Naturskönt belägen villa i expansiva Höga Hallar

Mölnlycke, Härryda

Höga hallar 38

Utgångspris
6 950 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1500 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
177 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Naturskönt belägen villa i expansiva Höga Hallar

Högt och inbäddad i grönska, lugnt och naturskönt, ligger denna optimalt planerade och nybyggda villa.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inflyttning sommar 2019!. Höga hallar 38 - Bjurfors
Inflyttning sommar 2019!
Utsikt mot Abborrtjärn. Höga hallar 38 - Bjurfors
Utsikt mot Abborrtjärn
Luftigt och modernt med goda ljusinsläpp. Höga hallar 38 - Bjurfors
Luftigt och modernt med goda ljusinsläpp
Alternativ planlösning. Höga hallar 38 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Höga hallar 38 - Bjurfors
Ett nytt och bekvämt boende. Höga hallar 38 - Bjurfors
Ett nytt och bekvämt boende

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till denna trevliga villa (Götenehus) belägen i expansiva Höga Hallar i Mölnlycke. Här bor man naturskönt i ett sjörikt område med gångavstånd till flera sjöar så som Yxsjöns badplats med bryggor, Långetjärn och Örtjärn med dess sandstrand. Inbäddad i grönska finner vi denna trevliga villa med en totalyta om ca 177 kvm, som idag fördelar sig på 5 sovrum, vardagsrum, badrum och kök. På nedre plan återfinns ytterligare två sovrum, allrum/Tv-rum, tvättstuga sam badrum. En balkong i söder, vilket är en trevlig plats att tillbringa tid på under sommarmånaderna.

Via de nya gång- och cykelbanorna tar du dig med några minuters promenad till förskolor, skola samt ICA-nära. Med Grön Express tar man sig in till centrala Göteborg på ca 30 minuter och med knappt 10 minuters bilväg når man Mölnlycke centrums serviceutbud.

Interiör

Välkommen in i den ljusa och rymliga entrén med stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljus och bidrar till den trevliga atmosfären som är genomgående i hela bostaden. Till höger om entrédörren finns plats för skor och ytterkläder och på vänstersidan återfinns två garderober. Golvet är belagt med mörkgrått klinker.

Ett par kliv in i bostaden bereder de social ytorna ut sig till fullo. Kök, matplats och vardagsrum tar, tack vare den öppna planlösningen, alla del av det stora ljusinsläppet från fönsterpartierna mot baksidan och Abborrtjärn. Här finns plats för hela familjen, släkt och vänner!
Tillbaka till bostaden och sällskapsytorna går blickarna mot det moderna och trendiga Vedum-köket som ger glädje till den som står för matlagningen. Ett välutrustat kök med rostfri diskmaskin, kyl och frys. Övrig utrustning är induktionshäll, rostfri fläkt samt inbyggd ugn och mikrovågsugn. En köksö som inbjuder middagsgästerna att mingla med kocken under matlagningen eller för barnen att läsa läxan tillsammans med sina föräldrar samtidigt som maten tillagas.
Vardagsrummet är ett mycket vackert och ljust rum med plats för allt från middag med många gäster runt matbordet till mys i soffan. Familj och vänner kan umgås på ett enkelt sätt i de stora gemenskapsutrymmena. Härifrån når vi den stora balkongen med underbar för- och eftermiddagssol. Här kan du koppla av och njuta av tillvaron. Hela entréplanet har dessutom behaglig golvvärme samt enstavig ekparkett och väggarna är vitmålade.

På detta plan finns två sovrum i bra storlek. Det ena sovrummet har fönster i två väderstreck som ger ett trevligt ljusflöde. Här finns plats för såväl sängmöbel som skrivbord. Det andra sovrummet fungerar med fördel som gäst- eller arbetsrum. God plats för sängmöbel och skrivbord. Ett stort fönster skänker ljus åt rummet.

Badrummet är stilrent med mörkgrått klinkergolv och vita helkaklade väggar. Här återfinns en duschhörna med infällbara glasdörrar, handfat med kommod och spegel samt toalett. I badrummet finns även ett fönster som släpper in dagsljuset.

Souterrängplan
Via den vackra trappan tar vi oss ner till husets souterrängplan. Här öppnar sig ett härligt allrum som badar i dagsljus från stora fönsterpartier. Även souterrängplanet har behaglig golvvärme och samma enstaviga ekparkett.

I fil med allrummet återfinns dom övriga två sovrummen.

På souterrängplanet finns även bostadens andra badrum som är utrustat med inkaklat badkar samt dusch med glasvägg och väggnära golvbrunn. Här finns även handfat med kommod, spegel och toalett. Det går i samma ton som det första och även här finns det ett fönster som ger rummet fint med dagsljus.

I anslutning till badrummet nås den rymliga klädkammaren.

Tvättstugan är väl tilltagen och har en separat groventré som nås från trädgården. Här finns en praktisk arbetsbänk med diskho, upphöjd tvättmaskin och torktumlare samt ett hörnstädskåp. Golvet är belagt med samma mörkgråa klinkers som återfinns i badrummen samt entrén och på väggarna sitter en vit vävtapet. Här återfinns även värmepannan.

Utanför groventrén finns ett isolerat förråd under balkongen.

Sammantaget är detta en stilsäker och modern villa med genomtänkt planlösning, perfekt för den sociala och aktiva familjen

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hyltan 2:38

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Härryda Hyltan GA:3

Förmån: Avtalsservitut: Infiltrationsavlopp, 1401IM-06/9023.1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 950 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
177 kvm*
Tomtarea
1500 kvm

* Areauppgifter enligt ritning(ar)

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten och avlopp.

Energideklaration

Energiklass
A
Energiförbrukning per kvm och år
25

Planbestämmelser

Ytvattenskydd (1996-11-05) Avstyckningsplan (1939-04-22)

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 564 000 kr
Byggnadsvärde
106 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan i souterräng
Byggår
2019*
Fasad
Träpanel
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Mekanisk frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster
Grundmur
Betongsten

* Under byggnation

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Höga hallar 38

Höga hallar 38,
435 39 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Mölnlycke, Härryda

  Adress
  Vällkullevägen 12
  Utgångspris
  8 750 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  165 kvm
  Tomtarea
  801 kvm