Där möjligheter föds, vattnet alltid närvarande och allt är möjligt.

Hjo, Hjo

Tråkebo 1

Exklusiv
Besiktigad
Utgångspris
6 500 000 kr
Antal rum
7
Boarea / Biarea
286 kvm / 13 kvm
Tomtarea
44286 kvm
Typ
Friliggande villa/hästgård
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Där möjligheter föds, vattnet alltid närvarande och allt är möjligt.

Livskvalitet & möjligheter på Tråkebo 1. En idyll där strand, stall & verkstad är ett faktum. Uthyrning en stor möjlighet & frihet en självklarhet.

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Video/Bilder

Filmen om Tråkebo 1
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors
Alternativ planlösning. Tråkebo 1 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Cirka 1,5 kilometer söder om Hjos stadsgräns svänger man av, genom en vacker grönskande allé och ner mot huset. Här möts du av ett vackert boningshus med anor från slutet på 1800-talet, hagar, stall, lagerbyggnad/verkstad och en stor portion frihet. Bakom huset ringlar sig en mindre väg ner till stranden och vattnet. Skyddat, privat och magiskt.

Här bodde en gång i tiden "Smen i Tråkebo" och delar av hans smidesverkstad finns fortfarande kvar längst upp på fastigheten. Senare blev huset trädgårdsmästarbostad till Backebo fruktodling. Vissa träd står fortfarande kvar, viskandes om allt de har upplevt genom åren. Familjen som bor här i dag har haft hästar, både i stallet och på bete. Man har uppfört en lagerbyggnad/verkstad och man har förvaltat och vårdat både boningshuset och ekonomibyggnaderna på ett föredömligt sätt. Fastigheten är ytters flexibel och anpassningsbar. Drömmer du om en hästgård eller vill du ha en verkstad på hemmaplan? Eller kanske en gårdsbutik som säljer secondhandprylar, kakor och bullar till turister under sommarhalvåret? Allt är möjligt på Tråkebo 1.

Huset har nuvarande ägare varsamt renoverat men inte för mycket. Man har velat behålla stilen och atmosfären som alltid funnits här. Även på den nya delen av huset som byggdes till på 80-talet. I anslutning till huset finns en spa-avdelning och en lägenhet som nuvarande ägare har haft uthyrd i omgångar. Ett enkelt sätt att dryga ut kassan. Här kan man tala om fria vägar ut från huset, hela åtta stycken faktiskt, och det finns minst lika många olika uteplatser i olika väderstreck (om inte mer). Husets nedre plan består av kök, vardagsrum, badrum, tvättstuga, relaxavdelning och en separat lägenhet. På det övre planet finns tre stora sovrum, ett mindre allrum och badrum. Från det största av de tre sovrummen når man rakt ut på den stora balkongen. Ett helt fritt läge varifrån blicken löper över öppna fält och vacker natur för att sedan landa någonstans ute i Vättern. Allt ackompanjerat av morgonsolens milda strålar. Uppe är det alltså en lite mer privat sfär medan entréplanet är en plats att umgås på, gärna flera.

Bakom huset går vägen ner till sjön. Först förbi stallet och sen, på vänster sida, fältet som förr var fruktodling. En väg vi vet att du kommer vandra många gånger om du köper denna gården. Ibland iförd endast badbyxor, ibland med ett kastspö över axeln och ibland med skridskorna i handen. Längst ner mot vattnet öppnar naturen upp sig och stranden tar vid. Helt klart en privat oas, livskvalitet och en stor kontrast till dagens ofta stressiga liv.

Interiör

Huset är varmt, ombonat och framför allt vackert. Att entréplanet består av två etage gör det mer levande. Vackra fönster släpper in rikligt med dagsljus och det finns hela tre olika möjliga ställen att stoppa in vedträn i. En insats, en vedspis och en öppen spis i vardagsrummet. Husets ägare har renoverat men valt att behålla den tidstypiska stilen och känslan. Smakfullt och med omtanke.

Första anhalten innanför ytterdörren är hallen. En trevlig bekantskap som sedan leder vidare in mot såväl kök som matplats och vardagsrum. Dörrarna på höger sida leder till toalett och groventré. Golvet i hallen är klätt med slitstarkt klinker och på vänster hand finns garderobsförvaring.

Tvättstugan är också en del av husets groventré. En riktigt trevlig historia med stora fönster, väggar med träpanel och slitstarkt klinker på golvet. Det är med fördel den här vägen man tar in barnen efter utomhuslek en regnig höstdag.

Toaletten intill är klätt med kaklade väggar och plastmatta på golvet. Här finns en vit kommod, förvaringsskåp och dusch.

Ett par steg in finns köket. Sammanflätat med det finns den stora matplatsen, strategiskt placerad intill både en kamin och en vedeldad spis. Köket är nästin till nytt, i lantlig stil och fullt maskinellt utrustat. Arbetsbänkarna är i kalksten, det finns gott om stuvutrymme och spisen har gasfunktion. Golvet är klätt i samma Höganäs klinker som i hallen och tvättstugan.

När huset byggdes till så kom det sig så att vardagsrummet hamnade några trappsteg ner, tre för att vara exakt. Charmigt tycker vi då det händer något i huset. Rummet är harmoniskt med dess vackra fönster, ståtliga öppna spis och golv av granplank. Dessutom bara grönska runt om, oavsett vilket fönster du väljer att kika ut genom.

