Villafördelar i bostadsrättsform

Mölnlycke - Solsten, Härryda

Vallmovägen 16D

På förhand
Utgångspris
3 975 000 kr
Avgift
5 600 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättsradhus
Balkong
Ja
Boarea
147 kvm

Villafördelar i bostadsrättsform

Unikt tillfälle att förvärva ett bostadsrättsradhus om 147 kvm. Tre härliga uteplatser, trädgård och garage. Bekvämt med närhet till det mesta.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Vallmovägen och denna trevliga bostadsrättsföreningen bestående av fem radhus. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Välkommen till Vallmovägen och denna trevliga bostadsrättsföreningen bestående av fem radhus
Vi välkomnas in i radhuset via en trevlig uteplats i trä som har ett skyddat och soligt läge. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Vi välkomnas in i radhuset via en trevlig uteplats i trä som har ett skyddat och soligt läge
Säljarens bild, från den blomstrande innergården. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Säljarens bild, från den blomstrande innergården
Säljarens bild, på björnbärsbusken som ger rikligt med bär. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Säljarens bild, på björnbärsbusken som ger rikligt med bär
Den stilrena köksinteriören är både klassisk och tidlös samt ger gott om förvaringsutrymmen. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Den stilrena köksinteriören är både klassisk och tidlös samt ger gott om förvaringsutrymmen
Utrustningen består bla av en extra bred induktionshäll, diskmaskin, ugn och micro samt hel kyl/frys. Vallmovägen 16D - Bjurfors
Utrustningen består bla av en extra bred induktionshäll, diskmaskin, ugn och micro samt hel kyl/frys

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bjurfors har nöjet att presentera ett välplanerat bostadsrättsradhus om 147 kvm fördelat på fem rum och kök. På entréplanet fördelar sig sällskapsutrymmena med nyrenoverat kök och generöst tilltaget vardagsrum. På övre plan finner vi två av bostadens sovrum samt en möblerbar hall. På nedre plan finns ytterligare två sovrum, det ena kan man använda som allrum om så önskas. Ett badrum finns på vardera plan vilket minskar risken för kö vid morgonbestyren. Separat tvättstuga och flera förrådsutrymmen är fler av bostadens välplanerade utrymmen.
Här kan man njuta av flera härliga uteplatser på både fram och baksida, i trädgården finns plats för planteringar och utrymme för lek och spring. Bekvämt med garage intill som ger gott om plats för bilen och även utrymme för snickarbänk för den som önskar. Läget är underbart med utsikt över delar av Mölnlycke och gångavstånd till vackra Wendelsbergsparken.
Här bor man bekvämt med kort promenadavstånd till förskola, lekplats, skola samt busshållplats där Grön Express tätt trafikerar Göteborg.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning!

Interiör

Vi parkerar bilen bekvämt i det friliggande garaget och tar oss in i bostaden via den trevliga och välkomnade innergården. Innergården blir som en egen oas med gott om solmöjligheter och med ett insynsskyddat läge. Större delen av gården består utav ett trädäck ger en trevlig uteplats som även nås från köket. Uteplatsen är utrustad med markis.

Vi kliver in i hallen, här finns plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Lite längre in i hallen finns också ett praktiskt kapprummet med gott om plats för hela familjen att hänga av sig ytterkläder och skor. Fin enstavig ekparkett som enhetligt återkommer i hallen, köket och vardagsrummet på detta plan.

Till höger om entrén finner vi det renoverade köket vars interiör består utav vita köksluckor som bryts av med en bänkskiva av svart laminat med ett grått kakel ovan. Här finns gott om skåp för förvaring och goda arbetsytor. Köket är utrustat med diskmaskin, 80 cm bred induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn och mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Intill fönstret bildas naturligt en mysig matplats.
Vardagsrummet och köket ligger i direkt anslutning till varandra. Vardagsrummet är generöst tilltaget i storlek och här finns plats för både en soffgrupp och ett större matbord. Vackert ljusinsläpp från stora fönsterpartier och utgång till den trevliga balkongen. Balkongen kan bli den perfekta platsen för morgonkaffet, som med det höga läget har en fin utsikt över delar av Mölnlycke.

I anslutning till entrén finner vi det första utav lägenhetens tre badrum, det finns ett badrum på vardera plan. Utrustningen i detta badrum består utav handfat, wc och dusch. Ett fönster bidrar till ljusinsläpp och vädringsmöjlighet. Ljus våtrumsmatta och vitt kakel i duschdelen och övriga väggar vitmålade.

