Fint och välplanerat Br-radhus i barnvänliga Munkegärde

Kungälv - Munkegärde, Kungälv

Helgonagatan 19

Budgivning pågår
Pris
2 350 000 kr
Avgift
7 180 kr
Antal rum
5
Typ
Bostadsrättsradhus
Våningsplan
1 av 1
Boarea
107,5 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 2 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
2 200 000 krBudgivare 12020-07-0217:59

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Fint och välplanerat Br-radhus i barnvänliga Munkegärde

Bostadsrättsradhus i två plan med härlig insynsskyddad baksida med närhet till skola, natur och centrum.

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till Helgonagatan 19. Helgonagatan 19 - Bjurfors
Välkommen till Helgonagatan 19
Trevlig uteplats på framsidan.. Helgonagatan 19 - Bjurfors
Trevlig uteplats på framsidan.
Rymlig och inbjudande hall.. Helgonagatan 19 - Bjurfors
Rymlig och inbjudande hall.
Öppet och lättmöblerat vardagsrum.. Helgonagatan 19 - Bjurfors
Öppet och lättmöblerat vardagsrum.
. Helgonagatan 19 - Bjurfors
. Helgonagatan 19 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Nu har vi återigen förmånen att presenter ett av de omtyckta bostadsrättsradhusen i brf Helgonabacken i Munkegärde. Här bor man i ett barnvänligt område med närhet till skola från förskola till högstadie inom gångavstånd. Dessutom härliga skogspromenader och bekvämt avstånd till stormarknad och Kongahälla köpcenter. Fint och välplanerat br-radhus med entréplan och ett suterräng plan. Trevlig välkomnande uteplats med trall där man kan njuta av den härliga eftermiddagssolen. På entréplan finner ni kök och vardagsrum i halvöppen planlösning samt ett sovrum och badrum. Som komplement till uteplatsen på framsidan når man från vardagsrummet en rymlig balkong. På suterrängplanet finner ni två väl tilltagna sovrum där ena leder en ut till den fantastiskt insynsskyddade uteplatsen. Allrum, walk-in-closet, förråd, badrum och tvättstuga finner ni även på detta plan.

Interiör

Interiör: Altan
Det första ni möts av är en altan på framsidan med perfekt solläge. Här får man utan problem plats med såväl lounge grupp som solstolar. Altanen blir det naturliga tillhållet på sommaren när barnen leker utanför, köttet ligger på grillen och solen skiner. Ni finner även ett förråd som bidrar till bostadens förvaringsmöjligheter.

Entréplan

Entré/Hall
Ni möts av en välkomnande hall med ljusa väggar, matchande matta som övergår i ett ljust och snyggt golv. Från hallen når ni övriga rum på entréplan.

Badrum
Fräscht badrum i ljusa färger som renoverats på senare tid. Här finner ni infällbara duschväggar i glas, dusch, WC och handfat med förvaring i kommod.

Sovrum
Det första sovrummet nås från hallen och kan även med fördel användas till gästrum, arbetsrum eller barnrum beroende på hushållets storlek och sammansättning. Ni finner ljust golv, ljusa väggar, matchande fondtapet samt gott om plats för säng och skrivbord.

Vardagsrum
Öppet och luftigt vardagsrum där soffan ryms utan problem. Ni finner ljusa väggar, det ljusa golvet, halvöppen härlig planlösning mot kök och matplats samt utgång till en av bostadens pärlor, balkongen.

Balkong
Rymlig balkong som tack vare sitt läge passar perfekt till frukostkaffet. Här får ni utsikt ner över Munkegärde och cafégruppen passar in utan problem.

Kök
Bra planerat kök med goda arbetsytor och förvaringsmöjligheter. Köket går i ljusa färger med ljusa luckor och ljust kakel över arbetsytorna. Ni finner nyare kyl, frys, spis, fläkt och diskmaskin. Ni finner även en ljus matplats med trevlig utsikt.

Nedre plan

Allrum
Nedre plan nås via den ljusa trappan och det första ni möts av är allrummet. Allrummet har ljusa väggar, praktisk matta, plats för soffgruppen och är ett perfekt tillhåll då barnen är lite större och vill vara för sig själva när föräldrarna har bekanta på besök.

