Unik etagelägenhet med uteplats på Marstrandsön
Utgångspris
3 495 000 kr
Avgift
3 279 kr
Boarea
65 kvm
Typ
Bostadsrätt
Antal rum
2

Visning

 • söndag 26/5, KL 13:00 - 14:00

  Bokad visning. Kontakta mäklaren för anmälan.

Boka visning

Unik etagelägenhet med uteplats på Marstrandsön

Rymlig etagelägenhet i form av ett gårdshus på Marstrandsön. Charmigt och unikt! Uteplats och omedelbar närhet till färjeläget och kajstråket

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62

Bilder

. Hamngatan 29C - Bjurfors
. Hamngatan 29C - Bjurfors
. Hamngatan 29C - Bjurfors
. Hamngatan 29C - Bjurfors

Unik etagelägenhet på Marstrand

. Hamngatan 29C - Bjurfors

Ett fantastiskt hem i form av ett gårdshus med en stor portion charm

. Hamngatan 29C - Bjurfors

Här bor man med omedelbar närhet till färjeläget och kajstråket

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Unik etagelägenhet på Marstrand. Ett fantastiskt hem i form av ett gårdshus med en stor portion charm och en härlig skyddad uteplats. Här bor man med omedelbar närhet till färjeläget och kajstråket samt intill den vackra Stadsparken med den populära lekparken bredvid. Mataffären ligger runt husknuten och färska frallor eller fikabröd köper man på Bergs kondotori som ligger bara några hundra meter bort.

Bostaden är i genomgående gott skick med vackra takbjälkar, fina golv och stora fönster. Planlösningen är välplanerad och erbjuder bland annat ett härligt kök som samspelar fint med husets övriga sociala delar i en öppen disposition. En trappa upp ligger det stora och rofyllda sovrummet vilket även breder bra plats till förvaring. Badrummet renoverades 2007 med kakel, klinker och golvvärme. Den skyddade uteplatsen som vetter mot den charmiga innergården är härlig nu när värmen gör sig påmind. Här är det underbart att sitta nedsjunken med något svalkande i glaset och känna strålarna från solen. Fastighetens innergård har bl.a. gemensam grillplats och plats att ställa cykel eller vagn. Fastigheten är välhållen och föreningen är välskött vilket ger en låg månadsavgift.

Välkommen att höra av er för mer information!

En dag på Marstrand:
Vakna en sommarmorgon, ta en kort promenad till Bergs Konditori och köp med dig nybakat bröd. Avnjut frukosten på den soliga uteplatsen samtidigt som du blickar ut över det glittrande och nyvakna havet.
Gå ner till Bröderna Arvidssons på kajen och köp dagens fångst i fiskboden. Strosa sedan förbi Frukt och grönt för en liter jordgubbar och färska kryddor till middagsmaten. Ta en tripp till Carlstens Fästning och gör en resa tillbaka till 1600-talet. Sommartid erbjuds här musik- och teaterevenemang. På ön hittar du även Grand Hotel med anor från sekelskiftet och vacker miljö. Ta en paus i prunkande paradisparken och bläddra i dagens tidning medan man hör sorl från folket på kajen. En av landets största gästhamnar välkomnar era gäster, med alla tänkbara bekvämligheter. För att avnjuta en middag med riktig guldkant kan man besöka Johans Krog som med goda vitsord i Whiteguide kan erbjuda en riktigt gastronomisk upplevelse. http://www.whiteguide.se/restaurang/johans-krog

Det mer enkla men smakfulla köket finns på folkliga och trevliga Chanti Chanti. Ett självklart val för after sail.
Tempo är Marstrandsöns egen matbutik. Här finns det mesta som man behöver i vardagen. Räcker inte det till är det bara att ta färjan över sundet till den fullutrustade Coop-butiken på Koön. Här kan man också beställa på Systembolaget.

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Marstrand är en otroligt vacker ö som är fylld av liv hela sommaren, något lugnare vintertid men då en oas för själen. Ön är känd över hela världen för alla seglingsevent och sin skönhet. Ta den populära och trevliga promenadstigen runt hela ön på ca 5 km och upplev slående vacker bohuslänsk natur och västerhavet som glittrar i ögonvrån.
Runt ön finns självklart underbara klippor att bada från och vid Södra Strandverket finns en liten utomhusbassäng.
Marstrand är fylld med kultur och nöje både vinter- och sommartid. I början av juli börjar Match Cup Sweden som är en Match Racing regatta med internationell status.

Det finns en skola på Marstrandsön som består av grundskola och förskoleklass samt fritidshem/fritidsklubb. Åk 0-6. Sedan går man på Ytterbyskolan (7-9). Förskolan finna på Koön och har 2-3 verksamma avdelningar med barn 1-5 år.
Bra bussförbindelser med expressbussar till Göteborg (ca 40 min) på sommarhalvåret och busstrafik via Ytterby, vidare med pendeltåg eller buss till Göteborg (ca 1h) på vinterhalvåret.

___________________________________________________________________________

Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista Utvald detaljbild ej bildlista

Fakta

Om föreningen

Namn
Brf Sjömanshuset i Marstrand
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
16
Antal hyresrätter
1
Antal lokaler
1
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Förening bildad 2004, förvärv 2005, och har god ekonomi.
En affärslokal i botten som ger bra hyresintäkter till föreningen.
Fastigheten uppvärms med bergvärme som är mycket kostnadseffektivt.

Föreningen består av 15 bostadsrättslägenheter, 1 lokal och 1 hyresrättslägenhet.

Renoveringar - Utförda och planerade

Målning och renovering av fasad samt renovering av trapphus i hus B.
2006-2007 samtliga badrum renoverades
2008 OVK utfördes
2008 Målning av del av fasad
2008 Bergvärme installerades
2010 Taktegel
2010 Kulvert värme
2011 Nya fönster
2011 Trossbotten
2011 Fläktar
2012 Renovering fasad
2014 Fösäljning av lokalhyta som ombildats privat till 2 bostadsrättslägenheter

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
E
Energiförbrukning per kvm och år
146
Energideklarationsdatum
2019-03-01

TV/bredband

Fiber

Månadsavgift

Avgift/hyra
3 279 kr

Värme och VA ingår i avgiften

Ekonomi

Andel i föreningen
5,84058%

Information

Typ
Bostadsrätt
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Lägenhetsnummer
00023
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
65 kvm

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
2
Hushållsström
509 kr
Försäkring
100 kr
Summa
609 kr

Posten el inkluderar elnätsavgift om 5395 kr. Säljarna har varit i bostaden sporadiskt över vintern.

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. Flera gym och friskvårdsanläggningar finns i kommunen. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hamngatan 29C

Hamngatan 29C,
442 67 Marstrand

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Boka visning

Välkommen att boka in dig på visning.

Visningar

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Pernilla Berger

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0303-20 86 61

 • Extra kontaktperson

  Emmy Alin

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0303-20 86 62