Utgångspris
6 175 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1355 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
194 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Polkavägen 4. Polkavägen 4 - Bjurfors
Välkommen till Polkavägen 4
Välkommen in!. Polkavägen 4 - Bjurfors
Välkommen in!
Alternativ planlösning. Polkavägen 4 - Bjurfors
Öppenhet som bjuder in till delaktighet vid matlagningen. Polkavägen 4 - Bjurfors
Öppenhet som bjuder in till delaktighet vid matlagningen
Här har man bra överblick och matlagningen kan bli en del av gemenskapen. Polkavägen 4 - Bjurfors
Här har man bra överblick och matlagningen kan bli en del av gemenskapen
Trivsamt kök med bra förvaringsmöjligheter. Polkavägen 4 - Bjurfors
Trivsamt kök med bra förvaringsmöjligheter

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till en spännande souterrängvilla om hela 194 kvm belägen i ett lugnt och barnvänligt område. Här bor ni i harmoni med naturen, med skog, bär- och svampmarker runt husknuten. Villan har en väl genomtänkt planlösning med gott om utrymme som passar perfekt för familjen med stort umgänge och som gillar kombinationen av aktiv fritid och närhet till badsjö. Ytorna är fördelade på ett ljust socialt kök med rejäl plats för matbordet, två badrum varav det ena lyxigt inrett med ångbastu, fyra sovrum, rymligt allrum samt ljust och luftigt vardagsrum. Lättskött tomt om hela 1.355 kvm med stora välskötta gräsytor och givetvis är det en stor altan på baksidan av huset som gör att vi blickar ut över trädkronorna på första parkett. För att fånga solens alla vakna timmar finns det ett altandäck som sträcker sig runt gaveln till baksidan.
Hit flyttar den sociala familjen som gillar att bjuda hem vänner och släkt och som vill bo ostört av trafik och stress, men som ändå uppskattar närheten till natur och strövområden.

Interiör

Kliv in till denna rymliga och spännande villa med utmärkt lugnt och trevligt läge!

I den välkomnande och centralt planerade entrén ligger ett praktiskt mörkt klinkergolv som sedan går över till ekparkett vidare in till både allrum och kök som sammanbinder de gemensamma ytorna på detta plan.

Direkt till vänster i anslutning till entrén finns det första av bostadens totalt fyra sovrum. Rummet ger utrymme för dubbelsäng med tillhörande nattduksbord.
Det helkaklade badrummet ligger vägg i vägg med sovrummet är smakfullt nyrenoverat. Väggarna är beklädda med mörkt kakel och på golvet finner vi en matchande klinkers. Inredningen består av badkar, wc och dubbelhandfat med snygg design. Rummet har även ett fönster som ger fint med dagsljus.

Några steg längre in finner vi det moderna köket som utgör husets puls. Köket inspirerar till matlagning med sin öppenhet, goda arbetsytor och gott om skåp. Skåpluckorna är vita och bryts av mot ett vitt kakel och en köksö i mitten av rummet ger möjlighet till att göra matlagningen till en social gemenskap för hela familjen. Vid fönstret finns utrymme för ett stort matbord och en trevlig utsikt mot villans framsida.
Kökets utrustning består av spishäll, fläkt, diskmaskin, inbyggnadsugn, micro samt kyl och frys.

Allrummet och köket är integrerade och flyter ihop till en enhet. Här finns även en centralt placerad braskamin som sprider värme och ger rummet en härlig känsla. Från de stora fönstren ges en harmonisk vy mot trädgårdens ständigt närvarande grönska. I rummet finns utrymme för större soffgrupp, läshörna och ännu fler möjligheter att möblera efter eget behov. Familj och vänner kan umgås på ett enkelt sätt i de stora gemenskapsutrymmena.
I anslutning till köket finns tvättstugan som byggdes under 2015 och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare samt flera skåp. Optimalt planerad med mycket arbetsyta och smarta lösningar för att spara på golvytorna när det hängs tvätt. Från tvättstugan, som är belagd med klinkergolv, finns även en groventré.
Ett par steg ner i den nybyggda delen möts man av husets andra sällskapsyta. Här det öppet upp till nock och väggarna kläs av stora fönsterpartier. Rymden och utsikten utanför ger rummet en oslagbar atmosfär när de stora fönsterpartierna suddar ut gränserna mellan inne och ute. Parkettgolv och ljust målade väggar gör det lätt att inreda efter egen stil. Här ges utrymme för en stor soffa med tillhörande tv-möblemang samt även matmöbel. Rummet är även inrett med en serveringsbänk med förvaring och inbyggd vinkyl.

Matplatsen ger plats för många runt det festdukade bordet, men det är också familjens naturliga matplats för både söndagsmiddagar och när barnens vänner kommer på besök. Här finns utgång till altan med plats för loungemöbler och bord och solläget är optimalt. Inget som skymmer framför tack vare att villan är planerad på tomtens högsta punkt och eftermiddags- och kvällssolen kan ostört skina med sina sista värmande strålar. Beläget i västerläge kan ni med skyddat läge, njuta av många soltimmar under eftermiddagen och kvällen. I trädgården finns planteringar som blommar fint under sommaren, och stor plan gräsmatta för alla tänkbara aktiviteter. Här finns även goda äpplen och bär att mumsa på under de olika årstiderna!
Badrummet beläget på bostadens lägsta plan är stort och går i en lika tidlös som klassisk stil (med Wall and Waters skivor på väggarna) i grått och vitt. Duschhörn med glasdörrar kompletteras med härlig bastu. Här finns även wc, tvättställ samt golvvärme. Inredning och material är av hög kvalitet. I anslutning till badrummet finns ett rymligt förråd och där finns även värmepumpen.
På det översta planet finns tre bra sovrum. Rummen har naturliga dagsljuset och golv beklädda med ekparkett.
Sammantaget är detta en villa som har mycket att erbjuda med mycket stark atmosfär!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Långenäs 1:184

Ombyggnad, Renoveringar

2015

Planbestämmelser

Detaljplan (2007-01-29) Byggnadsplan (1963-08-09)

Parkering

P-plats för flera bilar

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 165 000 kr
Byggnadsvärde
3 672 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1969
Fasad
Träpanel
Grund
Betongplatta/krypgrund med avfuktare
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el, samt frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
2 och 3-glasfönster
Grundmur
Betongsten

Uteplats/balkong

Stora härliga altaner omgärdar både öst- och västfasaden vilket möjliggör att njuta av solen från morgon till kväll. På den stora och möblerbara uteplatsen kan du spendera många sköna timmar från tidig vår till sensommar. Här ryms såväl stor matplats, loungemöbler, solstolar, grill med mera.

Tomt

Stor tomt som består av gräsmatta

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Långenäs GA:1, Gemensamhetsanläggning: Härryda Långenäs GA:4

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 175 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
194 kvm*
Tomtarea
1355 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Hushållsström
8 000 kr
Värme
21 000 kr
Samfällighetsavgift
11 500 kr
Summa
40 500 kr

I samfällighetsavgiften ingår VA, snöröjning mm

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Polkavägen 4

Polkavägen 4,
435 39 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61