Bara att flytta in i denna fina bostad

Mölnlycke, Härryda

Brännhögsvägen 9

På förhand
Utgångspris
1 875 000 kr
Avgift
4 112 kr
Antal rum
2
Boarea
63 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 3
Balkong
Ja

Visning

 • måndag 23/9, KL 17:00 - 17:45

  Bokad visning. Du kan även ringa Bjurfors Bokningscenter 031-761 79 50. Välkommen!

Bara att flytta in i denna fina bostad

Välkommen till en varsamt renoverad tvåa med en generös balkong belägen en trappa upp. Nyare påkostat kök och genomgående ljusa fina ytskikt.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 53
  Telefon: 031-88 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Brännhögsvägen 9 en smakfullt renoverad 2:a med balkong endast två mindre trappor upp. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
Välkommen till Brännhögsvägen 9 en smakfullt renoverad 2:a med balkong endast två mindre trappor upp
På gården finns lekplats för barnen samt sittgrupper med grillmöjligheter. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
På gården finns lekplats för barnen samt sittgrupper med grillmöjligheter
Planskiss. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
Planskiss
Fastighetskarta. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
Fastighetskarta
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud
Ett levande centrum med trevlig torghandel. Brännhögsvägen 9 - Bjurfors
Ett levande centrum med trevlig torghandel

Beskrivning

Beskrivning

Här erbjuds en mycket fin lägenhet med trivsam planlösning och lättmöblerade ytor. Bostadens väl tilltagna kvadratmeter genererar både stora sociala ytor och ett generöst sovrum med plats för flera garderober. Härligt ljusflöde via stora nya ljusinsläpp. Gott om plats för väl tilltagen matgrupp både i kök och vardagsrum. Trevlig klädkammare med platsbyggda hyllsystem som inger gott om förvaringsmöjligheter.

På den mysiga altanen finns gott om sittplatser på platsbyggda bänkar för trevliga stunder till vardags och festligare tillfällen. På golvet ligger ett träplank. Här sitter man gärna och njuter av den härliga atmosfären som råder i detta lugna bostadsområde. Stabil förening som under senare år utfört många stora renoveringar. Bilparkering finns att hyra intill huset där även 7 besöksparkeringar finns. Gemensamma utrymmen såsom tvättstuga, bastu, hobbyrum samt barnvagns- och cykelförråd.

Här bor man med direkt närhet till vackra Wendelsbergsparken och dess rofyllda miljö. Promenadavstånd till Mölnlycke centrum och dess serviceutbud samt närhet till busshållplats, där Grön Express tätt trafikerar och tar er raka vägen till Göteborg.

Interiör

Man välkomnas in i denna väl omhändertagna tvåa via en generös hall. Här finns gott om plats för att hänga av sig ytterkläder och skor. För den som önskar mer förvaring finns plats för garderober. På golvet ligger en grå laminat och väggarna är målade i vitt.

Från hallen når man den praktiskt inredda klädkammaren som har smarta förvaringslösningar med utdragbara lådor som rymmer gott om kläder. Väggarna är målade i vitt. På golvet ligger en matta över den äldre plastmattan.

Köket har genomgått en gedigen totalrenovering under 2016. Ett stilfullt kök som har vita fina luckor varav flera med vitrinluckor. På ena väggen sitter ett vitrinskåp i fullhöjd med belysning som ger ett trevligt intryck. Ovan de gråa bänkskivorna i laminat sitter ett vitt kakel. Matplatsen har sin givna plats invid ett stort fönster som vetter ut mot gröna ytor. Maskinparken är i rostfritt utförande och består av en kombinerad kyl och frys från 2014. Induktionshäll, fläktkåpa, integrerad diskmaskin samt inbyggd ugn och mikro är alla från 2016. På golvet ligger ett ljust laminat och väggarna är målade i vitt.

Vidare in i bostaden kommer vi till det stora härliga vardagsrummet som har ett härligt ljusflöde via nyare fönsterpartier. Här inryms utan problem både stor soffgrupp och matsalsmöbel. Ytorna skulle med enkelhet kunna delas av till en sovalkov för den som önskar. Via en balkongdörr når vi den mysiga balkongen som har platsbyggda bänkar och ett träplank på golvet. Här finns gott om plats för många sittandes gäster. En mysig plats att umgås på. På golvet ligger ett nytt fanérgolv i ek som sträcker sig vidare in till sovrummet. På ena väggen sitter en fondtapet i behagliga färgsättningar och övriga väggar har en ljus tapet.

