Gårdsidyll vid havet

Kungälv - Aröd, Kungälv

Nedre Knaverstad 230

Besiktigad
Prisidé
7 500 000 kr
Antal rum
9
Typ
Lantbruk, inriktning fritid
Areal
11 ha

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Gårdsidyll vid havet

Sällsynt chans att forma drömgården invid havet med ägor om totalt 11 ha. Fantastisk potential i underskön miljö. Båtplats vid Vadholmen.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till Nedre knaverstad 230 i Aröd och denna underbara gård med anor från 30-talet. En riktig idyll inbäddad i natursköna omgivningar. Med tillhörande mark om ca 11 ha, lada, ett trivsamt och rejält boningshus samt ytterligare en stuga på tomten finns här alla möjligheter. Hästgård, lantbruk, egen verksamhet på hemmaplan eller ett härligt hem med fantastiska förvarings- och uppställnings chanser. Skapa ert drömhem efter behov och intresse invid havet.

Här bor man med vacker vy över viken, Valby kile, från både tomt och hus. Båtplats har man i södra Aröd genom bryggföreningen Gyldenlöwe, Vadholmen.

Bostadshuset är äldre men med rejäla ytorna och fullgod takhöjd. I dag är det inrett som två separata lägenheter med kök och toalett, samt en stor källare, men fungerar självklart utmärkt som ett hushåll om man vill ta bort ett kök. Detta är ett hem med oerhört fin funktion och utöver flera sällskapsrum finns två kök, 6 sovrum, två badrum, bastu, wc, fina förvarings möjligheter, matkällare, rejäl tvättstuga, pannrum och praktisk groventré till källaren.

Tomten är oerhört ljuvlig med stengärdsgård, buskar och fruktträd som står i full blom. För de med gröna fingrar finns växthus och gott om plats för trädgårdsland, bärbuskar och rabatter att pyssla om. Härliga gräsytor breder plats för lek och bus för de mindre. Det fria läget gör att man har sol från morgon till kväll. Altan kompletteras med en stensatt uteplats för sköna stunder i solen och trädgården bjuder på flera fina smultronställen att vistas på.

Fastigheten är uppdelad i två skiften varav det ena består av betes- och åkermark som vackert breder ut sig och skapar ett öppet landskap vid sidan av boningshuset och hela vägen ner till havet. Det andra skiftet ligger kilometern bort i Knaverstad-Ryr, viket kanske kan vara spännande marker för att ansöka om framtida avstyckningar på?

Ladan om ca 230 kvm är uppdela i tre sektioner och har fin potential att inredas efter önskemål. Gjuten betongplatta i hela byggnaden och stora portar som förenklar tillgängligheten för fordon. Någon djurhållning bedrivs idag inte på gården utan ladan används istället till uppställning, förråd och verkstad, men bakåt i tiden har här funnits ungdjur. Ladan var på den tiden större med en utbyggnad i vinkel vilket i dag är riven men som kanske kan växa fram på nytt? Loftet bjuder in för att intredas med långbord och att bli den givna platsen när det vankas fest. För den som drömmer om stall finns plats för i alla fall totalt 7-8 stycken boxar för stor häst och fina ytor för sadelkammare/foderkammare. Grannfastigheten har hästar.

Ytterligare en byggnad finns på tomten, den söta och oerhört charmiga rödmålade stugan med vita knutar. Ytan är på ca 25 kvm med potentiella sovloft och är i dag inte inredd utan denna är upp till näste man att forma till gästhus, tonårsbostad eller hemmakontor?

På nära avstånd finns flera badplatser att välja på. Aröds badplats har fantastiskt fin sandstrand eller Vadholmens badplats med både strand, badstegar, klippor och kiosk med öppettider under sommaren. Kungälv-Kode Golfklubb ligger också inom behändigt avstånd för den golfintresserade. Här kan man även njuta av en god lunch. Bra kommunikationer har man från Kode med både tåg och buss. Långtidsparkering finns.

Sammantaget är detta en fantastisk fastighet som bjuder på mycket, inte minst det enastående läget vid havet.

