Funkisvilla med tidstypisk arkitektur

Mölnlycke - Solsten, Härryda

Primulavägen 13

På förhand
Utgångspris
4 950 000 kr
Antal rum
8
Boarea / Biarea
169 kvm / 82 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Tomtarea
1125 kvm

Funkisvilla med tidstypisk arkitektur

Funkisvilla med renoveringsbehov och tidstypiskt arkitektur, totalyta om ca 251 kvm. Belägen på en stor och lummig trädgårdstomt i populärt område.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Primulavägen 13 och denna funkisvilla med tidstypisk arkitektur. Primulavägen 13 - Bjurfors
Välkommen till Primulavägen 13 och denna funkisvilla med tidstypisk arkitektur
. Primulavägen 13 - Bjurfors
Vardagsrummet är huset hjärta med det välvda burspråket som för tankarna tillbaka till ursprungsåret. Primulavägen 13 - Bjurfors
Vardagsrummet är huset hjärta med det välvda burspråket som för tankarna tillbaka till ursprungsåret
Den gamla murstocken är riven men det finns en kanal kvar för att kunna installera en braskamin. Primulavägen 13 - Bjurfors
Den gamla murstocken är riven men det finns en kanal kvar för att kunna installera en braskamin
Det gamla spänntaket är i dåligt skick och kommer att behövas göra om. Primulavägen 13 - Bjurfors
Det gamla spänntaket är i dåligt skick och kommer att behövas göra om
Via den smala öppningen tar vi oss in till köket. Primulavägen 13 - Bjurfors
Via den smala öppningen tar vi oss in till köket

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning entréplanet
Planlösning
Alternativ planlösning entréplanet
Planlösning
Planlösning övre plan
Planlösning
Planlösning källaren

Beskrivning

Beskrivning

Möjlighet att förvärva denna funkisvilla med renoveringsbehov och med en tidstypisk arkitektur. Villan har idag en totalyta om 251 kvm med flera bekvämligheter så som bergvärme, centraldammsugare och utvändigt självrengörande fönster. Villan är belägen på en stor och lummig hörntomt om ca 1125 kvm i ett populärt område med närhet till det mesta.
Fastigheten har under åren genomgått omfattande renoveringar och tillbyggnad och nu finns möjlighet att förvärva detta drömläge och vidareutveckla fastigheten till just ditt drömboende. Nuvarande ägare har påbörjat en påbyggnad av övervåningen som är nästintill färdigställd och som idag fördelar sig på tre sovrum, allrum badrum och klädkammare samt ett badrum. På entréplanet är det planerat att ändra planlösning, se planskiss för alternativ planlösning. Detta plan återstår för kommande ägare att färdigställa efter eget tycke och smak i både planlösning och materialval. Idag fördelar sig entréplanet på ett äldre kök, två sovrum och ett härligt vardagsrum med det välvda burspråket som för tankarna tillbaka till funkistidens ursprung på 40-talet. Från vardagsrummet finns utgång till en trevlig altan. I källaren finns flera förrådsutrymmen som bidrar till mycket goda förvaringsmöjligheter samt en gillestuga med öppen spis och ett hobbyrum. I källaren finns stora möjligheter att inreda efter eget behov, varför inte en egen vinkällare, ett badrum med tillhörande relaxavdelning eller vad man nu önskar.
I den vackert uppvuxna trädgården finns flera fruktträd, buskar och plats för lek och spring tillsammans med barnen.
Här bor man bekvämt med kort promenadavstånd till förskola, lekplats, skola samt busshållplats där Grön Express tätt trafikerar Göteborg.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller anmäla ert intresse för visning!

Interiör

Vi kliver in i den tilltänkta hallen på entréplanet, i vilken man kan se spår av det badrum som det tidigare varit. Plastmatta på golvet och duschblandaren sitter kvar på väggen. Väggen till köket sitter mitt i dörröppningen och tanken är att denna vägg ska flyttas när planlösningen ändras. Se alternativ planlösning.
Till höger ligger det nuvarande köket som är i äldre stil, som vi tar oss in till genom den smala dörröppningen. Utrustningen består utav spis, fläkt samt kombinerad kyl och frys. Tanken är att det nuvarande köket skulle bli utmärkt som separat tvättstuga och ett badrum. I dagsläget är avloppsledningarna från ovanliggande badrummet synligt i taket och tanken har varit att sänka taket till 2,40 mot de i övriga huset som har 2,60 meter i takhöjd.
På vänster sida i anslutning till entrén ligger ett sovrum som är tänkt som det blivande köket. Ekparkett i fiskbensläggning. Väggarna i detta rum är inte färdigställda ännu. I anslutning till rummet finns en stor garderob med plats för förvaring. Härifrån når vi den trevliga balkongen som blir den perfekta frukosthörnan och en varför inte en lunch i solen. Just nu sitter elementet kvar i öppningen till balkongen.

Vidare in finner vi vardagsrummet som är huset hjärta med det välvda burspråket som för tankarna tillbaka till funkistidens ursprung på 40-talet. Här har tanken varit att spara det fina ekgolvet med fiskbensläggning. Den gamla murstocken är riven men det finns en kanal kvar för att kunna installera en braskamin. Det gamla spänntaket är i dåligt skick och kommer att behövas göra om. Via de dubbla altandörrarna i vardagsrummet tar vi oss ut till den trevliga altanen. På altanen finns goda chanser till eftermiddags och kvällssol. En härlig plats för grillmiddagar med nära och kära under sommarmånaderna. Från altanen tar vi oss med lätthet vidare ut till den lummiga trädgården.
I anslutning till vardagsrummet ligger ett mindre sovrum som kan användas som arbetsrum eller gästrum beroende på familjens behov. Detta rum är inte färdigställt med på väggarna.

