Välplanerad och ljus femrumslägenhet om 122 kvm med gångavstånd till centrum.

Kungälv - Komarken, Kungälv

Klostergatan 1

Pris
2 995 000 kr
Avgift
7 350 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 4
Boarea
122 kvm

Visning

 • tisdag 2/6, KL 18:00 - 18:45

  Bokad visning. Anmäl dig på Bjurfors.se eller kontakta mäklaren.

För din trygghet

Välj den typ av visning som passar dig bäst! Vi erbjuder både personliga och digitala visningar. Läs mer om våra alternativ.

Boka visning

Välplanerad och ljus femrumslägenhet om 122 kvm med gångavstånd till centrum.

Inom kort erbjuds en väldisponerad och rymlig femrumslägenhet med balkong i gula komarken. Gavelläge med ljusinsläpp från tre väderstreck.

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Arnet

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 71

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Social öppning mellan kök och matplats. Klostergatan 1 - Bjurfors
Social öppning mellan kök och matplats
Välkomna till ett toppenbra läge en kort promenad från nya centrum och resecentrum.. Klostergatan 1 - Bjurfors
Välkomna till ett toppenbra läge en kort promenad från nya centrum och resecentrum.
. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors
. Klostergatan 1 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Nu finns möjligheten att anmäla intresse till denna väldisponerade femrummare med lugnt läge på Klostergatan 1.

De 122 väldisponerade kvadratmeterna är fördelade på tre sovrum, kontor, klädkammare, större garderob, badrum, gästtoalett, kök och vardagsrum. Balkong i soligt läge. Lägenheten är smakfullt genomgående renoverad där samtliga ytskick är nymålade, ny ekparkett genom hela bostaden, klinker i hallen, alla innedörrar och garderobsdörrar ommålade, trösklar omslipade och köksluckor omlackade.
Här bor man med ett kortare gångavstånd till både Kongahälla köpcenter och det nya resecentrumet.

Kontakta mäklaren för förhandsvisning eller maila in din intresseanmälan.

Interiör

Interiör: Välkommen in den rymliga hallen där det ligger praktiskt och stillrent klinker på golvet för smutsiga och blöta skor. Det finns gott om plats för förvaring i den väl tilltagna klädkammaren där man även här lagt klinker på golvet. Här finns det gott om plats för hela familjens ytterkläder och annan förvaring. Väggarna i hallen är vitmålade som vacker går samman med det mörkgråa klinkergolvet.

I anslutning till hallen finner vi en av lägenhetens tre sovrum. Tilltaget med gott om förvaring tack vare de tre stora garderoberna med spegelskjutdörrar.

I andra änden av hallen finner man ytterligare ett väl tilltaget sovrum. Även här finns det plats för förvaring samt säng och skrivbord.

Gästtoalett ligger även den i hallen, blått klinkergolv och vitmålade väggar.

Från hallen slussas man vidare in i lägenheten genom de vackra glasdörrarna som på ett smakfullt sätt skärmar av hallen om det önskas. På golvet ligger ekparkett som följer genom hela lägenheten och väggarna är smakfullt ljusgrå.

Vardagsrummet är stort och tack vare de stora fönsterpartiet får man här in massor med härligt naturligt ljus från den värmande eftermiddagssolen. En soffgrupp ryms med enkelhet tillsammans med tv möbel och avställningsbord. Härifrån når man även balkongen som täcks av den härliga eftermiddagssolen.

Köket går i halvöppen planlösning med vardagsrummet och skapar en härlig plats för umgänge med vänner och familj. Här finna det plats för att skapa fantastiska middagar att bjuda ens nära och kära på. Praktiskt L format kök med stora arbetsytor på den stilrena bänkskivan i sandsten. Det stora fönstret över bänken släpper in rikligt med ljus in i köket och ger det en härlig rymd. Samtliga vitvaror är utbytt så som diskmaskin, ugn, integrerad micro, kyl och frys.
Matsalen går i samma härliga anda som köket. Här kan man sitta tillsammans med familj och vänner och avnjuta långa fantastiska middagar.

Masterbedroom ligger i anslutning till köket och är stort nog för med enkelhet rymma en dubbelsäng, sängbord och byråer. Här inne har man dessutom gott om förvaring i de praktiskt inbyggda garderoberna.

Det tredje sovrummet ligger intill master bedroom och används idag som kontor. Utifrån famljens behov eller sammansättning kan detta även göras om till ytterligare ett sovrum eller gästrum. Även här inne finns det gott om förvaring i de två inbyggda garderoberna.

Badrummet är helkaklat i ljusa färger på både golv och väggar. Fönstret släpper in rikligt med ljus. För att underlätta i vardagen har man här även en tvättmaskin som ett komplement till föreningens gemensamma tvättstuga. Under hösten 2020 kommer badrummet att göras om samband med stambyte i fastigheten.

Varmt välkommen på visning.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Storken 2

TV/bredband

Telia Triple Play

Telia Triple Play

Parkering

Utomhusparkering kan hyras till en kostnad om 400 kr/mån.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 350 kr

Ink.värme. Föreningen tillämpar individuell mätning av varm- och kallvatten med månadsvis debitering. Månadsavgiften inkluderar en obligatorisk avgift för Telia Triple Play på 215kr/mån.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,95198%
Andel av årsavgiften är
0,95198%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 995 000 kr
Lägenhetsnummer
152
Våningsplan
1 av 4
Hiss
Nej
Rum
5
Boarea
122 kvm*

* Areauppgifter enligt Bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1962

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Storken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
161
Antal lokaler
1
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

HSB brf Storken i Kungälv är en välskött förening vilken innehåller sammanlagt 161 st lgh, 8 st lokaler, P-platser och 1 st garage. Det finns i denna fastighet 4 st bostadshus med adresserna Klostergatan, Sankt Halvardsgatan och Kastalagata i Kungälv.

I föreningen finns en samlingslokal för medlemmarna att utnyttja till fest, övernattning eller liknande. Det finns även bastu att tillgå för medlemmarna.

Fönsterbyte utfördes 2014 och renovering av trapphus 2015.

Parkering

Föreningen har sammanlagt 50st fasta parkeringsplatser. Till dessa platser är det separat kö.

Parkering sker lämpligast på parkeringsplatsen direkt utanför bostaden med ett boendekort som köps enkelt i parkeringsautomaten eller appen.

TV/bredband

Föreningen har ett kollektivt avtal med Telia där alla medlemmar erhåller följande via fiber till en obligatorisk kostnad om 215 kr/mån:
-Digital-TV (kanalpaket Lagom) med tillhörande digitalbox.
-Bredbandstelefoni
-Bredband (hastighet 100/10) med tillhörande router.

Gemensamma utrymmen

Bastu finns tillgå för medlemmar i föreningen

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
3

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Klostergatan 1

Klostergatan 1,
442 36 Kungälv

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Boka visning

För att värna om våra kunder och medarbetare har vi nya rutiner och alternativ för säkrare och mer flexibla visningar. Vi övergår från öppna till endast förbokade visningar med få deltagare. Skulle du önska en digital eller helt privat visning var vänlig kontakta mäklaren.

Du är varmt välkommen till våra fysiska visningar om du är helt frisk och utan symtom på förkylning eller influensa. Annars träffar vi dig gärna i ett digitalt möte.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66

 • Extra kontaktperson

  Charlotte Arnet

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0733-73 74 71