Luft, ljus och frikostiga sällskapsytor

Mölnlycke, Härryda

Vällkullevägen 12

Utgångspris
8 750 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
801 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
165 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Luft, ljus och frikostiga sällskapsytor

Bostaden karakteriseras av stilsäkra materialval i alla rum och den optimala planlösningen skapar ett exklusivt drömboende för den kräsna familjen.

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Stilren villa för dig som värdesätter de bekvämligheter som ett gott boende kräver. Vällkullevägen 12 - Bjurfors
Stilren villa för dig som värdesätter de bekvämligheter som ett gott boende kräver
Välkomna till ett hem som andas komfort, och nymodighet och med hög trivselskänsla. Vällkullevägen 12 - Bjurfors
Välkomna till ett hem som andas komfort, och nymodighet och med hög trivselskänsla
. Vällkullevägen 12 - Bjurfors

Kliv in i denna välkomnande och varma familjevilla!

Modern, tidslös och stilren inredning i alla villans våtutrymmen. Vällkullevägen 12 - Bjurfors
Modern, tidslös och stilren inredning i alla villans våtutrymmen
Rummet ger utrymme att möblera på flera olika sätt. Vällkullevägen 12 - Bjurfors
Rummet ger utrymme att möblera på flera olika sätt
Harmoniska och stilrena färg -och materialval genomsyrar bostaden. Vällkullevägen 12 - Bjurfors
Harmoniska och stilrena färg -och materialval genomsyrar bostaden

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Stilren, påkostad villa från 2019 om 165 kvm om 6 rok, byggd för bästa boendemiljö och ett rationellt boende.

Vardagsrummet är välplanerat och har en öppen planlösning mot köket och där ljuset flödar in från de stora fönsterpartierna. Den öppna planlösningen mot vardagsrummet gör att vänner och bekanta kan delta i gemenskapen. Ljusinsläppet flödar in genom de stora fönsterpartierna och altandörren leder dig ut till terrass och vidare direkt ut på gräsmattan. Köket är stilrent i vitt från Marbodal och har gott om utrymme för matplats, vilket underlättar för både vardag och fest. Fyra välplanerade sovrum, allrum, två badrum, klädkammare i stora sovrummet och en tvättstuga som rymmer både tvättmaskin och torktumlare.

Här finns fina platser för utomhusliv, rymlig träaltan i sydväst. Framför carporten finns plats för en parkeringsplats. Det idylliska läget erbjuder närhet till härliga promenadvägar och i Pixbo finns också möjlighet till tennis, fotbollsspel m m. Vid Råda Säteri ligger stall och ridhus. Närheten till busshållplats och skola är ytterligare ett plus. Man kan snabbt ta sig till såväl Mölnlycke som Mölndal, Göteborg och Landvetter Flygplats.

Interiör

Öppenhet och rymd är påtaglig så fort man stiger över tröskeln till denna rymliga villan. Bostaden har en väl genomtänkt planlösning där vi genast dras mot det öppna vardagsrummet med stora fönsterpartier.
I entrén ligger klinkergolv som sedan övergår till enstavig ekparkett vilket går vidare in till både vardagsrum och kök, som sammanbinder de gemensamma ytorna på detta plan. Gästtoaletten ligger i anslutning till entrén, väggarna är beklädda med snyggt kakel och golvet är belagt med klinkers. Tvättstugan är praktiskt placerad i anslutning till hallen och innehåller tvättmaskin och torktumlare, tvättho samt utgång till trädgård. Pannrummet nås från tvättstugan.

Intill finns ett sobert inrett badrum med ljusa färgval på både golv och väggar. Det är utrustat med toalett, badkar och formrent handfat med kommod. Ett fönster ger rummet dagsljus och givetvis finns det underliggande golvvärme.
Till höger om hallen finner ni ett allrum och två sovrum. Allrummet blir naturligt en samlingsplats för mysiga familjekvällar eller en egen oas för barnen. Här skänker ett fönsterparti ett härligt ljus åt rummet.
Från allrummet nås två sovrum i bra storlek som ligger vägg i vägg med varandra och är utmärkt för tonårsbarn.

Ett par kliv in i bostaden så breder de sociala ytorna ut sig till fullo. Kök, matplats och vardagsrum tar tack vare den öppna planlösningen, alla del av det stora ljusinsläppet från fönsterpartierna mot baksidan och den helt fantastiska altanen som under sommarhalvåret har dörrarna mot trädäcket vidöppna. Den stora altanen sammanbinder ute- och innemiljön och erbjuder plats för både matmöbel, loungegrupp och kanske en solstol eller två, samt utsikt över den natursköna omgivningen. Här finns plats för hela familjen, släkt och vänner! Altanen ligger skyddat från insyn, en underbar uteplats med sol under hela eftermiddagen och inpå kvällen!