Övre plan:
Via den massiva trappan i ek tar vi oss upp till övre plan. Samtliga golv i rummen på det övre planet är belagda med en enhetlig ekparkett, förberett med vattenburen golvvärme på detta planet som ej är driftsatt ännu.
Det övre planet fördelar sig på tre sovrum alla i en bra storlek samt ett stort och luftigt allrum med gott om ljusinsläpp från de stora fönsterpartierna. Härifrån har man en trevlig utsikt över omgivningarna. Allrummet går för den som önskar att dela av till ytterligare ett sovrum.
Det första av övervåningens tre sovrum ligger i anslutning till allrummet, plats för förvaring i garderoben bakom dörren. Ett stående fönster vetter mot allrummet och ger ett extra ljusinsläpp. I övrigt ger hörnfönsterna ett fint ljusinsläpp och trevlig utsikt. Blå tapet på väggarna. Väggarnas ytskikt är i behov utav uppfräschning.
En rymlig klädkammare är inredd med Elfa-system för en bra förvaring av kläder och annat. Ett schakt med ledningar ner till källaren är fortfarande öppet.
Det andra sovrummet har balkongdörr för utgång till balkongen. Balkongen saknar räcke och är inte i bruk i dagsläget. Det liggande fönstret blir en trevlig detalj ovanför dubbelsängen. Väggarna i detta sovrummet är enbart grundmålade och behöver målas.
Det tredje sovrummet har även det hörnfönster och ett liggande fönster som ger fint ljusinsläpp till rummet. Rosa tapet med blommor på. Plats för förvaring ryms i en garderob bakom dörren.

Badrummet är helkaklat med vita väggar och brunt klinker. Badrummet är utrustat med både en påkostad duschkabin med bla ångfunktion samt hörnbadkar. Ett utrymme bakom duschen är förberett och tänkt att inredas som bastu. En låda har förberetts för att i framtiden kunna göra ett tvättnedkast till den då underliggande tvättstugan. Från badrummet finns utgång till en balkong. Balkongen saknar räcke och är inte i bruk i dagsläget.

Källaren:
I källaren finns flera förrådsutrymmen som bidrar till mycket goda förvaringsmöjligheter samt en gillestuga med öppen spis och ett hobbyrum. I källaren finns stora möjligheter att inreda efter eget behov, varför inte en egen vinkällare, ett badrum med tillhörande relaxavdelning eller vad man nu önskar.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hulebäck 1:417

Ombyggnad, Renoveringar

2013 Fiber installerades.
2007/08 Fasaden putsades, (enstegstätad putsfasad) Mekanisk frånluftsventilation installerad.
2007 Ovanvåning påbyggd, inkl. nytt tak.
2006 Samtliga dörrar och fönster utbytta till 3-glas med självrengörande utsida och aluminiumutsida.
2004 Ny matning/serviceledning för inkommande el samt nytt fasadmätarskåp och 3 nya elscentraler med jordfelsbrytare och automatiska säkringar. Avloppsstam från hus till gatan utbytt.
2000 Centraldammsugare installerad
1997/98 Dränerat, utvändig isolering med pordrän.

TV/bredband

TV via Boxer.

Internetanslutning via fiber, leverantör Bahnhof.

Planbestämmelser

Stadsplan Detaljplan

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM2-41/2063.1
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 14-IM2-33/2140.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Rum
8
Sovrum
5
Max antal sovrum
6
Boarea
169 kvm*
Tomtarea
1125 kvm
Biarea
82 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
22 138 kr
Försäkring
5 206 kr
Renhållning
2 258 kr
Vatten/Avlopp
5 310 kr
Summa
34 912 kr

Beräknad energiförbrukning uppgår till 15.682 kWh/år. Under posten hushållsström ingår även kostnaden för nätavgift och uppvärmning.

Pantbrev

Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 715 000 kr

Uteplats/balkong

Trevlig altan i anslutning till vardagsrummet med goda chanser till eftermiddags och kvällssol. En härlig plats för grillmiddagar med nära och kära under sommarmånaderna.
Balkong i anslutning till ett av sovrummen eller det blivande köket, med goda chanser till morgonsol.
Två balkonger som nås från ovanvåningen som inte är i bruk i dagsläget, då det saknas räcken.

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod om ca 15 kvm med plats för förvaring. El finns dock oisolerad.

Tomt

Tomtarea 1 125 m² (friköpt).
Lummig och uppvuxen trädgård med massor av prydnadsbuskar och frukt och bär så som äpplen, plommon, persika, vinbär och rabarber.
Tomtgränsen mot Primulavägen 15 sträcker sig utanför häcken, se säljarens beskrivning under dokument.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm

Parkering

Uppfart med plats för 2 bilar.

Ekonomi

Taxeringsvärde
4 817 000 kr
Byggnadsvärde
3 064 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare
Byggår
1945
Fasad
Puts
Grund
Betong
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp. En egen brunn finns på tomten, perfekt för bevattning av trädgården, pump saknas.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke - Solsten? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Primulavägen 13

Primulavägen 13,
43531 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63