En trappa upp finns tre av husets sovrum, ytterligare ett badrum samt allrum. Alla golvytor är klädda med plankgolv förutom då i badrummet där väggarna är klädda med kakel och golvet med en våtrumsmatta. De tre sovrummen är alla väl tilltagna, ljusa och från dess fönster tillåts man blicka ut över ägorna. Här upp sover man gärna med fönstret lite på glänt insupandes naturens alla ljud och vindens viskningar utanför.

Tillbaka till entréplanet och vidare ut genom dörrarna (från vardagsrummet) som ansluter relaxavdelningen, pannrummet och lägenheten med huvudbyggnaden. Relaxavdelningen är det första man kommer fram till. Vackra fönster med utsikt över fälten och ner mot sjön, sittgrupp, dusch, toalett och bastu. En plats för avkoppling helt enkelt. Här är även förberett för badkar om någon vill sätta in ett sådant.

Pannrummet ligger strax intill. Husets vattenburna system värms idag av en pelletspanna. Anläggningen är i gott skick och ger en fullgod värme såväl sommar som vinter. Varmvattnet värms upp av en varmvattenberedare på el.

Längst bort finns den separata lägenheten. Idag är den inte uthyrd men den har varit det i omgångar och det har alltid varit lätt att få en hyresgäst. En tanke kan ju också vara att hyra ut den till turister eller låta den äldsta tonåringen prova på ett eget boende. Egen entré med en liten uteplats utanför underlättar. Lägenheten består av två rum och kök, badrum samt sovloft för ytterligare nattgäster. Allt i bra skick och modernt.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tråkebo 1:14

Övriga byggnader/utrymmen

På fastigheten finns en stor lagerbyggnad/verkstad med fyra portar samt ett stall.

Lagerbyggnaden är är cirka 220 kvadratmeter av dessa 220 kvadrat är cirka 75 kvadratmeter en varmbonad verkstad, resten lagerbyggnad.

I ändan av byggnaden har vissa förberedelser för en lägenhet/kontor gjorts. Bland annat vatten och avlopp.

Stallbyggnaden består av fyra boxar, duschspilta samt sadelkammare. Ovanpå stallet finns förvaringsplats för hö mm.

Planbestämmelser

Vattenskyddsområde (2014-01-30)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Hjo Fågelås-Spakås GA:1

Information

Typ
Friliggande villa/hästgård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
6 500 000 kr
Rum
7
Sovrum
4
Boarea
286 kvm*
Tomtarea
44286 kvm
Biarea
13 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt mätning

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Enskilt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energiförbrukning per kvm och år
171

Ombyggnad, Renoveringar

Fastigheten har renoverats, byggt ut och förbättrats under åren. Här nedan följer ett par viktiga händelser.

1987-88
Ändrad planlösning av befintlig byggnad. Tilläggsisolering av fasad och tak, ny träfasad samt nytt lertegeltak. Huvudbyggnaden byggdes ut österut med nytt vardagsrum, sovrum, hall, badrum samt ny trappa till plan två.

2000
Byggnation av lagerlokal/maskinhall om cirka 220 kvadratmeter.

2003
Anslutning av befintligt uthus till huvudbyggnaden. En lägenhet, pannrum och spa.

2017
Nytt kök, Ikea.

2016-2018
Ommålning av fönster samt fasad, huvudbyggnad.

2018
Ommålning av ekonomibyggnader.

TV/bredband

Fastigheten är ansluten till fiber.

Fastigheten är ansluten till fiber.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 359 000 kr
Byggnadsvärde
1 200 000 kr
Fastställt
2017
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark

Besiktning

Besiktigad
Ja

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1898*
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta och krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Pellets (vattenburet) och Kamin
Takbeklädnad
Sadeltak
Ventilation
Självdragsventilation
Fönster
Treglas isoler, 2+1 isoler, tvåglas kopplade

* 1987

Området

Att bo i Hjo

I Hjo kommun – lever och verkar cirka 9 000 människor. Kommunen är belägen alldeles intill Vätterns strand i det Skaraborgska kulturlandskapet - på pendlingsavstånd till Göteborg, Stockholm, Jönköping, Skövde och andra större städer.

Hjoborna vill bruka och bevara de vackra kulturmiljöer som finns här och skapa ett mer levande Hjo för alla åldrar. Hjo är ingen sovstad, alla funktioner finns som gör en stad till en egen stad. Hjo är en stad i utveckling med stor framtidstro. Här finns aktiviteter som gör att både boende och besökare trivs. Hjo har en lång konstnärstradition och det vara möjligt för människor i alla åldrar att mötas, vara kreativa och inspireras av andras kreativitet. Hjo är mer än en vacker kuliss, det ska vara roligt att vara i Hjo.

Köpa eller sälja bostad i Hjo? Kontakta våra mäklare i Göteborg! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tråkebo 1

Tråkebo 1,
544 94 Hjo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christian Österberg

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-261100

 • Extra kontaktperson

  Nathan Efram

  Fastighetsmäklare
  Franchisetagare

  :
  Mobil: 0723-271100