Välplanerad och ljus trea i omtyckta brf Ripan

Kungälv - Komarken, Kungälv

Trekungagatan 13

På förhand
Avgift
5 253 kr
Antal rum
3
Boarea
78 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3

Välplanerad och ljus trea i omtyckta brf Ripan

Trivsamt och smakfullt renoverat hem med inglasad balkong mot den lummiga innergården - stabil och omtyckt förening!

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Fransson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Varmt välkomna till Trekungagatan 13!. Trekungagatan 13 - Bjurfors
Varmt välkomna till Trekungagatan 13!
Toppmodernt badrum från 2018. Trekungagatan 13 - Bjurfors
Toppmodernt badrum från 2018
Interiörbild. Trekungagatan 13 - Bjurfors
Stort och smakfullt kök. Trekungagatan 13 - Bjurfors
Stort och smakfullt kök
Emelie Fransson. Trekungagatan 13 - Bjurfors
Emelie Fransson
. Trekungagatan 13 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Varmt välkomna till Trekungagatan 13 och denna härliga och mycket smakfulla trea. Samtliga rum är väl tilltagna och genomgångsläget skänker rikligt med ljus till hemmet. Bostaden erbjuder en stor hall med bra förvaringsmöjligheter, ett rymligt vardagsrum i ett högt och fritt läge, med plats för både stor matsalsmöbel och soffgrupp, smakfullt renoverat kök med bra arbetsytor och mycket skåpsförvaring, stor inglasad balkong mot den grönskande innergården, två bra sovrum samt ett renoverat badrum med tvättmaskin. Här bor ni i en stabil och välmående förening med fina gemensamma utrymmen som gästlägenhet och föreningslokal. Barnvänligt område med närhet till natur, skolor, kommunikationer och Kongahälla köpcentrum med dess utbud av affärer och restauranger. Varmt välkomna att kontakta mig för mer information!

Fakta

Uteplats/balkong

Stor inglasad balkong

TV/bredband

Telia fibernät

Telia fibernät

Parkering

Garage kostar 490:-/mån, p-plats 178:-/mån och p-plats med el 244:-/mån. Kö till garage, men p-plats finns oftast. P-tillstånd till betalplatser kan föreningen ordna med under väntetider, dock får man betala som vanligt för dessa.

Månadsavgift

Avgift
5 253 kr

Ink. värme, internet, tv & telefoni (telia tripple play). Avgift för vatten och hushållsel tillkommer.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,34789%
Andel av årsavgiften är
0,34789%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
78 kvm*

* Areakälla enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energideklarationsdatum
2019-09-16

Bostadsrättsförening

Namn
Hsb Brf Ripan
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
295
Antal lokaler
10
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Brf Ripan är en av Kungälvs största och äldsta föreningar. Det är en mycket välskött förening med god ekonomi. Föreningens byggnader är från 1966 och omfattar 295 bostadsrätter samt flera gemensamma lokaler.

Föreningens ekonomi

God ekonomi. Stabil HSB-förening Stamrenovering pågår vilket innebär att samtliga lägenheter får nya fina helkaklade badrum med klinkergolv.

Renoveringar - Utförda och planerade

Under 2018 genomförde föreningen stambyten och samband med detta totalrenoverades alla lägenheters badrum. Nya ventiler och termostater samt injustering av värmesystemet och nya blandare i hela fastigheten gjordes samtidigt.
Under 2012/2013 installerades individuell fördelningsmätning av el och vatten. Kostnad för el kommer direkt på avgiftsavin, vilket medför att man som boende slipper nätavgift. Även kostnad för vatten kommer på avgiftsavin. I samband med det bytte föreningen även samtliga elinstallationer och kablar i lägenheterna. Övrigt underhåll är löpande består av skötsel och renovering av byggnader, gårdar och komplementbyggnader. Se årsredovisning för vidare underhållsplan.

Parkering

Garage kostar 490:-/mån, p-plats 178:-/mån och p-plats med el 244:-/mån. Kö till garage, men p-plats finns oftast. P-tillstånd till betalplatser kan föreningen ordna med under väntetider, dock får man betala som vanligt för dessa.

TV/bredband

Husen har Telias fibernät där det ingår bredbandstelefoni, bredband 100/100 med trådlös router och Tv-paket lagom.

Gårdsplats/innergård

Fina välskötta innergårdar

Gemensamma utrymmen

Föreningen har flera gemensamma lokaler, så som tvättstugor, festlokal, hobbyverkstad, pingisrum och övernattningslägenhet. Lokalen, inom föreningen kallat Ripboet, rymmer 30 personer och kan hyras till en kostnad av 150 kr per dygn. Övernattningslägenheten renoverades nyligen och går att hyra för en kostnad av 200 kr/natt. Föreningen har även utlåning av bakhällar, bord och stolar, borrmaskin och tapetbord.
Förråd och matförråd finns till varje bostad.

Övrigt

http://www.hsb.se/goteborg/ripan

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Trekungagatan 13

Trekungagatan 13,
442 37 Kungälv

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Emelie Fransson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0766-48 79 62