Sommarhalvö

Marstrand-Instön, Kungälv

Fasholmsvägen 1A och 1B

Exklusiv
På förhand
Utgångspris
12 000 000 kr
Boarea
117 kvm
Typ
Fritidshus
Tomtarea
19144 kvm

Sommarhalvö

Bjurfors Exklusiv presenterar en egen halvö med brygga, två hus och 350 meter strandlinje strax utanför Marstrand

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors
. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors
. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors
. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors
. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors
. Fasholmsvägen 1A och 1B - Bjurfors

Den egna halvön om två hektar ligger omsluten av Fasholmsvikens lugna vågor – du har aldrig mer än 50 meter till dem. Längs tomtens 350 meter långa strandlinje ligger mjukt rundade klipphällar, små badvikar och hemliga platser

Beskrivning

Beskrivning

En varm kvällsbris sveper upp genom den parkliknande trädgården. Kvällssolen faller över kortklippta gräsytor och doften är stark av blommor, hav och bryggtjära. Framför femtiotalsvillan i vinkel ligger trädgården nerbäddad mellan klippor och träd. Begreppet ”privat läge” får en helt ny innebörd. Vill du småprata med grannarna är det enklast att ta havskajaken över viken. Längre ner mot båtbryggan, och tomtens andra hus, öppnar sig skärgårdspanoramat i mer än 180°. Den egna halvön om ca två hektar ligger omsluten av Fasholmsvikens lugna vågor – du har aldrig mer än 50 meter till dem. Längs tomtens 350 meter långa strandlinje ligger mjukt rundade klipphällar, små badvikar och hemliga platser. Lek gärna kurragömma men räkna med att det tar tid. En fridfull julikväll är atmosfären svårslagen: Klipporna är ännu varma efter dagens sol. I hinken på bryggan krafsar barnens fångst av krabbor medan de själva gör dagens sista baklängesdyk ner i saltvattnet. Kanske lägger kvällens middagsgäster till vid bryggan som klarar djupgående båtar. Innan vännerna tar plats vid långbordet ställer de in sina väskor i det ena huset, alldeles ovanför vattnet. När mörkret faller börjar ljusen glittra utifrån öarna. En ensam laterna letar sig in mot Marstrand och långt bort hörs dunket av en inombordare.

Den lilla halvön är bokstavligen en egen värld anpassad till ett aktivt liv vid havet, med bad och vattensport samt plats för flera familjer eller halva släkten. Midsommarstång, kräftlyktor och fiskrökar känns obligatoriska på denna plats. Den vackra miljön har i generationer stått i centrum för allt från dop och bröllop till släktens många fester och födelsedagsfiranden. På tomten finns två separata bostadshus, sjöbod, gästhus och dubbelgarage. Bryggan har gjutna fundament och till fastigheten hör egen vattenrätt. På klipporna finns en något medfaren saltvattenspool och en pergola med magiska lägen – båda är väl värda lite kärlek. Efter en magisk utekväll bland Marstrands kullerstensgränder tar sällskapet cykelvägen hem till halvön. Det är bara drygt fyra kilometer från segelparadiset och denna unika fastighet. Bussen till Kungälv eller Göteborg stannar ca 300 meter från tomten. Och efter mindre än en timme i bilen kan du parkera den vid Avenyn. I närheten går färjorna till Åstol och Dyrön. Skärgården är känd för sin segling och många naturhamnar.

Det charmiga femtiotalshuset är byggt i vinkel där också trädäcket med havsutsikt är beläget. Husets atmosfär känns öppen och lätt tack vare ansenliga glaspartier ut mot skärgården. Köket ligger i anslutning till de stora sällskapsytorna präglade av ljus och härlig rumsvolym. En mer privat avdelning rymmer tre sovrum samt ett badrum.

Det yngre huset nere vid stranden har en mer traditionell skärgårdsarkitektur. Det ligger högt på en klippa över vågorna och är omfamnat av trädäck. Den fria utsikten över livet i skärgården är enastående. Här somnar du till ljudet av hav som stilla rullar mot klipphällen nedanför. Troligen vaknar du till ljudet av barnens morgondopp från bryggan. Huset har ljusa sällskapsytor, kök, badrum samt två sovrum.

Sammantaget är detta en helt egen skyddad halvö med två hus, stor brygga, 350 meter strandlinje och ett ständigt närvarande skärgårdspanorama.

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Fastighetsbeteckning

Instön 1:32

Övriga byggnader/utrymmen

Förutom de två bostadshusen finns dubbelgarage och sjöbod

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut D-2017-00219288:1
Avtalsservitut Kommunikationsledning
Avtalsservitut Nätstation

Parkering

Dubbelgarage samt flertalet uppställningsplatser

Ekonomi

Taxeringsvärde
6 075 000 kr
Byggnadsvärde
1 173 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Sotning
1 000 kr
Värme
13 829 kr
Försäkring
2 964 kr
Renhållning
6 000 kr
Summa
23 793 kr

Kostnad för vatten tillkommer då säjaren köper vatten av Kungälvs kommun för påfyllning av tanken på tomten

Pantbrev

Det finns 12 st pantbrev uttaget om sammanlagt 150 000 kr

Energideklaration

Utförd
Behövs ej

Uteplats/balkong

Altaner samt pergola

Tomt

Parkliknande trädgården där klipphällar samsas med badvikar, kortklippta gräsytor, lövskog och tallar.

