Havsidyll Instön Marstrand

Marstrand - Instön, Kungälv

Långåsvägen 20

Budgivning pågår
Utgångspris
4 850 000 kr
Antal rum
4
Tomtarea
1182 kvm
Typ
Fritidshus
Boarea
70 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Havsidyll Instön Marstrand

Fritidshus med gästhus, friggebod och utekök, en riktig idyll på Instön. Salta bad, bryggor, båtplats och vacker natur inpå knuten.

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-13 61 51
  Telefon: 0303-20 86 61

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Fastigheten ligger väl skyddad och privat i en grön liten oas på Södra Instön intill bad & båtliv. Från tomten kan havet skymtas mellan bergen. Till fastigheten finns även en båtplats vid föreningens brygga. Där finns även en fin sandstrand och utmärkta badmöjligheter från hopptorn och brygga från den gemensamma väl påkostade bryggan.

Huvudbyggnaden är fördelat på hall, kök med matplats och ett allrum med braskamin som värmer gott kyliga kvällar men samtidigt förhöjer mysfaktorn. Sovrum med dubbelsäng och med glasade dubbeldörrar ut till de generösa altanerna. Underbart att vakna med vinden som sveper in i rummet och morgonkaffet doftar underbart från köket. I huset finns ytterligare två sovrum med plats för våningssäng. Badrum med dusch.

Huset kantas av fina altaner i olika sollägen runt huset. Skyddat och med plats för flerltalet gäster runt dukade bord. Här njuts många sommardagar med familj och vänner som fylls av goda middagar, båtturer, fiske och salta bad från brygga och hopptorn. Musiken spelar dovt i högtalarna och grillen doftar underbart. Här sitter man länge och kan tända infravärmen framåt sena kvällningen.

Då passar det perfekt att erbjuda gästerna sovplats i den charmiga gäststugan. En fin plats där man vaknar och ser havet ner mot Mittsund utanför.

Gräsmatta för lek och spel eller plats för gunga eller den populära studsmattan.
Från berget bredvid fastigheten är det en vacker utsikt mot Mittsund och bort mot Åstol. Här fanns tankar på ytterligare altandäck där solnedgången kan bevittnas.

Kommunalt vatten och gemensamt avlopp (reningsverk) för området.

Välkommen till populära Långås, välskött och vackert.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Instön 1:87

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod med toalett, byggår 2001

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning

Parkering

p-plats för en bil

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 384 000 kr
Byggnadsvärde
763 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Byggår
1950
Fasad
Trä
Grund
Plintar
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Elradiatorer, värmepump, braskamin
Takbeklädnad
Plåt
Ventilation
Självdrag
Grundmur
Betongsten

Ombyggnad, Renoveringar

Tillbyggt 1987 med 21 kvm.

2000- Nytt yttertak samt nytt innertak del. Braskamin Keddy uppmurad.
2001-Ny fasad hela huset samt nya fönster, altan runt huset samt nytt kök. Elarbete utfört.
2012-Värmepump
2016- Badrumsrenovering

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1950-09-15)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:12, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:16, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:19, Gemensamhetsanläggning: Kungälv Instön GA:9

Information

Typ
Fritidshus
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 850 000 kr
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
70 kvm*
Tomtarea
1182 kvm

* Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
1 250 kr
Värme
10 000 kr
Försäkring
4 200 kr
Samfällighetsavgift
2 500 kr
Renhållning
3 400 kr
Vatten/Avlopp
2 500 kr
Övrigt
1 850 kr
Summa
25 700 kr

Posten övrigt inkluderar årsavgift Föreningen Instön

Vatten/Avlopp

Kommunalt VA. Till friggeboden finns det sommarvatten draget samt separat tankför avlopp på 3 kubik.

Länkar

Området

Mäklaren om Marstrand

En idyllisk trähusstad som kröns av Carlstens fästning som ligger ovanför bebyggelsen och dominerar stadsbilden.

EN SOMMARMORGON
Vakna en sommarmorgon, ta en kort promenad till Bergs Konditori och köp med dig nybakat bröd. Njut av frukosten på den soliga uteplatsen samtidigt som du blickar ut över det glittrande och nyvakna havet. Gå ner till Bröderna Arvidssons på kajen och köp dagens fångst i fiskboden. Strosa sedan förbi Frukt och grönt för en liter jordgubbar och färska kryddor till middagsmaten.Ta en tripp till Carlstens Fästning och gör en resa tillbaka till 1600-talet. Sommartid erbjuds här musik- och teaterevenemang. På ön hittar du även Grand Hotel med anor från sekelskiftet och vacker miljö. Ta en paus i prunkande Paradisparken och bläddra i dagens tidning medan du hör sorl från folket på kajen.

GÄSTHAMNAR OCH MIDDAG MED GULDKANT
En av landets största gästhamnar välkomnar era gäster, med alla tänkbara bekvämligheter. De kan även välja att övernatta på öns vandrarhem Båtellet. Här finns restaurang Drott, inomhuspool och tennisbana. Intill ligger Societetshuset, en vacker byggnad från år 1886 med restaurang, festvåning och dans. För att avnjuta en middag med riktig guldkant kan du besöka Johans Krog, som med goda vitsord i Whiteguide kan erbjuda en riktigt gastronomisk upplevelse. Det mer enkla men smakfulla köket finns på folkliga och trevliga Chanti Chanti. Ett självklart val för after sail. Tempo är Marstrandsöns egen matbutik. Här finns det mesta som man behöver i vardagen. Räcker inte det till är det bara att ta färjan över sundet till den fullutrustade Coop-butiken på Koön. Här kan man också beställa på Systembolaget.

SEGLINGSEVENT OCH SKÖNHET
Marstrand är en otroligt vacker ö som är fylld av liv hela sommaren, något lugnare vintertid men då en oas för själen. Ön är känd över hela världen för alla seglingsevent och sin skönhet. Ta den populära och trevliga promenadstigen runt hela ön på ca 5 km och upplev slående vacker bohuslänsk natur och västerhavet som glittrar i ögonvrån. Runt ön finns självklart underbara klippor att bada från och vid Södra Strandverket finns en liten utomhusbassäng.
Marstrand är fylld med kultur och nöje både vinter- och sommartid. Volvo Ocean Race i mitten på juni och i slutet av juni börjar Match Cup Sweden som är en Match Racing-regatta med internationell status. I slutet av juli är det Marstrandsregattan som är en härlig seglingsvecka där även Folkbåt Golden Cup och Höstsol ingår. Detta och mycket mer händer under somrarna.

SKOLOR OCH KOMMUNIKATION
Skolan på Marstrandsön består av grundskola årskurs 0-6 samt fritidshem/fritidsklubb. Sedan går man på Ytterbyskolan (7-9). Förskolan finns på Koön och har 2-3 verksamma avdelningar med barn 1-5 år. Här finns bra bussförbindelser med expressbussar till Göteborg (ca 40 min) på sommarhalvåret och busstrafik via Ytterby, därifrån åker man vidare med pendeltåg eller buss till Göteborg (ca 1 timme) på vinterhalvåret.

Köpa eller sälja bostad på Marstrand? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Långåsvägen 20

Långåsvägen 20,
442 65 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Mobil: 0708-13 61 51
  Telefon: 0303-20 86 61