20-talselegans

Kungälv - Centrum, Kungälv

Västra gatan 6

Besiktigad
Utgångspris
11 000 000 kr
Antal rum
14
Tomtarea
693 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
326 kvm / 231 kvm

20-talselegans

Bjurfors Exklusiv presenterar ett hus med totalyta om närmare 550 kvm med 20-talsatmosfär och utsikt över Kungälvs pittoreska trästad

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan
Planlösning
Källarplan
Planlösning
Vind
Planlösning
Planlösning
Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Västra gatan i Kungälv slingrar sig med sina kullerstenar genom den gamla staden. Gatan var en av de första som bebyggdes på 1600-talet. En sommarkväll är atmosfären extra speciell. Mellan de gamla gathusen i trä härskar friden. Här och var glittrar älven till bakom grönskande träd. Bort mot gamla torget klättrar blomsterhavet uppför Fontinbergets brant i den Bergfeltska trädgården. Med park på bägge sidor reser sig här ett av gatans högsta och pampigaste trähus, det som fram till slutet av 1960-talet var stadens apotek.

Fastigheten om 326 kvm och 14 rum är omfamnat av grönska i olika etage. Tidigare var själva apoteket inhyst i den nedre våningen, och den övre användes som tjänstebostad. Dispositionen idag är två kompletta våningar med separata kök och badrum, balkong, inredningsbar vind och rymlig källare. Det öppnar för stora möjligheter, som pampig privat villa, uthyrning, generationsboende eller kanske eget företagande på entréplanet.

Huset som är ritat av den välkända arkitekten Arvid Fuhre, byggdes 1928. Kvar från denna tid finns en mängd små och stora detaljer – varav många minner om apoteket – som kassettpaneler, höga spröjsade fönster, öppen spis, spegeldörrar, parketter, snickerier, smidesdetaljer, runda fönster med mera. Allt smakfullt integrerat med varsamt renoverade ytor präglade av ljusa och stora rumsvolymer. Köken och badrummen går i en modern, skandinavisk ton med respekt för ursprungsmiljön. Husets sällsynt ljusa och öppna atmosfär kännetecknas av ett slags elegant lätthet. Höjden över gatan och utsikten över de pittoreska kvarteren – du skymtar bland annat Bohus fästning och hotellet Fars Hatt – kompletterar bilden. Alldeles ovanför huset löper Kärleksstigen där panoramautsikten över Nordre älv öppnar sig.

Sammantaget är detta en unik, mycket charmig och välbevarad 20-talsfastighet i den mest pittoreska delen av Kungälv – med cirka hundra meter till älv, Fontins naturreservat, restauranger och nöjesliv.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skarpe Nord 15

Planbestämmelser

Stadsplan (1980-02-21) Tomtindelning (1928-03-06)

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
11 000 000 kr
Rum
14
Sovrum
6
Boarea
326 kvm*
Tomtarea
693 kvm
Biarea
231 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med källare o delvis inredd vind
Byggår
1928
Fasad
Trä
Grund
Grundsulor och mellangjutet betonggolv
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Bergvärme
Takbeklädnad
Taktegel
Ventilation
Självdrag
Fönster
Kopplade tvåglasfönster
Grundmur
Betong

Våningsplan 1 och 2 ca 178 kvm vardera
Källare ca 150 kvm
Vind ca 30 kvm plus 36 kvm

Observera att osäkerhet råder kring arean då ingen exakt uppmätning är gjord.

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2011: Kök entréplan
2011: Målning väggar entréplan
2013: Badrum entréplan
2018: Målning väggar övre plan

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 152 000 kr
Byggnadsvärde
4 099 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Sotning
500 kr
Värme
38 640 kr
Försäkring
10 730 kr
Renhållning
1 670 kr
Vatten/Avlopp
5 870 kr
Summa
57 410 kr

Pantbrev

Det finns 4 st pantbrev uttaget om sammanlagt 731 432 kr

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
F
Energideklarationsdatum
2019-02-21

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Västra gatan 6

Västra gatan 6,
442 31 Kungälv

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62