Modern trea i populära Nysäter

Mölnlycke-Nysäter, Härryda

Textilvägen 37

På förhand
Avgift
4 829 kr
Antal rum
3
Boarea
88,6 kvm
Typ
Marklägenhet
Våningsplan
1 av 1

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Modern trea i populära Nysäter

Tillfälle att förvärva en fräsch 3:a om 89 kvm med altan i populära Nysäter, med ett utav områdets kanske bästa lägen.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Bilder

Välkommen till Textilvägen 37, en modern trea bekvämt belägen i markplan med närhet till Örtjärn. Textilvägen 37 - Bjurfors
Välkommen till Textilvägen 37, en modern trea bekvämt belägen i markplan med närhet till Örtjärn
Välkommen in!. Textilvägen 37 - Bjurfors
Välkommen in!
Fräscht badrum utrustat med både tvättmaskin och torktumlare. Textilvägen 37 - Bjurfors
Fräscht badrum utrustat med både tvättmaskin och torktumlare
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
De stora fönsterpartierna välkomnar ljuset på ett vackert vis. Textilvägen 37 - Bjurfors
De stora fönsterpartierna välkomnar ljuset på ett vackert vis
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
. Textilvägen 37 - Bjurfors
Mysigt sovrum med plats för förvaring i två garderober. Textilvägen 37 - Bjurfors
Mysigt sovrum med plats för förvaring i två garderober
Det största sovrummet har plats för förvaring bakom skjutdörrar. Textilvägen 37 - Bjurfors
Det största sovrummet har plats för förvaring bakom skjutdörrar
Via de dubbla dörrarna når vi den härliga uteplatsen. Textilvägen 37 - Bjurfors
Via de dubbla dörrarna når vi den härliga uteplatsen
. Textilvägen 37 - Bjurfors
Bekvämt med separat entré i markplan med mysig uteplats intill. Textilvägen 37 - Bjurfors
Bekvämt med separat entré i markplan med mysig uteplats intill
Välkommen på visning!. Textilvägen 37 - Bjurfors
Välkommen på visning!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga lägenhet i markplan belägen i vackra och naturnära Nysäter. Här bor man med gångavstånd till Örtjärn och dess vackra omgivningar. Bostäderna är byggda med ett modernt formspråk anpassat för att ta till vara på den omgivande naturen.

De stora fönsterpartierna från golv till tak, tillsammans med den öppna och flexibla planlösningen bidrar till en härlig känsla av ljus och rymd samtidigt som det suddar ut gränsen mellan ute och inne. De genomtänkta materialvalen tillsammans med den generösa altanen skapar ett modernt och bekvämt boende. Altanen är utrustad med glasräcke för att inte skymma utsikten från vare sig insidan eller utsidan, en härlig plats under sommarmånaderna.
Ett bekvämt boende med närhet till Finnsjöns motionsspår med elljus, förskola samt Grön Express som tätt trafikerar Göteborg.
Här bor man med direkt närhet till Örtjärn och de vackra omgivningar med promenadstråk och bastuförening. Under sommartid finns här både badbrygga och en härlig sandstrand, under vintertid agerar sjön som skridskobana.

Interiör

Välkommen in!
Vi når bostaden via den fina skifferlagda gången och uteplatsen i anslutning till den separata entrén. Bilen parkerar du i direkt anslutning till entrén. En parkeringsplats ingår i månadsavgiften.

Vi kliver in i hallen som är belagd med ett vackert grön marmorgolv med värmande golvvärme. I hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor samt plats för förvaring i en garderob samt ett städskåp. Golvet övergår till ekparkett vilket är genomgående i resterande av bostadens rum, lika så de ljusa väggar som återkommer i övriga rum.

Vidare in når vi vardagsrum och kök i en modern öppen planlösning. Här sätts tonen för resterande delar av bostaden som andas exklusiva materialval och genomtänkta lösningar.
Den öppna planlösningen tillsammans med de stora fönsterpartierna och den ljusa interiören bidrar det till en härlig känsla av ljus och rymd samt suddar ut gränsen mellan inne och ute. Vardagsrummet är spatiöst utformat och utrustat med en braskamin, här kan man mysa framför en sprakande och värmande brasa under årets kallare dagar.
Från vardagsrummet och de dubbla dörrarna når vi bostadens altan, en perfekt plats för härligt umgänge i goda vänners lag under sommarmånaderna. Här finns plats för en stor sittgrupp, grill och egna odlingar för den som önskar. Altanen är utrustad med trädäck och glasräcke. Glasräcket bidrar till ett modernt formspråk och att utsikten inte skyms från vare sig insidan eller utsidan.

Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum bidrar till en härlig sällskapsyta och ger en god överblick över bostaden och inbjuder till socialt umgänge med nära och kära.
Kökets interiör i vitt utförande kommer från Vedum och en bänkskiva i ek, ovan bänken sitter kakel i vitt. Kökets utrustning består i övrigt utav diskmaskin(2017) spishäll, fläkt, inbyggnadsugn- och mikro samt hel kyl(2017) och frys(2017), allt i rostfritt utförande. Spotlights i taket och under överskåpen bidrar till en god arbetsbelysning med möjlighet till en mysig stämningsbelysning. Bardisken bidrar till en luftig avgränsning mot vardagsrumsdelen.

Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang och även plats arbetshörna för den som önskar det. Gott om plats för förvaring bakom skjutdörrsgarderob. Det andra sovrummet har plats för förvaring i två garderober och rymmer plats för både skrivbord och säng.

I anslutning till entrén finner vi också ett badrum med tvättdel. Badrummet är helkaklat med vitt kakel och mosaik på golvet. Badrummet i övrigt är utrustat med dusch, tvättställ, vägghängd wc, handdukstork, tvättmaskin och torktumlare samt skåp för förvaring. Spotlights ger optimal belysning.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Örtjärn
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
40
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Örtjärn bildades 2005 och innefattar adresserna Textilvägen, Nysätervägen och Väverivägen. Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Kullbäckstorp 2:375. Föreningens totala lägenhetsyta är 4647 kvm.

De första lägenheterna stod klara för inflyttning i september 2007. Till lägenheterna hör cirka 60 parkeringsplatser. De 40 lägenheterna består av treor, fyror och femmor, med utsikt mot Örtjärn med sandstrand och brygga. Föreningens medlemmar har tillgång till bastu som sköts av Örtjärns bastubadares förening.

Bostadsrättsföreningen är tillsammans med Mölnlycke Bostads AB delägare i en samfällighet som äger och sköter lokalgatan Textilvägen.

Föreningen har som mål att bevara de grundläggande hörnstenarna från tävlingsbidraget som vann markanvisningstävlingen för området. Hörnstenarna är skog och sjö med den orörda naturen i fokus.
Husets karaktär har anpassats till detta tema i valet av material, kulörer, detaljlösningar och placering i landskapet. 2008 kom föreningen på första plats i Rödfärgspriset.
Färg- och materialmässigt är området väl sammanhållet med stående träpanel med svart slamfärg, liggande cederträpanel, naturstensmurar, skifferklädda skorstenar och tak av zinkplåt.

Gjorda renoveringar:
2014 Ommålning av fasaderna.

Föreningens ekonomi

Avgiften planeras att höjda med 3% 1/1 2018. Tillägg på 200 kr försvinner i samband med detta.

Renoveringar - Utförda och planerade

2014 Ommålning av fasaderna.

Parkering

En parkering ingår i månadsavgiften. Extra parkering finns att hyra via föreningen, kösystem tillämpas. Gästparkeringar finns i området.

TV/bredband

Kabel-TV ingår i månadsavgift. Internetanslutning via fiber, stadsnät. Uttag i samtliga rum.

Övrigt

Bostadsområdet Nysäter är ett av Mölnlyckes senaste bostadsområden. Det är beläget i ett mycket vackert och naturskönt område, alldeles intill sjön Örtjärn. Området innefattar bl. a 40 bostadsrättslägenheter och 50 hyreslägenheter samt friliggande villor.

Målsättningen var att skapa en så naturanpassad bebyggelse som möjligt. Husen är därför byggda i modern stil men harmoniserar samtidigt med naturen där material och färger har fått sin inspiration från skogen och sjön.
Nysäter har också närhet till kollektiv kommunikation, skola, dagis och mataffär. Mölnlycke centrum ligger endast ca 2 km bort där det finns all nödvändig service såsom mataffärer, restauranger, butiker, banker, vårdcentral, apotek, frisörsalonger m.m. Med bil når man Göteborg på ca 15 min.

Ombyggnad, Renoveringar

2014 Ommålning av fasaderna.

Parkering

En parkering ingår i månadsavgiften. Extra parkering finns att hyra via föreningen, kösystem tillämpas. Gästparkeringar finns i området.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 829 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
1,9066%
Andel av årsavgiften är
1,90664%

Information

Typ
Marklägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
00191
Våningsplan
1 av 1
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
88,6 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Värme
618 kr
Summa
618 kr

Byggnadssätt

Byggår
2007
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft
Fönster
3-glasfönster

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Textilvägen 37

Textilvägen 37,
435 39 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61