Tillbaka in till bostaden och sällskapsytorna går blickarna mot det modena och trendiga Marbodalköket som ger glädje till den som står för matlagningen. Ett välutrustat kök med diskmaskin och kyl och frys. Övrig utrustning är spishäll med rostfri fläkt och inbyggnadsugn och micro. Det ljusa köket kombineras med en mörk arbetsbänk och det vackra ekparkettgolvet, som är genomgående i hela bostaden. En bardisk med stolar ger middagsgästerna möjlighet att mingla med kocken under tillagningen, eller barnen läsa läxan tillsammans med sin förälder samtidigt som vardagspastan kokar.

Vardagsrummet är ett mycket vackert och ljust rum med plats för allt från middag med många runt matbordet, till mys med bara familjen i soffan.

Från vardagsrummet når man de två sovrummen, samtliga med ekparkett och fördelas på ett rymligt sovrum med fint ljus insläpp samt master bedroom. Sist nämnda har sen stor klädkammare och access till det privata badrummet.
Badrummet är stilrent inrett med fina materialval. Väggarna är helkaklade och golvet är belagt med klinker. Vägghängt WC, handfat, handdukstork samt dusch med glasvägg.

Sammantaget är detta en stilsäker och modern villa, där man har en väl genomtänkt planlösning - perfekt för den sociala och aktiva familjen. Här är det bara att flytta in och börja trivas. Den generösa altanen med sin härliga utsikt är ytterligare faktorer som gör detta till ett hem utöver det vanliga!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Kullbäckstorp 2:472

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1965-03-16)

Parkering

Carport med vidbyggd förråd och förberedd för laddstation

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 260 000 kr
Fastställt
2016
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
12 600 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
2019*
Fasad
Trä
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Papp
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Plåt
Fönster
3-glasfönster

* Nybyggnation

Tomt

Tomtarea 801 m² (friköpt).

TV/bredband

förberedd för fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Härryda Kullbäckstorp GA:30

Tillträde

pantbreven stämmer ej/LA

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
8 750 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
165 kvm*
Tomtarea
801 kvm

* Areauppgifter enligt ritningar

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Att bo i Mölnlycke

Mölnlycke är centralort i Härryda kommun. Många familjer väljer att bo i tätortens vackra bostadsområden, där naturen finns precis utanför dörren och storstaden bara en bit bort. De ypperliga kommunikationerna i kommunen gör det enkelt att ta sig till Göteborg eller vidare ut i Sverige och världen - Landvetters flygplats ligger endast 1,5 mil bort.

Härryda kommun består till hälften av skog och vildmark som kan erbjuda dig många vandringsleder och motionsspår i naturskön miljö. Det finns tre sporthallar i Mölnlycke och även tennishall. Flera olika föreningar erbjuder sportaktiviteter i form av bl.a. gymnastik, innebandy och ridning.

Rådasjön är en av många sjöar i Härryda kommun, och här finner man Säteribadet som är en mycket populär badplats. I Mölnlycke ligger också Wendelsbergsparken. Här finns nästan alla svenska löv- och barrträd representerade. Dessutom är parken magnifik med alla sina dammanläggningar.

Förskoleverksamheten i Härryda kommun bedrivs i form av förskola, familjedaghem och öppen förskola. Det finns totalt 19 grundskolar och man arbetar utifrån ett 0-16 årsperspektiv. Det innebär bl.a. att förskola och grundskola arbetar tätt ihop med gemensamma mål. Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke har elever från hela kommunen i sitt upptagningsområde.

Samhället Mölnlycke växte fram som bostäder för arbetare vid Mölnlycke fabriker. Fabrikerna grundades 1849 och här tillverkades textilier och diverse textilprodukter ända fram till slutet av 1990-talet. En stor del av produktionen gick på export och efterfrågan krävde en ny fabrik – Hulebäcksfabriken, som byggdes år 1875. 1995 invigdes Hulebäcksgymnasiet, som är byggt kring den gamla fabriksbyggnaden. Idag har området runt Mölnlycke fabriker renoverats och hyser restauranger och företag.

Råda Säteri i Mölnlycke är känt redan från 1300-talet. De byggnader vi ser idag är från 1700-talet och mycket välbevarade.

Det går snabbt att ta sig med bil eller kollektivtrafik till alla orter i kommunen. Bussar går till och från Göteborg och från Mölnlycke, Hindås och Rävlanda kan man åka tåg. Med bil når man Göteborgs centrum på ca 15 minuter och med buss tar det ca 20 minuter. Förutom buss- och tågförbindelser till Göteborg och ut i Sverige ligger även Landvetters flygplats mitt i kommunen med flyg vidare ut i Europa och världen.

Köpa eller sälja bostad i Mölnlycke? Kontakta våra mäklare i Härryda! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vällkullevägen 12

Vällkullevägen 12,
435 42 Mölnlycke

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61