Såld, 2019-01-23
Besiktigad
Antal rum
6
Areal
5 ha
Typ
Lantbruk, inriktning hästgård

 • Ansvarig mäklare

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

 • Extra kontaktperson

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Årsnäs 200 - Bjurfors
. Årsnäs 200 - Bjurfors
. Årsnäs 200 - Bjurfors
. Årsnäs 200 - Bjurfors

Med fantastiskt läge, endast ca 30 minuter från Göteborg, dryga fem minuter från Kode samt gångavstånd till vattnet, ligger denna idyll som utgörs av boningshus, gårdsbyggnader, stall, egna marker och paddock. Idag har gården fokus på hästinriktning med både egna och inackorderade hästar men möjligheterna är många att forma fastigheten efter eget behov och intresse till det livsstilsboende man önskar

. Årsnäs 200 - Bjurfors
. Årsnäs 200 - Bjurfors

Den stora ladan är i dag inredd till stall i två sektioner med totalt 7 boxplatser, yta finns gott och väl till fler. I den bortre ändan ligger ponnystallet då takhöjden begränsar till just ponny eller Islandshäst. Här finns 5 boxar samt sadelkammare

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.