Välplanerad trea.

Kungälv - Komarken, Kungälv

Kongahällagatan 70

På förhand
Avgift
4 382 kr
Antal rum
3
Boarea
72 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Välplanerad trea.

Välplanerad bra trea med utsikt över Oswaldsvillorna och balkong i soligt läge. Säljaren som bor i lägenheten söker en 71kvm trea eller en tvåa.

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Populära Blå Komarken.. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Populära Blå Komarken.
Ungefärlig utsikt från sovrummen. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Ungefärlig utsikt från sovrummen
Fina tvättstugor i föreningen.. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Fina tvättstugor i föreningen.
Bubbelbad och bastu i föreningen.. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Bubbelbad och bastu i föreningen.
Bra utrustat gym i föreningen.. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Bra utrustat gym i föreningen.
Pingisrum i föreningen.. Kongahällagatan 70 - Bjurfors
Pingisrum i föreningen.

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad bra trea med utsikt över Oswaldsvillorna och balkong i soligt läge. Säljaren som bor i lägenheten söker en 71kvm trea eller en tvåa i Blå Komarken eller en tvåa/trea en trappa upp i Gula Komarken.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Komarken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
292
Antal hyresrätter
2
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Komarken är en välskött förening som består av 292 bostadsrättslägenheter i nio hus fördelade på 1-4 rum och kök.

Renoveringar - Utförda och planerade

Byte av stammar och vattenledningar påbörjades under 2011 och avslutades 2013. I samband med stamrenoveringen byttes även fönster i balkongpartierna samt sovrumsfönster i låghusen, och man tilläggsisolerade även balkongväggen. Under 2012 köpte föreningen in nya tvättmaskiner torkskåp, torktumlare, mangel samt OVK besiktning.

Löpande underhåll är utfört i den omfattningen som krävs för att hålla byggnader och mark i gott skick. Under 2013/2014 gjorde målade man bland annat om trapphuset, bytte ut takluckor, bytte ut källardörrar och målade om dörrar på förråd. Under 2018 bytte man delar av fasaden och utökade parkeringsplatsen med 38 parkeringar. Under 2019 renoverades lekplatserna.

Parkering

Till föreningen hör 239 p-platser för uthyrning varav 143 med eluttag för motorvärmare. Därtill kommer en handikapplats och tre MC-platser. Kostnad för parkering är 180 kr/månad med el och 135 kr/månad utan el.

TV/bredband

Föreningen har dragit in fiber och är inte bundna till någon leverantör.

Gårdsplats/innergård

I området mellan höghusen och låghusen finns ett flertal lekplatser.

Gemensamma utrymmen

I föreningen finns följande lokaler: Hobbyrum, biljardrum, pingisrum, träningslokal samt en badanläggning. I föreningens badanläggning finns bastu, duschar, jacuzzi och relaxavdelning.
Det finns även en samlingslokal med tillhörande komplett kök med porslin m.m. Lokalen är c:a 70 kvm och rymmer lika många sittande vid bord. Hyreskostnad är 250 kr/tillfälle. I höghusen finns 8 stycken tvättstugor samt 1 styck mattvättstuga. Dessa skall betjäna samtliga lägenheter.

Övrigt

Lägenhetsinnehavaren har inget ansvar vad gäller trappstädning, gräsklippning och snöröjning utan detta ingår i avgiften.

Månadsavgift

Avgift
4 382 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Ekonomi

Andel i föreningen
0,35954%
Andel av årsavgiften är
0,35954%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
12
Våningsplan
3 av 3*
Rum
3
Boarea
72 kvm

* Våningsplan 3 av 3 (2 trappor).

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66