Via trappan i vardagsrummet tar vi oss upp till övre plan där vi möts av den möblerbara hallen här finns plats för en mysig läshörna eller ett tv-rum för den som önskar. I hallen finns samma enstaviga ekparkett som på entréplanet. På det övre plan finner vi också två sovrum samt ytterligare ett badrum. Det största sovrummet har en mjuk och härlig heltäckningsmatta att sätta fötterna på när man kliver upp ur sängen på morgonen. Här ryms gott och väl dubbelsängen med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i flera garderober. Det andra sovrummet har även det plats för förvaring i garderober och plats för både säng och skrivbord. Plastmatta på golvet och tapetserade väggar.
Badrummet är utrustat med badkar, wc och handfatsmöbel med gott om plats för förvaring. Våtrumsmatta i ljusblå ton samt våtrumstapet på väggarna. Ett takfönster släpper in ett vackert naturligt ljus.

På det nedre planet finns det ytterligare två sovrum i bra storlekar samt badrum, tvättstuga och gott om förvaringsutrymmen. Det första sovrummet har gott om ljusinsläpp från flera fönsterpartier. Ljust laminatgolv och ljusa väggar.
Det andra sovrummet kan med fördel användas som allrum för den som önskar. Ljust laminatgolv och tapet på väggarna. Från detta rum når vi den nybyggda träaltanen och trädgården. I trädgården finns plats för planteringar i bl a odlingslådor samt utrymme för lek och spring.

Badrummet på detta plan är utrustat med wc, handfat, dusch och plats för förvaring i ett högskåp. Ljus våtrumsmatta och kaklade väggar i vitt i duschdelen och övriga väggar vitmålade.
Den separata tvättstuga är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och tvättho. Här inne finner vi även värmepannan. Det finns dessutom gott om plats för förvaring i en klädkammare samt två förrådsutrymmen.

Fakta

Uteplats/balkong

Solsäker och insynsskyddad uteplats i anslutning till entrén, utrustad med markis. Balkong i anslutning till vardagsrummet, vilket blir den perfekta platsen för morgonkaffet. Uteplats i anslutning till allrummet på nedre plan med direktanslutning till trädgården.
I trädgården finns plats för odling i odlingslådor. Hallon, rabarber, björnbär är några av de ätbara växter som finns i trädgården.

Ombyggnad, Renoveringar

2019 Trädäck i anslutning till trädgården
2017 Nytt kök, inkl. vitvaror. Nytt balkongräcke
2014 Nytt golv, balkongen

TV/bredband

Tv via fiber.

Internetanslutning via fiber. Bostadsrättsinnehavaren väljare själv leverantör och står för kostnaden.

Parkering

Garage med plats för en bil samt snickarbänk och förvaring. På uppfarten ryms ytterligare två bilar.

Månadsavgift

Avgift
5 600 kr

inkl. garage och två parkeringsplatser.

Ekonomi

Andel i föreningen
19,89%

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3
Hushållsström
1 864 kr
Renhållning
121 kr
Vatten/Avlopp
527 kr
Summa
2 512 kr

Under posten hushållsström ingår även kostnaden för uppvärmning.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Vallmon
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
5
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Hulebäck 1:646 som byggdes under 1991. Föreningen upplåter 5 radhus med bostadsrätt. Alla hus har eget garage och uppställningsplats för bil.

Föreningens ekonomi

Stabil och styrs med försiktighetsprincip. Avgiften styrs i stort sett av räntebetalningar på ett lån och det underhåll som är inplanerat.

Renoveringar - Utförda och planerade

2005 Alla hus målades. Staketen på innergården är bytta. Samt löpande underhåll.
2017 Yttre målning samtliga husen inkl. garage
Ny takpapp och pannor samtliga hus och garage
Ny plåtarbeten samtlig hus
Nya varmvattenpannor samtliga hus
Installation av elektriska garageportar samtliga hus

Planerade renoveringar:
Staket mellan gårdarna.

TV/bredband

TV och internetanslutning via fiber. Lägenhetsinnehavaren väljer själv leverantör och står för abonnemangskostnaden.

Övrigt

För att hålla avgifterna till föreningen nere är en del av underhållet delegerat till varje bostad och del av arbetet utförs gemensamt av alla medlemmar.

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 975 000 kr
Lägenhetsnummer
D
Våningsplan
0*
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
147 kvm**
Trädgård
Ja

* Entréplan, övre plan och souterrängplan

** Enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1991
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster isoler

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke - Solsten? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vallmovägen 16D

Vallmovägen 16D,
435 31 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63