En fantastisk bit av Bohuslän till salu!

Kärna, Kungälv

Glöskär 440

Antal rum
3
Tomtarea
75905 kvm
Typ
Villa

En fantastisk bit av Bohuslän till salu!

En makalöst vacker strand- och gårdsfastighet till salu! Vackra gårdsbyggnader, ängar, strand, halvö med badklippor, båtplats och sagolik natur!

 • Ansvarig mäklare

  Elena Pegoraro

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0766-487952
  Telefon: 0303-20 86 67

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Glöskär 440 - Bjurfors
. Glöskär 440 - Bjurfors

Fastigheten sträcker sig längs berget Knipens södra fot, hela vägen ut till havet.

. Glöskär 440 - Bjurfors
. Glöskär 440 - Bjurfors
. Glöskär 440 - Bjurfors
. Glöskär 440 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Har ni drömt om att ta del av en makalöst vacker bit av Bohuslän? Här vill man bara stanna och fortsätta att andas in och beskåda landskapet, panoramavyn och naturen i dess vackraste skrud. En unik plats som ger er så mycket mer än en gårdsfastighet!

Gården är synad av byggnadsvårdaren som ger en fin recension om dess äldre skick trots att byggnaderna stått obebodda sedan 70-talet. Fantastiska antikviteter smyckar gården som bäddas in av trolsk skog, vackra ängar och sagolika berg och dalar, färgad av lila Ljung och Astrid Lindgrens ”Ronja Rövardotter”. Från bergen fås en panoramavy utan dess like. Här skådas b.la. Lilla Fjellsholmen och västerhavets kobbar och skär. Nedan ser man sin egna strandremsa perfekt för bad och båthamnen med båtplats. På den egna halvön Knöten blommar kattfot och viol. Här finns traktens finaste badklippor!

Under det senaste året har både kommunalt VA, el och fiberrör dragits fram till fastigheten. VA är draget både fram till bostadshuset och till ett tänkt attefallshus. Återstår bara en mindre anslutningsavgift för VA. Markarbeten har utförts och en gårdsplan för bilar har skapats. Här och nu kan drömmen börja ta form!

"Olgas i Glöskär

Sinnebilden för en bohuslänsk artonhundratalsgård är ett litet kringbyggt gårdsrum och med ett bostadshus som visar upp sin karaktäristiska breda gavel. Bakom gården tornar ett blågrått bohusberg upp sig, ett fjäll eller en knip.
Olgas gård är enastående. Gårdsplanen har kvar sin intima rumslighet. Bostadshuset är i stora drag typiskt för landskapet men är här av den lokala varianten som finns på södra Inland med sin skånk i den bakre gaveln, dessutom ihopbyggd med stenkällaren.
Den som blir ägare till den här gården blir förvaltare av ett viktigt kulturarv. Få, om ens någon gård i trakten har kvar så mycket av sin artonhundratalskaraktär. Den är en viktig och betydelsebärande komponent i kulturlandskapet. Trots att gården har stått obebodd i många år är husen i bättre skick än vad man först tror tack vare plåten på taken. Bostads- husets timmerstomme är en styv konstruktion som är lätt att reparera. Det är ett komponentbygge där man skall syna varje byggnadsdel för sig. Man behåller det som är bra och byter det som är dåligt. Så enkelt kan det vara.

Glöskär 190813, Stefan Westerberg, Antikvarie och Byggnadsvårdare "

Interiör

Boningshuset är idag ej beboeligt men VA, el och fiber är framdraget till fastigheten. Man kan nu påbörja en restaurering av byggnaderna eller bygga nytt.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Glöskär 3:6

Övriga byggnader/utrymmen

En rymlig ekonomibyggnad/ladugård med plåttak.

TV/bredband

Förberett för fiber fram till fastigheten.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning:
Kungälv Glöskär GA:3:
Ändamål: VÄG
Föreningsnamn: GLÖSKÄR NORRA VÄGSAMFÄLLIGHET

Samfällighet: Kungälv Glöskär S:3:
Ändamål: LANDPLATS MED VÄG

Samfällighet: Kungälv Glöskär S:7
Ändamål: VÄGAR
Delägare: KUNGÄLV GLÖSKÄR 3:6 (1/16 Mantal) KUNGÄLV GLÖSKÄR 3:8 (1/32 Mantal) KUNGÄLV GLÖSKÄR 3:9 (1/16 Mantal)
KUNGÄLV GLÖSKÄR 3:10 (1/32 Mantal) KUNGÄLV GLÖSKÄR 7:1 (1/16 Mantal)

UTRYMME Last Officialservitut 1482­1785.1

Information

Typ
Villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
3
Sovrum
1
Tomtarea
75905 kvm

Driftskostnad (per år)

Samfällighetsavgift
3 000 kr
Vatten/Avlopp
2 400 kr
Vägavgift/snö
300 kr
Summa
5 700 kr

Observera att driftskostnaderna inte är fullständiga.

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 250 000 kr

Ombyggnad, Renoveringar

Det senaste året har kommunalt VA, el och fiber dragits fram till fastigheten. För VA återstår bara en mindre del av anslutningskostnaden.
Markarbeten har utförts och en gårdsplan har skapats.

Tomt

Fastigheten består av
5 ha skogsimpedimentmark,
2 ha åkermark,
1 ha betesmark,
1500 kvm småhusmark

Planbestämmelser

Naturreservat (2005-06-27) Strandskydd (1975-06-30) Natura 2000-Område Fornlämning (2 st)

Parkering

Stor grusad uppfart mot gårdsbyggnaderna

Ekonomi

Taxeringsvärde
758 000 kr
Fastställt
2017
Kod
210, Småhusenhet, tomtmark
Fastighetsskatt/Avgift
7 580 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan med vind
Fasad
Stående träpanel
Grund
Natursten
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Takbeklädnad
Plåt
Fönster
Enkla fönster med spröjs
Grundmur
Natursten

Vatten/Avlopp

Kommunalt VA är framdraget fram till fastigheten.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder. Kungälvs köpcenter Kongahälla Center erbjuder butiker, caféer, restauranger och hälsa i skön atmosfär.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Glöskär 440

Glöskär 440,
442 73 Kärna

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Elena Pegoraro

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0766-487952
  Telefon: 0303-20 86 67