Havet som granne och egen båtplats
Besiktigad
Utgångspris
4 995 000 kr
Antal rum
5
Tomtarea
1122 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
85 kvm / 85 kvm

Visning

 • måndag 17/6, KL 18:00 - 19:00

  Bokad visning.

Boka visning

Havet som granne och egen båtplats

Ett representativt och smakfullt hem som speglas av genomgående hög standard och moderna materialval, med slående vy över hav och natur. Båtplats!

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-13 61 51
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0766-48 79 38
  Telefon: 0303-20 86 62

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Bo med havet som granne och med egen båtplats inom promenadavstånd i ett påkostat och renoverat hem, välkommen till Vråstigen 1!
Här blir bad och båtliv ett härligt inslag i vardagen tillsammans med närmiljöer som skänker absolut livskvalitet. Det ständigt närvarande vattnet inger ett behagligt lugn och att kunna blicka ut över dess skiftningar beroende på väder o vind, sittandes vid matbordet är oerhört inbjudande.
Att även med kort promenad nå den egna båtplatsen vid Vråkärrs båtklubb, kasta loss och snart vara ute på öppet hav eller besöka närliggande öar så som Marstrand, Åstol eller Klöverön är också lyx.

Husets interiör har genomgått stora renoveringar och speglas idag av genomgående hög standard och moderna materialval. Köket utstrålar exklusivitet och kvalité, fullutrustat med påkostade vitvaror som även inkluderar vinkyl. Stora Hajompartier suddar ut kontrasten mellan ute och inne vilket gör att man lever i ett härligt samspel med naturen och havet nedanför.
Dispositionen i huset är fint planerad och erbjuder härliga sociala ytor så väl som funktion och förvaring. Badrummen är i stilfullt utförande med klinker och kakel där det ena är inrett med ett vackert badkar för skön avkoppling. Tvättstugan är rymlig och skänker härliga ytor för klädvård. Tvättmaskin, torktummlatre, vask, flertalet garderober och bra med bänkyta för vikning. Önskar man torkskåp finns det förbrett för detta.

Den stora altanen bjuder in till samvaro när värmen gör antågande och harmoniserar väl med den vackra naturtomten som i sin tur utgörs av olika nivåer med både klippor och gräs. En friggebod finns på fastigheten i dag och bra plats ges om man exempelvis skulle vilja komplettera med ett attefallshus för gäster eller kanske uthyrning?

Utvändigt har säljarna påbörjat resan för att ge huset en modern prägel genom att ebba ut känslan av det gedigna 70-talet och dess tegelfasad och i stället klä in med bandtäckt Alu zinkplåt, något som är upp till näste man att ta vid om man vill.

I Vråkärr finns många permanenboenden och barnfamiljer. Skolskjuts hämtar och lämnar i området och till Kärna med barnomsorg och service tar det ca 10 minuter med bil. Jobbar man i Göteborg är Kornhalls färja ett smidigt alternativ vilket gör att man når centrala stan med en bilfärd på ca 30 minuter. Vackert naturreservat bäddar för fina promenader i omgivningarna kring huset och ut på Överön där även Överöns gård och café ligger som i bland ordnar trevliga pubkvällar.

Ett representativt och smakfullt hem med en slående vy över vatten och natur, varmt välkommen på visning!

Fakta

Fastighetsbeteckning

Höga 1:20

Ombyggnad, Renoveringar

Innvändig totalrenovering har skett av huset 2011 vilket bland annat innefattat VA, vattenburen golvvärme, isolering vind, ventilation, Hajomparti, Marbodalkök, 2 st badrum, tvättstuga, ytskikt, ny elcentral och dold dragning.

Altan 2018

TV/bredband

Boxer

Fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Höga GA:1

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Rum
5
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
85 kvm*
Tomtarea
1122 kvm
Biarea
85 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan och souterrängvåning/källare
Byggår
1978
Fasad
Tegelfasad samt Bandtäckt Alu zinkplåt
Grund
Betongplatta
Stomme
Träregelstomme
Bjälklag
Trä (ev betongbjälklag)
Uppvärmning
Elpanna, vattenburen golvvärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Självdrag
Fönster
isolerglaskassetter, isolerglas, kopplade fönster
Grundmur
Oinklädda målade lecaelement

Till fastigheten hör en båtplats vid Vråkärrs båtklubb

Uteplats/balkong

Stor altan från 2018

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod

Tomt

Naturträdgård med klippor och gräs samt små vackra dammar

Planbestämmelser

Detaljplan (2005-10-21) Byggnadsplan (1961-05-09)

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 403 000 kr
Byggnadsvärde
1 560 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
6
Värme
41 931 kr
Försäkring
6 912 kr
Samfällighetsavgift
1 800 kr
Renhållning
880 kr
Vatten/Avlopp
2 300 kr
Summa
53 823 kr

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Vattenanalys gjord 2015 med tjänligt resultat. Enskilt avlopp via gemensamhetsanläggning

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energideklarationsdatum
2019-03-26

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg som dessutom innan stannar i Kode.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Vråstigen 1

Vråstigen 1,
442 73 Kärna

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-13 61 51
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Mobil: 0766-48 79 38
  Telefon: 0303-20 86 62