Badrum
Även badrummen på nedre plan är fräscht i ljusa färger och renoverat på senare tid. Här finner ni WC, badrumsskåp, handfat med kommodförvaring och badkar.

Klädkammare
Lyxig klädkammare som renoverats 2015. Här finner ni ljusa väggar och mycket goda förvaringsmöjligheter.

Klädkammare/Förråd
Bostaden har även ytterligare ett förråd på nedre plan som hjälper till med bostadens förvaringsmöjligheter.

Sovrum 2
Insynsskyddat sovrum i bra storlek med ljusa väggar och fint golv.

Sovrum 3
Det sista sovrummet är rymligt och dubbelsängen ryms utan problem. Här finner ni ljusa väggar, trägolv, goda förvaringsmöjligheter tack vare tre garderober samt utgång till en annan av bostadens pärlor, altanen.

Altan
Underbar altan som är perfekt vid grillkvällarna då släkt och vänner kommer på besök.

Fakta

Uteplats/balkong

Två st altaner. En på framsidan och en på baksidan. Det finns även en balkong på baksidan.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, gästlägenhet och samlingslokal/festlokal.

TV/bredband

Telia fiber triple play.

Telia fiber triple play.

Parkering

Garageplats. Går att hyra för 300 kr/mån.
Parkeringsplats med eluttag. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.

Månadsavgift

Avgift/hyra
7 180 kr

Inkl värme och vatten. Månadsavgiften innefattar ett obligatoriskt tillägg på 318kr för Telia Triple Play.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,77792%
Andel av årsavgiften är
1,77792%

Information

Typ
Bostadsrättsradhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Pris
2 350 000 kr
Lägenhetsnummer
1071
Våningsplan
1 av 1
Hiss
Nej
Rum
5
Sovrum
3
Boarea
107,5 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.

Byggnadssätt

Byggår
1983
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk frånluft

Bostadsrättsförening

Namn
HSB brf Helgonabacken
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
68
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Helgonabacken är en bostadsrättsförening som ligger i Munkegärde i Kungälv. Föreningen består av 68 lägenheter om 2-4 rok, uppdelade på 11 hus, med adresserna Helgonagatan 17-153 samt en kvartersgård. 65 st parkeringsplatser samt 35 st garage.
I föreningen finns det också soprum, cykelrum och barnvagnsförråd.
I den trevliga och uppfräschade kvartersgården, som går att hyra för föreningens medlemmar, finns en samlingslokal med kök. Perfekt för möten, fest eller barnkalas. I kvartersgården finns också en "gästlägenhet" som går att hyra. Suveränt för den som har nattgäster eller kanske har svärmor på besök?

Föreningens underhållsplan uppdateras årligen, och följer rekommendationen från HSB avseende avsättning till yttre underhåll.

Parkering

En p-plats följer med alla 2/3:or och en garageplats följer med radhusen. P-plats hyrs för 200 kr/mån med el (150 kr/mån utan el). Det finns tre garageplatser för uthyrning med separat kölista (300 kr/månad). Det finns även extra p-platser att hyra, även där kölista.

TV/bredband

Föreningen är ansluten till Telia Tripple Play för tv, internet och telefoni. Alla i föreningen är bundna t o m 2022 till en kostnad av 318 kr/månad/bostad som är utöver den ordinarie avgiften till föreningen. I detta paket ingår Telias TV-paket Lagom med ca 30 kanaler, Internet 100/100, och ett telefonabonnemang som är gratis men samtalsavgifter tillkommer. Det är fritt fram att utöka sina tjänster för den som vill men då tillkommer ytterligare avgifter.

Driftskostnad (per månad)

Driftskostnader för denna bostad består av tv, internet och telefoni via Telia (Triple play), totalt 318 kr/mån och kostnad för förbrukning av hushålls-el.
En normal förbrukning av hushålls-el för denna typ av bostad är ca 400 kr/mån.

Energideklaration

Energiförbrukning per kvm och år
110

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Helgonagatan 19

Helgonagatan 19,
442 41 KUNGÄLV

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Johanna Jakobsson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 66