Ljust och trevligt gavelläge med fräscha ytskikt och hiss

Mölnlycke, Härryda

Bäckvägen 14

På förhand
Avgift
4 593 kr
Antal rum
3
Boarea
75,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja

Visning

 • onsdag 29/1, KL 17:00 - 17:30

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Boka visning

Ljust och trevligt gavelläge med fräscha ytskikt och hiss

Centralt belägen gaveltrea med fräscht kök och badrum samt fina ytskikt med gångavstånd till centrum med dess serviceutbud. Hiss finns i huset.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkommen till Bäckvägen 14 och denna trevliga trea om 75 kvm. Bäckvägen 14 - Bjurfors
Varmt välkommen till Bäckvägen 14 och denna trevliga trea om 75 kvm
Fastighetskarta. Bäckvägen 14 - Bjurfors
Fastighetskarta
Är du intresserad av denna bostaden är du välkommen att kontakta mig!. Bäckvägen 14 - Bjurfors
Är du intresserad av denna bostaden är du välkommen att kontakta mig!
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud. Bäckvägen 14 - Bjurfors
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud
Exteriörbild. Bäckvägen 14 - Bjurfors
Ett levande centrum med trevlig torghandel. Bäckvägen 14 - Bjurfors
Ett levande centrum med trevlig torghandel

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Med ett centralt läge i Mölnlycke finner vi denna ljusa och fräscha gavellägenhet med tre rum och kök om 75,5 kvm, med möjlighet till fyra rum. Köket är renoverat i en ljus och lantlig stil vilket bidrar till en härlig känsla av trivsel. Lägenheten fördelar sig i övrigt på två sovrum, renoverat badrum, generöst vardagsrum med öppen planlösning mot köket och utgång till balkong. En rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring eller att använda som ett mindre, fjärde rum. Här finner ni ett centralt och bekvämt boende med direkt närhet till kommunikationer, Mölnlycke centrums växande serviceutbud samt gångavstånd till Wendelsbergsparkens rogivande miljö.

Interiör

Välkommen in!
Vi kliver in i hallen som är välkomnande och rymlig och binder samman bostadens alla utrymmen. Här finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor. För den som önskar finns även plats för garderob eller annan förvaringsmöbel. På golvet ligger ett fint parkettgolv som tillsammans med de vita väggarna enhetligt fortsätter i bostadens alla rum.

Till vänster direkt från entrén finner vi det charmiga köket i en lantlig stil med fräscha köksluckor i vitt. En vit mosaik sitter ovanför arbetsbänken som är i massiv ek, som tillsammans med den vita porslinshon och den vackra blandaren bidrar till den lantliga atmosfären. Köksutrustningen består av diskmaskin, induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn- och micro samt kombinerad kyl och frys som är integrerad. Här finns gott om skåp för förvaring och goda arbetsytor. En mysig matplats bildas naturligt invid fönstret. Väggen mellan kök och vardagsrum har tagits ner vilket bidrar till en modern och rymlig känsla med ett trevligt samspel mellan rummen.

Vardagsrummet är generöst tilltaget och rymmer även matplats om så önskas. Härifrån när vi den trevliga balkongen som är rofyllt belägen mot det lugna villaområdet med ett grönskande läge och förmiddagssol. En perfekt plats för morgonkaffet.

Vidare finner vi två sovrum varav det största med utgång till balkongen. I detta rum finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring i tre garderober. I det andra sovrummet finns plats för både skrivbord och säng.

I hallen i anslutning till sovrummen finns plats för förvaring i två garderober samt en generös klädkammare. Klädkammaren har vitt klinkergolv med svarta inslag och vita väggar, ovan detta golv ligger i dag en heltäckningsmatta i grått. Klädkammaren är stor nog att använda som ett sovrum eller kontor.

I anslutning till hallen ligger det helkaklade duschrummet. Smakfullt renoverat med grå klinker med värmande golvvärme och vitt kakel som bryts av med en svart rand. Infällbara duschväggar av klarglas och vägghängd toalett, handdukstork samt tvättmaskin. Badrummet renoverades i föreningens regi i samband med stambytet 2009.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkongen är rofyllt belägen mot det lugna villaområdet med ett grönskande läge och förmiddagssol. En underbar plats för morgonkaffet, där man kan lyssna på fåglarnas kvitter.

Ombyggnad, Renoveringar

2017 Ny diskmaskin, tvättmaskin med kombinerad torktumlare

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd och källarförråd i samma hus. Samt gemensam tvättstuga på Bäckvägen 10.

TV/bredband

TVI via fiber, leverantör Telia

Internetanslutning via fiber, leverantör Telia.

Parkering

Parkeringsplats. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö. Föreningen har 61 parkeringsplatser.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 593 kr

inkl. värme och vatten

Ekonomi

Andel i föreningen
1,42166%
Andel av årsavgiften är
1,42166%
Pantsatt
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
61
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja
Rum
3
Sovrum
2
Max antal sovrum
3
Boarea
75,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2009-09-08

Bostadsrättsförening

Namn
HSBs brf Allen i Härryda
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
66
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheten Hulebäck 1:623 i Härryda kommun, som består utav 66 lägenheter upplåten med bostadsrätt, 2 lokaler och 61 st parkeringsplatser. Samtliga lägenheter är 3 rok och den totala lägenhetsytan uppgår till 5129 kvm. Total lokalyta 156 kvm. HSB ansvarar för både teknisk och ekonomisk förvaltning. Det finns även två lokaler som ägs av Härryda kommun.
Epost: brfallen1959@gmail.com

Föreningens ekonomi

Ingen avgiftsändring beslutad.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
2009 Stamrenovering och samtliga badrum
2010 Byte till säkerhetsdörrar
2012 Lekplatsen har fräschats upp
2012 Omläggning av yttertaken
2013 Fasadtvätt
2019 Bullplank
2019 Installation av hiss i föreningens alla byggnader

Kommande renoveringar:

Parkering

Föreningen har 61 parkeringsplatser.

TV/bredband

Bas-utbud ingår. Fiber via Telia.

Gemensamma utrymmen

Cykel- och barnvagnsförråd samt lägenhetsförråd finns i entréplan. Tvättstuga finns på Bäckvägen 10 med två tvättmaskiner, en grovtvättmaskin, torkmaskin samt tre torkrum samt en mangel rum med strykbräda. Gemensam grillplats för medlemmarna finns mellan byggnaden 8 och 10.

Övrigt

Gemensamma trädgårdsdagar vår och höst. Föreningen har en fastighetsskötare som ansvarar för gemensamma utrymmen. Fastighetsskötaren kan även anlitas för att utföra jobb i den enskilda bostaden, på bostadsrättsinnehavarens bekostnad.

Byggnadssätt

Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Bäckvägen 14

Bäckvägen 14,
435 35 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63