Mölnlycke, Härryda

Brännhögsvägen 19

På förhand
Avgift
4 739 kr
Antal rum
3
Boarea
74,7 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkomna till Brf Backen, på gården finns en anlagd lekplats samt sitt- och grillmöjlighet. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors
Välkomna till Brf Backen, på gården finns en anlagd lekplats samt sitt- och grillmöjlighet
Här bor man bekvämt med promenadavstånd till centrum och busshållplats där Grön Express trafikerar. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors
Här bor man bekvämt med promenadavstånd till centrum och busshållplats där Grön Express trafikerar
Fastighetskarta. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors
Fastighetskarta
Intresserad av denna bostad? Kontakta mig!. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors
Intresserad av denna bostad? Kontakta mig!
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud
Exteriörbild. Brännhögsvägen 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Brännhögsvägen 19 och denna ljusa och väldisponerade gaveltrea om ca 75 kvm, belägen högst upp i huset. Bostaden har en trevlig planlösning med fina ytskikt och lägenhetens kök och badrum har renoverats och ger nu ett tidlöst och klassiskt uttryck. Bostaden är fördelad på två bra sovrum, ett generöst vardagsrum med gott om plats för både soffgrupp och matbord, köket med matplats för flera och helkaklat badrum utrustad med vikbara duschväggar av klarglas samt tvättmaskin. Här bor man med närhet till Wendelsbergsparken och dess vackra rofyllda miljö. Samt promenadavstånd till Mölnlycke centrum och dess serviceutbud, närhet till busshållplats där Grön Express med täta turer tar er raka vägen till Göteborg.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller boka er för visning.

Interiör

Välkommen in!
Vi kliver in i hallen och möts av en ljus och tilltalande bostad med en trevlig planlösning och ljusinsläpp från två väderstreck.

I den välkomnande och rymliga hallen finns plats för att hänga av sig ytterkläder och skor. Ljus tapet på väggarna och en fin ekparkett i original på golvet. I anslutning till hallen finns även förvaringsmöjligheter i en generöst tilltagen klädkammare som ger plats för kläder och annat.

Vidare in finner vi köket som renoverades under 2017 och som idag består utav en vit interiör med en bänkskiva av svart laminat, ovan bänken sitter ett vitt kakel. Köket är utrustat med diskmaskin, inbyggnadsugn-och micro, induktionshäll, fläkt samt kyl och frys. Invid fönstret bildas naturligt en matplats för minst fyra personer med utsikt mot föreningens trevliga innergård.

Det rymliga vardagsrummet har gott om plats för soffgrupp och även matbord för den som så önskar. Ett fint ljusinsläpp från ett stor fönsterparti samt utgång till den generösa balkongen. Den perfekta platsen för morgonkaffet. Balkongen har utsikt mot de grönskande omgivningarna samt Hulebäcken som slingrar sig nedanför. Tack vare det höga gavelläget kan du här sitta i ett ostört läge och njuta av fågelkvittret och grönskan utanför med detta insynsskyddade läge.

De båda sovrummen nås från vardagsrummet. Det första sovrummet har gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöbel, plats för förvaring finns i form av två platsbyggda garderober.

Det andra sovrummet rymmer säng och skrivbord. En garderob ger gott om plats för förvaring.

I anslutning till entrén finner vi bostadens badrum. Badrummet är renoverat under 2018 utrustat med duschhörna med vikbara duschväggar i klarglas, wc, handfat och tvättmaskin. Ett fönster bidrar till ljusinsläpp och vädringsmöjlighet.

Fakta

Uteplats/balkong

Från vardagsrummet når vi den generöst tilltagna balkongen. Den perfekta platsen för morgonkaffet. Balkongen som har utsikt mot de grönskande omgivningarna samt Hulebäcken som slingrar sig nedanför. Tack vare det höga gavelläget kan du sitta här i ett ostört läge njuta av fågelkvittret och grönskan utanför med privat och insynsskyddat läge.

Ombyggnad, Renoveringar

2017 Renovering kök
2018 Badrum

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

TV via kabel-tv. Telias kanalpaket "lagom" ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning via fiber, leverantör Telia.

Parkering

Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 160 kr/mån, 115 kr/mån för parkering utan el. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift
4 739 kr

inkl. värme, vatten, TV, bredband och ip-telefoni samt sophämtning.

Ekonomi

Andel i föreningen
2,05312%
Andel av årsavgiften är
2,05312%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
62
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
74,7 kvm*

* enligt bostadsrättsföreningen.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
444 kr
Summa
444 kr

Under posten hushållsström ingår även kostnaden för nätavgiften.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Hulebäck 1:329 och Hulebäck 1:723. Total lägenhetsyta uppgår till 3.431 kvm, total lokalyta är ca 30 kvm. Bostadsrättsföreningen består av 62 lägenheter, 1 lokal, 67 p-platser. Bostäderna är fördelat på 20 st 1:or, 30 st 2:or och 12 st 3:or.

Föreningens ekonomi

Avgiftsändringar: Inga avgiftsändringar är beslutade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Föreningen har byggt ut och renoverat balkongerna. Fasaderna har setts över och fogats om. Fjärrvärme har installerats. 2009 har föreningen asfalterat om trapporna på gården samt tätat avloppsrör i tvättstugegångarna. 2010 gjorde föreningen en relining av stammarna samt dragit in Telia fibernät till alla lägenheter. Den gemensamma bastun renoverades även den 2010. Utbyte av all el i föreningens byggnader påbörjas i april 2015 och slutfördes 2016.
2017 Takomläggning, tilläggsisolering tak, installation av mekanisk frånluftsventilation, fönsterbyte, målning och putsning av balkongerna och fogning av fasaderna.
2018-2019 Utbyte trasig brunn på lekplatsen och i samband med det bytt ut trasiga plattor.

Parkering

Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 160 kr/mån, 115 kr/mån för parkering utan el. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett kollektiv avtal med Telia gällande bredband, TV och telefoni via fiber som trädde i kraft september 2016. Detta ingår i månadsavgiften. Router, tv-box och fjärrkontroll tillhör lägenheten.

Gårdsplats/innergård

Gemensamma grönytor mellan byggnaderna med lekplats för barnen. Grill- och sittmöjligheter

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelförråd, ett i vardera hus. Föreningens expedition är belägen i uppgång 13. Tvättstugan ligger mellan uppgång 11 och 13, utrustningen består utav två tvättmaskiner, en mattvättmaskin, två torktumlare, två torkrum samt en mangel.
Bastun återfinns i uppgång 15 och hobbyrum i uppgång 11.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB.

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i expansiva Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och härlig natur som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns flera sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, fotboll, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också den vackra anlagda Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela regionen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag. I området pågår en förvandling med nya bostäder och en ny sporthall.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade. Här finns restaurangverksamhet och café.

Det går smidigt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar och tåg går till och från Göteborg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och de tar ca 20 minuter med linjen Grön Express till centrala Göteborg. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Sverige, Europa och världen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brännhögsvägen 19

Brännhögsvägen 19,
435 35 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölnlycke, Härryda

  På förhand
  Adress
  Solängsvägen 8
  Månadsavgift
  3 840 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  46,8 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!