Planbestämmelser

Strandskydd (1975-06-30)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:2, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:4, Samfällighet: Kungälv Instön S:10, Samfällighet: Kungälv Instön S:11, Samfällighet: Kungälv Instön S:12, Samfällighet: Kungälv Instön S:13, Samfällighet: Kungälv Instön S:14, Samfällighet: Kungälv Instön S:15, Samfällighet: Kungälv Instön S:16, Samfällighet: Kungälv Instön S:17, Samfällighet: Kungälv Instön S:2, Samfällighet: Kungälv Instön S:3, Samfällighet: Kungälv Instön S:4, Samfällighet: Kungälv Instön S:5, Samfällighet: Kungälv Instön S:9
Skattetal: Mantal 5/2000

Last: Avtalsservitut: Kommunikationsledning, D201800501751:1.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning, D201700219288:1.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning,Nätstation, D201800230353:1.1
Last: Ledningsrätt Starkström, 1482-1270.1

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
12 000 000 kr
Boarea
117 kvm*
Tomtarea
19144 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 plan
Byggår
1952/1987
Uppvärmning
Bergvärme
Ventilation
Självdrag

Boarean om 117 kvm är sammanlagd boarea på de två husen. Det större huset är 71 kvm och det mindre 46 kvm enligt taxeringsinformationen

Vatten/Avlopp

Inkopplat sommarvatten till båda husen via stor vattentank på tomten vilken rymmer 6000l. Säljaren köper vatten från Kungälvs kommun. Enskilt avlopp- Nytt reningsverk installerat 2018 vilket båda husen är inkopplade på.

Länkar

Området

Mäklaren om Marstrand

En idyllisk trähusstad som kröns av Carlstens fästning som ligger ovanför bebyggelsen och dominerar stadsbilden.

EN SOMMARMORGON
Vakna en sommarmorgon, ta en kort promenad till Bergs Konditori och köp med dig nybakat bröd. Njut av frukosten på den soliga uteplatsen samtidigt som du blickar ut över det glittrande och nyvakna havet. Gå ner till Bröderna Arvidssons på kajen och köp dagens fångst i fiskboden. Strosa sedan förbi Frukt och grönt för en liter jordgubbar och färska kryddor till middagsmaten.Ta en tripp till Carlstens Fästning och gör en resa tillbaka till 1600-talet. Sommartid erbjuds här musik- och teaterevenemang. På ön hittar du även Grand Hotel med anor från sekelskiftet och vacker miljö. Ta en paus i prunkande Paradisparken och bläddra i dagens tidning medan du hör sorl från folket på kajen.

GÄSTHAMNAR OCH MIDDAG MED GULDKANT
En av landets största gästhamnar välkomnar era gäster, med alla tänkbara bekvämligheter. De kan även välja att övernatta på öns vandrarhem Båtellet. Här finns restaurang Drott, inomhuspool och tennisbana. Intill ligger Societetshuset, en vacker byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. För att avnjuta en middag med riktig guldkant kan du besöka Johans Krog, som med goda vitsord i Whiteguide kan erbjuda en riktigt gastronomisk upplevelse. Det mer enkla men smakfulla köket finns på folkliga och trevliga Chanti Chanti. Ett självklart val för after sail. Tempo är Marstrandsöns egen matbutik. Här finns det mesta som man behöver i vardagen. Räcker inte det till är det bara att ta färjan över sundet till den fullutrustade Coop-butiken på Koön. Här kan man också beställa på Systembolaget.

SEGLINGSEVENT OCH SKÖNHET
Marstrand är en otroligt vacker ö som är fylld av liv hela sommaren, något lugnare vintertid men då en oas för själen. Ön är känd över hela världen för alla seglingsevent och sin skönhet. Ta den populära och trevliga promenadstigen runt hela ön på ca 5 km och upplev slående vacker bohuslänsk natur och västerhavet som glittrar i ögonvrån. Runt ön finns självklart underbara klippor att bada från och vid Södra Strandverket finns en liten utomhusbassäng.
Marstrand är fylld med kultur och nöje både vinter- och sommartid. Volvo Ocean Race i mitten på juni och i slutet av juni börjar Match Cup Sweden som är en Match Racing-regatta med internationell status. I slutet av juli är det Marstrandsregattan som är en härlig seglingsvecka där även Folkbåt Golden Cup och Höstsol ingår. Detta och mycket mer händer under somrarna.

SKOLOR OCH KOMMUNIKATION
Skolan på Marstrandsön består av grundskola årskurs 0-6 samt fritidshem/fritidsklubb. Sedan går man på Ytterbyskolan (7-9). Förskolan finns på Koön och har 2-3 verksamma avdelningar med barn 1-5 år. Här finns bra bussförbindelser med expressbussar till Göteborg (ca 40 min) på sommarhalvåret och busstrafik via Ytterby, därifrån åker man vidare med pendeltåg eller buss till Göteborg (ca 1 timme) på vinterhalvåret.

Köpa eller sälja bostad på Marstrand? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Fasholmsvägen 1A och 1B

Fasholmsvägen 1A och 1B,
442 65 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62