Vid entrén ligger badrummet som är ljust och fräscht. Interiören är äldre men välhållen. Nuvarande ägare tog bort badkaret och satte in en duschkabin. En nyare kombinerad tvättmaskin och torktumlare står intill. Kommoden är nyare och ovan den sitter ett spegelskåp. En mosaik ligger på golvet och väggarna har både kakel och vitmålad väv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hultebacken 1:329

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Backen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
62
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen äger fastigheterna Hulebäck 1:329 och Hulebäck 1:723. Total lägenhetsyta uppgår till 3.431 kvm. Bostadsrättsföreningen består av 62 lägenheter fördelat på 20 st 1:or, 30 st 2:or och 12 st 3:or.

Föreningens ekonomi

Avgiftsändringar: Inga avgiftsändringar är beslutade.

Renoveringar - Utförda och planerade

Gjorda renoveringar:
Föreningen har byggt ut och renoverat balkongerna. Fasaderna har setts över och fogats om. Fjärrvärme har installerats. 2009 har föreningen asfalterat om trapporna på gården samt tätat avloppsrör i tvättstugegångarna. 2010 gjorde föreningen en relining av stammarna samt dragit in Telia fibernät till alla lägenheter. Den gemensamma bastun renoverades även den 2010. Utbyte av all el i föreningens byggnader påbörjas i april 2015 och slutfördes 2016.
2017 Takomläggning, installation av mekanisk frånluftsventilation, fönsterbyte, målning och putsning av balkongerna och fogning av fasaderna.

Parkering

Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 160 kr/mån, 115 kr/mån för parkering utan el. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

Föreningen har tecknat ett kollektiv avtal med Telia gällande bredband, TV och telefoni via fiber som trädde i kraft september 2016. Detta ingår i månadsavgiften.

Gårdsplats/innergård

Gemensamma grönytor mellan byggnaderna med lekplats för barnen. Grill- och sittmöjligheter

Gemensamma utrymmen

Barnvagns- och cykelförråd, ett i vardera hus. Föreningens expedition är belägen i uppgång 13. Tvättstugan ligger mellan uppgång 11 och 13, utrustningen består utav två tvättmaskiner, en mattvättmaskin, två torktumlare, två torkrum samt en mangel.
Bastun återfinns i uppgång 15 och hobbyrum i uppgång 11.

Övrigt

Den ekonomiska förvaltningen handhas av HSB.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
117
Energideklarationsdatum
2009-11-26

Uteplats/balkong

Balkongen ligger lugnt och skyddat med utsikt ut mot lekplats och samlingsområde. Här sitter man gärna och njuter med en kopp kaffe. Gott om sittplatser erbjuds på platsbyggda bänkar. Ena bänken har en lucka med smart förvaring under. På golvet ligger ett träplank.

Ombyggnad, Renoveringar

Gjorda renoveringar:
Föreningen har byggt ut och renoverat balkongerna. Fasaderna har setts över och fogats om. Fjärrvärme har installerats. 2009 har föreningen asfalterat om trapporna på gården samt tätat avloppsrör i tvättstugegångarna. 2010 gjorde föreningen en relining av stammarna samt dragit in Telia fibernät till alla lägenheter. Den gemensamma bastun renoverades även den 2010. Utbyte av all el i föreningens byggnader påbörjas i april 2015 och slutfördes 2016.
2017 Takomläggning, installation av mekanisk frånluftsventilation, fönsterbyte, målning och putsning av balkongerna och fogning av fasaderna.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

TV via fiber. Telias kanalpaket "lagom" ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning via fiber, leverantör Telia.

Parkering

Parkeringsplats med eluttag går att hyra för 160 kr/mån, 115 kr/mån för parkering utan el. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 112 kr

I avgiften ingår värme, vatten, sophämtning, kabel-tv och fiber via Telia.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,78345%
Andel av årsavgiften är
1,78345%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 875 000 kr
Lägenhetsnummer
5
Våningsplan
1 av 3*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
63 kvm**

* Bostaden ligger en trappa upp.

** Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggår
1967
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Brännhögsvägen 9

Brännhögsvägen 9,
435 35 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Johansson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0766-48 79 53
  Telefon: 031-88 79 62