Välkommen att höra av er för mer information eller boka er för förhandsvisning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Knaverstad 2:31

Ombyggnad, Renoveringar

1971-Tillbyggnad av bostadshus

Tomt

Tomtarea 1000 m².

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Knaverstad GA:1, Samfällighet: Kungälv Knaverstad S:1, Samfällighet: Kungälv Knaverstad S:2, Samfällighet: Kungälv Knaverstad S:3, Samfällighet: Kungälv Knaverstad S:4, Samfällighet: Kungälv Knaverstad S:5
Skattetal: Mantal 1/4

Last: Ledningsrätt Vatten Och Avlopp, 1482-2286.1
Last: Officialservitut Utrymme, 1482-492.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 14-SOL-1662.2
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 14-SOL-1716.1
Last: Officialservitut Väg I Samfälld Vägmark, 14-SOL-1725.2
Last: Officialservitut Väg, 14-SOL-1662.1
Last: Officialservitut Väg, 14-SOL-1725.1

Information

Typ
Lantbruk
Upplåtelseform
Äganderätt
Inriktning
Fritid
Antal skiften
2
Prisidé
7 500 000 kr
Byggnadstyp
1 ½ plan med källare
Rum
9
Boarea
190*
Biarea
87
Byggnadsår
1932

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
1
Sotning
1 500 kr
Värme
11 122 kr
Försäkring
5 000 kr
Övrigt
16 000 kr
Summa
33 622 kr

Posten uppvärmning inkluderar hushållsel samt nätavgift. Posten övrigt inkluderar kostnad för pellets. Husets övre plan bebos permanent.

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, borrad brunn. Enskilt avlopp, trekammarbrunn med markbädd. Kommunalt VA är planerat för området

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
4
Åker
6
Övrigt
1
Totalt
11

Mark

Betesmark

Areal: 4 ha. Brukningsvärde: 30 % lägre avkastn och kvalitet, ev skogsmark i framtiden.

Åkermark

Areal: 6 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Otillfredställande.

Planbestämmelser

Områdesbestämmelse (2001-09-13) Strandskydd (1975-06-30) Fornlämning (2 st)

Övrigt

charmig, oinredd stuga om ca 25 kvm finns på tomten med stor potential att bli exempelvis ett fint gästhus

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk, Taxeringsvärde
1 100 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1937)
1 951 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
73 000 kr
Åkermark, Taxeringsvärde
402 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
107 000 kr
Totalt
3 633 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år) - Sammanfattning

Summa
33 622 kr

Driftkostnaderna inkluderar elkostnad 4555kr, Nätavgift 6567kr, Bränsle 16000kr, sotning 1500kr, försäkring 5000kr:

Byggnadssätt

Fasad
Plastpanel, eternitplattor vid takfot
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä- samt plankstomme
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Pelletspanna
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
Kopplade,isolerglas, isolerglaskassetter
Grundmur
Betånghålsten

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 230 kvm. Beskaffenhet: Enklare.
Ekonomibyggnad med gjuten betongplatta, uppdelad i tre sektioner samt loft. Otroligt fina utvecklingsmöjligheter för verkstad, stall, grage, mm. Stora dubbelportar ger smidig access till utrymmerna.

Området

Att bo i Kungälv

Kungälv är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns av än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar.

Förutom fina vandringsleder bjuder Kungälv på många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns också i kommunen. Det finns flera vackra golfbanor kring Kungälv. Lycke GK är en av Västsveriges nyaste golfbanor och de har stått värd för flera stora tävlingar.

Den störta sevärdheten i Kungälvs kommun är fästningen, Bohus fästning, med ursprung från 1300-talet. I juli sedan ett par år tillbaka hålls en medeltidsfestival på fästningen, Kongahälla Medeltidsdagar, som är mycket populär.

Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan städerna och även pendeltåg som dessutom stannar i Ytterby och Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälv? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Nedre Knaverstad 230

Nedre Knaverstad 230,
442 97 Kode

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62