Ljus gaveltvåa nära centrum med grönskande omgivningar

Mölnlycke, Härryda

Solängsvägen 8

På förhand
Avgift
3 840 kr
Antal rum
2
Boarea
46,8 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Ljus gaveltvåa nära centrum med grönskande omgivningar

I en grönskande oas med närhet till Mölnlycke centrum återfinns denna ljusa gaveltvåa om 46,8 kvm, bekvämt belägen på första våningen med balkong.

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Solängsvägen, en grönskande oas med närhet till Mölnlycke centrum. Solängsvägen 8 - Bjurfors
Välkommen till Solängsvägen, en grönskande oas med närhet till Mölnlycke centrum
Här bor ni i ett lugnt och grönskande område.... Solängsvägen 8 - Bjurfors
Här bor ni i ett lugnt och grönskande område...
...med en porlande bäck som flyter genom området.... Solängsvägen 8 - Bjurfors
...med en porlande bäck som flyter genom området...
...och en lekplats för barnen med gott om plats för lek och spring för alla åldrar. Solängsvägen 8 - Bjurfors
...och en lekplats för barnen med gott om plats för lek och spring för alla åldrar
Under sommartid är området prunkande och grönt. Solängsvägen 8 - Bjurfors
Under sommartid är området prunkande och grönt
Intresserad av denna bostad? Kontakta mig!. Solängsvägen 8 - Bjurfors
Intresserad av denna bostad? Kontakta mig!

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Belägen mitt i en grönskande oas med närhet till Mölnlycke centrum återfinns denna välplanerade gaveltvåa om ca 46,8 kvm. Bekvämt belägen på första våningen och med en härlig balkong i västerläge. Den ljusa interiören tillsammans med ljusinsläpp från flera väderstreck bidrar till en trivsam bostad. Bostaden fördelar sig på ett fräscht kök vars interiör består utav vita släta luckor. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck, vilket bidrar till ett vackert ljusinsläpp, från vardagsrummet når vi även balkongen i härligt västerläge. Sovrummet är rofyllt beläget med plats för säng och förvaring i flera garderober. Badrummet är helkaklat och stilrent inrett i de klassiska färger svart och vitt.
Här bor man med ett centralt läge med endast några minuters promenad till Mölnlycke centrum och dess serviceutbudet Det bilfria och barnvänliga området bidrar till en trygg och trivsam miljö för med närhet till kommunikationer, skola och förskola.

Varmt välkomna att höra av er för mer information eller anmäla ditt intresse för visning.

Interiör

Vi kliver in i den välkomnade hallen, här finns plats att hänga av sig ytterkläder och skor. Golvet är belagt med ett ljust laminatgolv, en av väggarna har en mönstrad fondtapet som bryter av snyggt mot de i övrigt vita väggarna.

Rakt fram från entrén finner vi det härliga vardagsrummet, tillsammans med ljusinsläppen från två väderstreck bidrar det till en härlig känsla av ljus och rymd. Via de dubbla balkongdörrarna når vi även bostadens ljuvliga balkong. Balkongen är under tak i ett härligt västerläge där man ostörd kan njuta av eftermiddags- och kvällssol. Vardagsrummet rymmer gott och väl en soffgrupp och även matbord för den för den som önskar. Ljust parkettgolv med en ljust mönstrad tapet på väggarna.

I anslutning till vardagsrummet finner vi köket. Kökets interiör består utav vita släta luckor, bänkskiva i svart laminat och ovan bänken sitter en glasskiva och bakom denna en effektfull tapet. Utrustningen består utav diskmaskin, spis med häll, fläkt samt kyl och frys. Väggarna är målade i en snygg grå nyans och golvet har en ljus laminat. En öppning i väggen mellan köket och vardagsrummet bidrar till ett trevligt samspel mellan de sociala ytorna.

Vidare finner vi det rofyllt belägna sovrummet. I sovrummet finns plats för säng med sängbord, samt förvaring i två garderober som döljs bakom ett draperi och en dubbelgarderob. Ljust laminatgolv och en harmonisk grå färg på väggarna.

Badrummet är helkaklat i med klassiskt svart klinker och vitt kakel på väggarna, med värmande el-golvvärme, takdusch och vägghängd wc. Dimbara spotlights i taket bidrar till optimal belysning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Hönekulla 1:603

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb brf Stenliden i Härryda
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
48
Antal lokaler
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Stenliden är en grön oas nära Mölnlycke centrum. Föreningen äger fastigheten Hönekulla 1:320. I denna fastighet finns 48 lägenheter, 18 garage och 34 parkeringsplatser. Total lägenhetsyta om 3048 kvm. Totala lokalytan är 25 kvm.

Trappstädning utför av medlemmarna själva enligt överenskommelse i trapphuset.

Renoveringar - Utförda och planerade

Renoveringar
Senaste årens renoveringar innefattar:
2013 Genomgång av värmesystem
2013 All belysning har bytts ut till LED
2014-2015 Tak och fasadunderhåll utfördes på bostadshusen.
2018 Totalrenovering tvättstugan med nya tvättmaskiner och avfuktare.

Kommande renoveringar:
Trapphusen kommer att renoveras inom några år.

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

TV/bredband

TV och Internetanslutning via fiber. Leverantör Telia. Ingår i månadsavgiften

Gårdsplats/innergård

Området karaktäriseras av bostadshus i välskött parkmiljö. Stora gröna ytor mellan husen, uppvuxna träd och en bäck är viktiga kvalitéer värda att bevara och utveckla. Området är bilfritt och det ger stora möjligheter att utnyttja gårdarna av barn såväl som vuxna året runt. Man kan åka inlines, spela hockey, fotboll, kubb och cykla. Det är även okej att ta med solstolen ut eller utnyttja bänkarna som redan finns. Många utnyttjar detta och grillar utomhus sommartid. Det finns två lekplatser för barnen.

Gemensamma utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga utrustad med fyra tvättmaskiner, torktumlare, mangel och flera torkrum.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
145
Energideklarationsdatum
2020-09-17

Uteplats/balkong

Bostaden har en härlig balkong under tak i västerläge där man ostörd kan njuta av eftermiddags- och kvällssol.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, källarförråd och tvättstuga med torkrum.

TV/bredband

TV via fiber. Leverantör Telia. Ingår i månadsavgiften.

Internetanslutning via fiber. Leverantör Telia. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.
Parkeringsplats. Går att hyra för 150 kr/mån. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift
3 840 kr

inkl. värme, vatten, tv och internetanslutning.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,67385%
Andel av årsavgiften är
1,67385%
Reparationsfond
820 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
1
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
46,8 kvm**

* Våning 1 av 2.

** Bostadsrättsföreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
250 kr
Försäkring
100 kr
Summa
350 kr

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Byggår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Fönster
3-glas

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i expansiva Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och härlig natur som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns flera sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, fotboll, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också den vackra anlagda Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolor och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela regionen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag. I området pågår en förvandling med nya bostäder och en ny sporthall.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade. Här finns restaurangverksamhet och café.

Det går smidigt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar och tåg går till och från Göteborg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och de tar ca 20 minuter med linjen Grön Express till centrala Göteborg. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Sverige, Europa och världen.

Köpa, sälja eller värdera bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Solängsvägen 8

Solängsvägen 8,
43537 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Caroline Ljung

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-88 79 63

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölnlycke, Härryda

  På förhand
  Adress
  Brännhögsvägen 19
  Månadsavgift
  4 739 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  74,7 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!