Marstrand extra allt

Marstrand - Kungälv, Kungälv

Drottninggatan 15

Exklusiv
Utgångspris
9 550 000 kr
Avgift
5 855 kr
Antal rum
4
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
3 av 3
Boarea
115 kvm

Marstrand extra allt

Exklusivt – En unik vindsvåning med rymd och ljus som förslår. Vacker vy över takåsar och ner mot kajen

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 070-813 61 51

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

De vita Marstrandsvillorna klättrar ner längs Drottninggatans branta sträckning. Ända uppifrån foten av Carlstens fästning och ner till havsglittret. Den välkända Villa Drott ligger i ett kulturminnesbevarat kvarter i kanten av torget. Snett över gatan tronar Marstrands medeltida kyrka från 1200-talet. Mer centralt, på en av Europas mest pittoreska platser, går knappast att bo. Alldeles runt hörnet sträcker Långgatans promenadstråk ut mot Societetshuset. Rådhuset ligger ett stenkast bort, i skuggan av den legendariska silverpoppeln som planterades 1886.

Den stora fastigheten rymmer fem nyproducerade bostadsrätter där ursprungliga detaljer och atmosfär möter exklusiv bekvämlighet och elegans. I en senare byggfas kommer föreningen även att uppföra ett mindre hus, om ca 20 kvm byggyta, i intilliggande trädgård. Brf Villa Drott i Marstrand är ett lika uppmärksammat som unikt projekt. Visionen var att återskapa den stora trävillans ursprungliga 1800-talskaraktär och gestaltning vad gäller såväl detaljer som material. Detta har krävt ett omfattande kulturhistoriskt arbete där originaldetaljer, snickerier med mera har letats upp eller nytillverkats. Ett av många exempel är de specialbeställda gjutjärnselementen med kopparfattning som bidrar med både värme och stiltrogen atmosfär.

Fyra av husets fem våningarna är redan sålda. Nu återstår den stora vindsvåningen som är lite friare i sin gestaltning. Här har inspirationen varit internationella penthousemiljöer där massivt ljusinsläpp, djärva arkitekturlinjer, fria ytor och en påtaglig rumsvolym skapar en enastående och genomgående stark atmosfär. En slags lätthet vilar över de rena trägolven och de ljusa miljöerna. Här återfinns exklusiva, ofta massiva, naturmaterial och påkostad inredning. Kök och badrum är femstjärnigt och modernt, men alltid med subtil närhet till den ursprungliga stilen som spegeldörrar, fotlister, fönsternischer, bländvita snickerier, takbjälkar med mera. Från flertalet fönster i bostaden har du utsikt över folkliv, hamn och hav. Till viss del finns möjlighet att påverka slutgiltig inredning och utformning av våningen.

Genomgående har fastighetens våtrum sensorer som larmar vid förhöjda fuktnivåer. Huset har även ett centralt brandlarm och sprinklers kommer att installeras i utrymningsvägarna. Lägenheterna är dessutom förbereda för montage av Sonos ljudsystem. Samtliga ledningar för VVS samt El inkl matningar är utbytta. Bostadsrättsföreningen hanteras professionellt under det första året, detta för att medlemmarna och föreningen ska få en trygg start.

Innergården ligger i lä när vinden från havet tar i och ger både svalka och sol under varma sommardagar. Här finns planteringar, kalkstensgångar med mera. En ljummen sommarkväll är idyllen nästan överväldigande. Den varma kvällssolen färgar de gamla träfasaderna och gårdens kalkstensytor. På avstånd hörs svaga ljud utifrån kullerstensgränderna och från livet nere i hamnen. Doften är tung av jasmin och nyklippt gräs. En varm sommarbris drar upp från havet, bara hundra meter ner, det fladdrar lite i tunna gardiner. Här i trädgårdens dunkel vilar friden, men sommarstadens restaurang- och nöjesliv väntar alldeles runt hörnet.

Välkommen att boka tid för visning.

Fakta

Uteplats/balkong

En del gemensam gräsmatta och uteplats inhägnad av massiva granitmurar. En del innergård, stensatt med kullersten och skiffer. Här finns fler små uteplatser. Nybyggd sophantering.

TV/bredband

Analogt basutbud

Fiber indraget i huset. Abonnemang behövs sep för varje medlem.

Parkering

Parkering på Koön via kommunal regi.

Ekonomi

Andel i föreningen
21,1%

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus 2 våningar vind o källare
Byggår
1850 - totalernoverad 2018
Uppvärmning
Bergvärme, vattenburet radiatorsystem
Ventilation
Mekanisk frånluft i bad o kök. Tilluft fresh vent.

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Villa Drott
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening

Ombyggnad, Renoveringar

Fastigheten är totalrenoverat och ombyggt 2017-2018 på ett mycket omfattande och påkostat sätt.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 855 kr

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
9 550 000 kr
Lägenhetsnummer
1201
Våningsplan
3 av 3
Hiss
Nej
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
115 kvm*

* Observera att den exakta storleken inte är uppmätt

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder. Kungälvs köpcenter Kongahälla Center erbjuder butiker, caféer, restauranger och hälsa i skön atmosfär.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Drottninggatan 15

Drottninggatan 15,
442 67 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 070-813 61 51

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62