Väldisponerad trea högst upp i huset med västerbalkong och hiss
På förhand
Utgångspris
2 395 000 kr
Avgift
5 748 kr
Antal rum
3
Boarea
75,3 kvm
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Väldisponerad trea högst upp i huset med västerbalkong och hiss

Trivsam och väldisponerad trea i populära Skinnefjäll! Stora rum och en rymlig balkong i västerläge med trevlig utsiktsvy. Bekvämt med hiss.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Bläcksvampen 1 och denna ljusa och välplanerade trea om 75,3 kvm!. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
Välkommen till Bläcksvampen 1 och denna ljusa och välplanerade trea om 75,3 kvm!
Högst upp i huset med balkong i västerläge ger ett vackert ljusinsläpp till bostaden. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
Högst upp i huset med balkong i västerläge ger ett vackert ljusinsläpp till bostaden
Balkongen har ett härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
Balkongen har ett härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol
En mysig matplats invid fönstret för minst fyra personer. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
En mysig matplats invid fönstret för minst fyra personer
Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang för den som önskar. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
Det största sovrummet har gott om plats för dubbelsäng och övrigt möblemang för den som önskar
Det andra sovrummet har plats för säng och skrivbord för den som önskar. Bläcksvampen 1 - Bjurfors
Det andra sovrummet har plats för säng och skrivbord för den som önskar

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en rymlig trea om ca 75 kvm i det natursköna och populära Skinnefjäll. Bostaden är fördelad på två bra sovrum, rymlig klädkammare, kök med matplats invid fönstret samt ett stort vardagsrum med utgång till den härliga balkongen som ger sol hela dagen till tidig kväll samt ett badrum. Här bor ni bekvämt i en välskött HSB förening med hiss, i ett attraktivt område med mysig, bilfri innergård med grillmöjligheter och lekplats för barnen samt nära till Finnsjöns grönområden, bra kommunikationer och promenadavstånd till Mölnlycke centrum.

Interiör

Välkommen till Bläcksvampen 1! En välplanerad och mycket ljus trea med härlig västerbalkong.
Vi kliver in i den inbjudande och ljusa hallen, här finns det plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Till vänster finns en stor klädkammare som rymmer gott om plats för förvaring. Några i området har valt att använda klädkammaren som ett sovrum.
Vidare in finner vi det generöst tilltagna vardagsrummet som får ett härligt ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna i härligt västerläge. De ljusa ytorna i rummet ger plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Golvet är belagt med en ekparkett och väggarna har en ljus tapet. Det är även härifrån vardagsrummet som vi når den härliga balkongen som har ett ljust klinkergolv. Här spenderas många sköna soltimmar med utsikt över de natursköna omgivningarna.
Kökets interiör består utav ljusa luckor och erbjuder gott om skåp och lådor för kökets alla redskap. Köket har även goda arbetsytor på arbetsbänken av laminat ovan sitter ett ljust kakel. Den maskinella utrustningen består utav diskmaskin, spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Köket ger även plats för matbord för flera middagsgäster invid fönstret med fin utsikt över den gemensamma grönskande gården med lekplats och grillmöjligheter. Vitt parkettgolv och ljusa väggar ger ett stilrent intryck.
Från vardagsrummet når vi bostadens båda sovrum, det största sovrummet har plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang för den som önskar. Här finns också plats för att installera garderober eller annan förvaringsmöbel.
Bostadens andra sovrum har även det plats för en större säng och skrivbord. Båda sovrummen har ekparkett på golvet.
Lägenhetens badrum som ligger i direkt anslutning till höger i entrén helkaklat med blått klinker och vitt kakel på väggarna med inslag det blåa. Badrumsinredningen består av handfat med skåp under samt spegelskåp över handfatet, dusch samt toalett. Det är förberett för att installera en tvättmaskin.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hönekulla 1:602

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Hönekulla
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
51
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1138*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Hönekulla 1:602 som byggdes under början av 90-talet. Föreningen upplåter 51 lägenheter med bostadsrätt, fördelade på två- tre- och fyrarumslägenheter. Alla lägenheter har uteplats eller balkong samt tillhörande förråd. Husen ligger i två grupper som omfattar ett högre punkthus samt ett varierande antal 1-plan och 2-planshus.

Föreningen har uppdaterat sin hemsida som nu är knuten till HSB's. För mer information, gå in på föreningens hemsida www.hsb.se/goteborg/brf/honekulla
De har även antagit underhållsplanen online som underlättar arbetet för styrelsen. HSB Brf Hönekulla har välskötta fastigheter, fina gårdar och flera lekplatser.

Föreningens ekonomi

Föreningens medlemsavgifter har varit oförändrade sedan 2012 och det är ingen planerad höjning i dagsläget. Föreningen har brutet räkenskapsår vilket innebär att slutgiltigt beslut kommer till sommaren. Det är en stabil förening som amorterar nästan 1 miljon om året på sin låneskuld på ca 27 miljoner. Styrelsen har under flera år jobbat med ekonomin och fått ner flera kostnader samt förhandlat om räntorna på flera lån vilket har sparat föreningen mycket pengar.

Renoveringar - Utförda och planerade

Ett löpande underhåll av fastigheterna sker. De senaste åren har föreningen dragit in fiber till samtliga lägenheter, bytt samtliga fläktar i lägenheterna (2016), installerat postboxar, sett över lekplatser och bytt sand i sandlådorna, ordnat med planteringarna i området samt tagit ner några stora träd som ansågs ligga för nära husen. Förra året renoverades ett tak, två gavlar samt så målades det på vissa tak. De närmsta åren har föreningen ingen stor renovering inplanerad mer än att de ska tvätta samtliga tak och fortsätta arbetet med att försöka hålla nere kostnaderna på både drift och underhåll.
2018 Balkong och fasad underhåll

Parkering

Till varje lägenhet finns parkering att hyra för 100 kr/ månad eller 200 kr för eluttag för motorvärmare.

TV/bredband

TV. grundutbud ingår i månadsavgiften. Leverantör Telia. Internetanslutning via fiber. Leverantör Telia.

Gårdsplats/innergård

Fina och välskötta gårdar som är bilfria. Här finns lekplats för barnen och möjlighet att grilla.

Gemensamma utrymmen

Det finns gemensamhetslokal, källarförråd och tvättstuga.

Övrigt

Gemensam höst och vårstädning för medlemmarna.

Uteplats/balkong

Balkong, med härligt västerläge med eftermiddags- och kvällssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns gemensamhetslokal, källarförråd, cykelförråd och tvättstuga.

TV/bredband

Grundutbud TV ingår i månadsavgiften. LeverantörTelia.

Internetanslutning via fiber. Leverantör Telia.

Parkering

Parkeringsplats. Går att hyra för 100 kr/mån. Föreningen har flera avgiftsbelagda besöksparkeringar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 748 kr

inkl. värme och vatten.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,86006%
Andel av årsavgiften är
1,86006%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Lägenhetsnummer
29
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
75,3 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Hushållsström
388 kr
Försäkring
100 kr
Summa
488 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1992
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
83
Energideklarationsdatum
2010-03-25

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bläcksvampen 1

Bläcksvampen 1,
435 40 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63