Funkisvilla med tidstypisk arkitektur

Mölnlycke, Härryda

Primulavägen 19

På förhand
Antal rum
6
Boarea / Biarea
161 kvm / 120 kvm
Typ
Friliggande villa
Tomtarea
1220 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Funkisvilla med tidstypisk arkitektur

Gedigen och rymlig funkisvilla med tidstypiskt arkitektur, med en totalyta om ca 281 kvm. Vackert uppvuxen trädgård samt garage.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Tidstypisk funkisvilla med totalyta om ca 280 kvm. Primulavägen 19 - Bjurfors
Tidstypisk funkisvilla med totalyta om ca 280 kvm
Från bostaden har du ett par minuters promenad ner till en populär badplats i Råda Sjön. Primulavägen 19 - Bjurfors
Från bostaden har du ett par minuters promenad ner till en populär badplats i Råda Sjön
Råda Säteri ett trevligt utflyktsmål med en vacker trädgård. Primulavägen 19 - Bjurfors
Råda Säteri ett trevligt utflyktsmål med en vacker trädgård
Ett levande centrum med trevlig torghandel. Primulavägen 19 - Bjurfors
Ett levande centrum med trevlig torghandel
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud. Primulavägen 19 - Bjurfors
I Mölnlycke centrum finns ett brett serviceutbud
Exteriörbild. Primulavägen 19 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Tillfälle att förvärva en gedigen och rymlig funkisvilla med tidstypisk arkitektur belägen på en trevlig och solig tomt i ett populärt område med närhet till det mesta. Villan har en totalyta om 281 kvm och har genomgått flera stora renoveringar samt en tillbyggnad genom åren, och har därmed många bekvämligheter så som bergvärme med vattenburen golvvärme på både entréplan och övervåning. På entréplanet finner vi väl tilltagna sällskapsutrymmen som kök och vardagsrum med öppen spis samt gäst-wc. På övre plan finns den privata delen för familjen med fyra sovrum, allrum, badrum med dusch samt en klädkammare för förvaring. I den oinredda källaren ryms tvättstuga och flera förrådsutrymmen som bidrar till goda förvaringsmöjligheter. I källaren finns stora möjligheter att inreda ett hobbyrum eller liknande. Här finns även ett garage med plats för en bil. Från entréplanet når vi den härliga altanen som är delvis under tak samt vidare ut till den vackert uppvuxna trädgården med flera fruktträd och buskar. Här finns plats för lek och spring tillsammans med barnen.
Här bor man bekvämt med kort promenadavstånd till förskola, lekplats, skola samt busshållplats där Grön Express tätt trafikerar Göteborg.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hulebäck 1:414

Ombyggnad, Renoveringar

1994 Tilläggsisolering och putsning av fasaden.
1997 Tillbyggnad källare och altan. Dränering.
1999 Tillbyggnad, del av kök, ett sovrum övervåning samt ett av förråden i källaren och garage. Ändring planlösning entréplan. Renovering kök. Installation bergvärme. Badrum övervåning renoverades. Gipsskivor på alla innerväggar i sovrummen samt i hall på entré- och övervåning.
2010 Renovering vardagsrum, parketten plockades upp och vattenburen golvvärme installerades. Parkett lades tillbaka och slipades. Gipsskivor sattes upp och målning av väggarna.
2016/2017 Renovering gäst-wc på entréplan.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Villa Mm

Parkering

Garage med plats för 1 bil.
Uppfart med plats för 1-2 bilar.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
161 kvm*
Tomtarea
1220 kvm
Biarea
120 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Uteplats/balkong

Härlig altan som omgärdar nästan två hela sidor av huset. Här finns goda chanser till sol under i stort sett hela dagen fram till sena kvällen.

Tomt

En vackert uppvuxen trädgård med flera träd och fruktträd så som äpplen och plommon. Även hallon och vinbärsbuskar. Det finns också fler blomstrande växter så som väldoftande kaprifol och liljekonvalj.
Här finns plats för lek och spring tillsammans med barnen.

Planbestämmelser

Stadsplan (1976-07-19)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Last: Avtalsservitut: Villa Mm, 14-IM2-38/85.1
Last: Officialnyttjanderätt Tele, 14-IM2-33/2140.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 836 000 kr
Byggnadsvärde
2 042 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1941

Energideklaration

Utförd
Beställd

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Primulavägen 19

Primulavägen 19,
435 31 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Friliggande villa

  Mölnlycke, Härryda

  Adress
  Vällkullevägen 12
  Utgångspris
  8 750 000 kr
  Antal rum
  6
  Sovrum
  4
  Boarea
  165 kvm
  Tomtarea
  801 kvm

  Visning: 2019-12-08 12.00 Boka här