem sovrum. Det största sovrummet ligger till vänster i anslutning till entrén. Här ryms gott och väl dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöbel. Det finns gott om plats för förvaring av kläder i totalt sex garderober och linneskåp.
De två andra sovrummen ligger till höger i anslutning till allrummet och är båda i en bra storlek. Plats för förvaring i totalt fyra garderober och linneskåp i vardera rum. Här finns plats också plats för både säng och skrivbord.

Badrummet på detta plan är stilrent inrett med mörkgrå klinker på golvet och som fortsätter som en fondvägg på den främre väggen vilket bryts av med vitt kakel på resterande väggar. Badrummets utrustning består utav vikbara duschväggar i klarglas, handfatskommod och wc.

Den generöst tilltagna tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt tvättho. Ljust klinker på golvet. I direkt anslutning till tvättstugan finner vi en väl tilltagen klädkammare med gott om plats för klädförvaring eller annat.

Via den fina trappan i vitt och ek tar vi oss upp till övervåningen.

Övre plan:

På övre plan välkomnas vi av det rymliga vardagsrummet, här breder de sociala ytorna ut sig tillsammans med kök och matplats som samsas i en öppen planlösning i en härlig volym.
Vardagsrummet som har en sluttande takhöjd, som högst på 4,6 meter, det tillsammans med de stora fönsterpartierna ger en härlig känsla av ljus och rymd.
Centralt placerad i vardagsrummet står den trevliga kaminen som bidrar till värme och mys med en sprakande brasa under årets kallare dagar.

Köket vilket blir den naturliga samlingspunkten, som med sin tillhörande köksö öppnar upp sig mot sällskapsytorna vid matplatsen och vidare mot vardagsrummet. En perfekt plats för gästerna att mingla runt medan kocken förbereder maten. Köket gör sig bra för trevliga tillställningar och det bidrar till att detta hem blir ett socialt boende.
Kökets interiör består utav vita släta luckor från HTH och en bänkskiva av grå laminat, medans bänkskivan på köksön består utav massiv ek. Generösa arbetsytor och gott om skåp som bidrar till goda förvaringsmöjligheter, ett drömkök för hemmakocken. Det liggande fönstret mellan bänk och överskåp blir en trevligt detalj i köket och bidrar till ett fint ljusinsläpp. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn- och micro samt kyl och frys i fullhöjd. Infällda och dimbara spotlights under bänkskåpen bidrar till optimal arbetsbelysning och ger möjlighet till stämningsbelysning. Praktiskt förråd i anslutning till köket kan agera walk-in-skafferi och är en fröjd efter en storhandling eller för skrymmande köksmaskiner.

Från köket och via de dubbla altandörrarna når vi den ljuvliga terrassen, som är delvis under tak. Här kan man, med ett skyddat läge, njuta av många av dagens soltimmar. På terrassen finns gott om plats för flera olika sittgrupper. Via trappan från terrassen når vi den trevliga trädgården som är delvis inhägnad, här finns fina planteringar och träd samt gräsytor som inbjuder till lek och spring.

Åter in, från vardagsrummet når vi ytterligare två av villans sovrum. Det ena har plats för förvaring i hela sex garderober. I övrigt finns här plats för säng och skrivbord. Rummet är stort nog att rymma dubbelsäng för den som önskar använda detta till föräldrasovrum. Sovrummet intill rymmer även det både säng och skrivbord.

Vidare finner vi det övre planets badrum, utrustat med både badkar och dusch som har vikbara duschväggar av klarglas, handfatskommod och wc. Ett harmoniskt färgval på både kakel och klinker med naturnära toner som för tankarna till ett lyxigt hotellbadrum. Ett fönster bidrar till ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hönekulla 1:813

Ombyggnad, Renoveringar

2014 Mur, asfaltering uppfart samt belysning på uppfarten
2015 Klinker i garaget
2017 Stentrappa kortsida, ombyggnation terrass
2019 Färdigställande femte sovrum, rengöring ventilationssystem

TV/bredband

TV via fiber, leverantör Telia.

Internetanslutning via fiber. Leverantör Telia.

Parkering

Varmgarage med plats för en bil samt förvaring i ett anslutande förråd.
Uppfart med plats för minst 4 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
7
Sovrum
5
Boarea
178 kvm*
Tomtarea
762 kvm
Biarea
12 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
89
Energideklarationsdatum
2013-09-04

Uteplats/balkong

Härlig terrass delvis under tak med plats för flera olika sittgrupper.
Stensatt uteplats i anslutning till entrésidan.

Tomt

Fina stensättningar och terrasser samt gräsytor med plats för lek och spring samt barnens studsmatta. Vackra planteringar med prydnadsbuskar och träd.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (2011-10-21) Detaljplan (2007-06-18)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Härryda Hönekulla S:28

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 311 000 kr
Byggnadsvärde
3 926 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
4 024 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
2011
Fasad
Trä
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Fjärrvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Roslingsvägen 18

Roslingsvägen 18,
435 39 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63