Tvåa med gott om radhuskänsla.

Kungälv - Munkegärde, Kungälv

Munkegärdegatan 184

Avgift
3 875 kr
Antal rum
2
Boarea
68,5 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
1 av 2

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tvåa med gott om radhuskänsla.

Så småningom kommer en bra planerad tvåa med gott om radhuskänsla i populära brf Jättens Gömme att bli till salu. Säljaren söker central 1 rok.

 • Ansvarig mäklare

  William Engsfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 65

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Så småningom kommer en bra planerad tvåa med gott om radhuskänsla i populära brf Jättens Gömme att bli till salu. Här finner ni bland annat en ljus färgsättning, mysig altan och härlig trädgård.

Bostaden ligger med förskolor, skolor, naturen och grön express alldeles i närheten.

Säljaren har köpt nyproduktion med inflyttning 2019/2020.

Fakta

Uteplats/balkong

Mysig altan samt en fin trädgård som sträcker sig runt gaveln på huset.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns bastu, festlokal, förråd, samlingslokal och tvättstuga.

TV/bredband

Fiber TV via Telia.

Fiber bredband via Telia.

Parkering

Garageplats ingår i månadsavgiften/hyran.
Parkeringsplats. Går att hyra. Till parkeringsplatsen är det separat kö.
Gott om gästparkeringar.

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 875 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
42
Våningsplan
1 av 2*
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Max antal sovrum
1,5
Boarea
68,5 kvm

* Våningsplan 1 av 2.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
250 kr
Övrigt
445 kr
Summa
695 kr

Hushållsströmmen varierar med hushållets storlek och sammansättning. Observera att en obligatorisk avgift på 237kr/mån automatiskt läggs på avgiften och går till bredband, ip telefoni och kabel TV för bostaden. Det är även ett obligatoriskt tillägg för garageplatsen på 208kr/mån. Dessa avgifter ligger under övrigt och är inbakade i bostadens uppskattade driftkostnad på 695kr/mån.

Bostadsrättsförening

Namn
Jättens Gömme i Kungälv
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
93
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

I föreningen har du tillgång att hyra kvarterslokal för festen eller barnkalaset.
Det finns även snickarverkstad, bastu och grovtvättstuga.
Jättens gömme består av 93 st lägenheter fördelade på 2-5 rok.
Man har 93 st garage samt 46 st p-platser.

Föreningens hemsida: www.jattensgomme.com

Föreningens egna beskrivning:
Brf Jättens Gömme är beläget i Munkegärde, strax norr om Kungälvs Centrum. Föreningen byggdes 1980-1982. Föreningen består av totalt 93 st hushåll. Våra 10 röda hus innehåller totalt 20 st 2 ROK på markplan samt 20 st 3 ROK på övre våningen. Föreningen har sedan också 53 st radhus 4 ROK fördelat på 14 st huskroppar. Ungefär i mitten av området ligger vår gemensamhetslokal Gömmet. Inne i området finns även grovtvättstuga, snickarbod, 2 soprum, 2 cykelförråd samt gårdsförråd.

Föreningen är uppdelad i tre gårdar; Övre, Mellan och Nedre. Varje gård har två stycken områdesansvariga som de boende kan vända sig till vid frågor eller önskemål.

Föreningen är medlemmar i HSB, men vi sköter all vår tekniska förvaltning själva. I och med att föreningen har valt denna väg så krävs det också stort engagemang från alla boende. När föreningen exempelvis ska målas om, vid fasadrenoveringar, ombyggnationer etc. så görs detta av föreningens medlemmar i väldigt stor utsträckning.

Fyra gånger om året har föreningen gemensamhetsdag; Vår- och höströjardag samt 2 st fastighetsskötardagar. På våra röjardagar träffas varje gård och med gemensamma krafter försöker vi iordningställa vårt område inför kommande vår/sommar samt höst/vinter. På våra fastighetsskötardagar tar vi helt enkelt hand om skötsel av våra byggnader. Vi har 5 st gemensamhetsbyggnader och 7 st garagekroppar. Dessa kräver underhåll varje år.

I och med att föreningen har valt denna väg så sparar föreningen mycket pengar på underhåll och detta ger att vi har en lägre månadsavgift per m2 jämfört med andra likvärdiga föreningar.

Byggnadssätt

Byggår
1980
Uppvärmning
Bergvärme och solhybridanläggning

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Munkegärdegatan 184

Munkegärdegatan 184,
442 41 Kungälv

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  William Engsfelt

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 65

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungälv - Munkegärde, Kungälv

  På förhand
  Adress
  Helgonagatan 94C
  Månadsavgift
  5 759 kr
  Antal rum
  3
  Boarea
  85,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!

 • Bostadsrättslägenhet

  Kungälv - Munkegärde, Kungälv

  På förhand
  Adress
  Helgonagatan 122
  Månadsavgift
  5 698 kr
  Antal rum
  3,5
  Boarea
  82 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!