Sekelskiftescharm

Romelanda, Kungälv

Norrmannebo 120

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
7 500 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
68500 kvm
Typ
Gård
Boarea
289 kvm

Sekelskiftescharm

Sekelskiftescharm möter generösa ytor i modernt utförande inrett med kvalitetsmaterial.

 • Ansvarig mäklare

  Lars Strandqvist

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 94

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Norrmannebo 120 - Bjurfors
Uthyrnings- eller generationsboende. Norrmannebo 120 - Bjurfors
Uthyrnings- eller generationsboende
. Norrmannebo 120 - Bjurfors

Stig in via farstukvisten till ett hem med anor från sekelskiftet

Modernt kök med gas- och elspis. Norrmannebo 120 - Bjurfors
Modernt kök med gas- och elspis
Köksö att samlas vid för matlagning med familj och vänner. Norrmannebo 120 - Bjurfors
Köksö att samlas vid för matlagning med familj och vänner
Vinkyl, kyl, frys och skafferi. Norrmannebo 120 - Bjurfors
Vinkyl, kyl, frys och skafferi

Planskiss

Planlösning
Planlösning
Oinredd del är förberedd för badrum och tvättstuga
Planlösning
Förslag på inredning i tvättstuga, badrum och bastu

Beskrivning

Beskrivning

Fantastisk fastighet längs Göta älv med en vacker huvudbyggnad om cirka 300 kvm som är omfattande om- och tillbyggd. Stora sociala ytor och värmande eldstäder såsom, kakelugn, vedspis och kamin. Generöst uterum och altaner med vacker utsikt över Göta älv. Nybyggt garage med lägenhet, fristående villa samt ladugård med lägenhet och stora förvarings- och utvecklingsmöjligheter och uthyrningsmöjligheter.

Interiör

Kör in på gårdsplanen och möts av stora ytor runt ladan och vidsträckta vyer över ängar och Göta älv. Parkera bilen utanför huset eller kör in i det nybyggda dubbelgaraget med fjärrmanövrerade portar.

Gå fram till huvudentrén och stig in i huset via den vackra dubbeldörren. Möts av ett tåligt skiffergolv i hallen, stora garderober bakom skjutdörrar och anor från sekelskiftet med vedspisen och bakugnen. Hela huset har skön vattenburen golvvärme uppvärmt med effektiv bergvärmepump.

Stig in i kök och vardagsrum och möts av ett rustikt golv av ekplank. Stora sociala ytor i kök och vardagsrum i öppen planlösning. Köket inrett med ett tyskt kvalitetskök fån Noblessa, köksö med el- och gasspis samt vattenho. Skafferi, kyl, frys, ugn och mikro, diskmaskin i arbetshöjd samt vinkyl. Här kan familj och vänner samlas runt ett stort matbord. Vardagsrummet med synliga bjälkar och kakelugn som påminner om det gamla timmerhuset och gårdens ursprung. Takbjälkarna är förädlade med infällda ljuspunkter kakelugn och kamin. I anslutning till köket är det nybyggda uterummet uppfört 2019 med skiffergolv och vattenburen golvvärme samt braskamin. Spabad på altanen i anslutning till uterummet. Den stora altanen ger möjlighet till stora fester i härlig miljö. På entréplan finns ett sovrum med kakelugn, toalett och dusch samt tvättstuga med groventré.

En trappa upp möts du av allrum med synlig skorsten i tegel, stort sovrum med klädkammare och utgång till balkongen och härlig utsikt. När du slår upp ögonen på morgonen blickar du ut över vidsträckt utsikt och älven. Sovrum i södra gaveln med fönster i det förhöjda vägglivet. I den nybyggda delen som idag är oinredd är det förberett med vatten, avlopp och ventilation för badrum, bastu och tvättstuga med utgång till balkongen med fantastisk utsikt. Det finns en toalett inrett med kakel och klinker och elgolvvärme. I den oinredda delen finns möjlighet att inreda rum efter önskemål.

Dubbelgaraget är nybyggt 2015 med vattenburen golvvärme och automatiska portar. Här står bergvärmepumpen som förser huset och garaget med värme via en kulvert. På övervåningen är en lägenhet inredd 2016 med en golvyta om cirka 50 kvm och boarea om cirka 35 kvm med kök, badrum, allrum och klädkammare. Här finns möjlighet till uthyrning eller kanske generationsboende.

På gården finns det gamla torpet om cirka 67 kvm, 3 rum och kök och badrum som idag hyrs ut till en familj.
Ladan består av mycket förvaring samt en inredd lägenhet i södra delen om cirka 57 kvm, 2 rum och kök samt toalett och dusch. Hyrs av en familj.
Förrådsbyggnad med tvättstuga.

Lundens ridskola ligger några fastigheter bort med populär ridskola, http://www.lundensridskola.se/44036103.
I samhället Diseröd finns en välsorterad livsmedelsbutik, bibliotek och pizzeria. Det finns även förskola och skola F-6 och busskommunikationer till Kungälv.
Romelanda ungdomsförening erbjuder fotboll, gymnastik, boule bordtennis och innebandy. http://www.ruf.nu/

Välkommen till en unik fastighet med en påkostad huvudbyggnad med charm från sekelskiftet som möter generösa ytor i modern tappning. Intäkter via uthyrning eller generationsboende.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Norrmannebo 3:10

Övriga byggnader/utrymmen

Ekonomibyggnad 335 kvm enligt taxering
Torpet
Dubbelgarage med lägenhet
Tvättstuga, förråd

TV/bredband

Fiber

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Elledning

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 460 000 kr
Byggnadsvärde
880 000 kr
Fastställt
2017
Kod
120, Lantbruksenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
417 kr
Värme
30 000 kr
Renhållning
1 969 kr
Vatten/Avlopp
4 800 kr
Summa
37 186 kr

Vid uthyrning av torpet, ladan och lägenhet på garaget förbrukar hyresgästerna cirka 25 000 kwh som respektive hyresgäst betalar.
Hyresintäkter: Torpet 5000:-/mån kallhyra, el tillkommer. Ladan 4 500:-/mån kallhyra, el tillkommer. Lägenhet på garaget 6000:- varmhyra. Lägenheten på garaget är inte uthyrd nu så nästa ägare kan styra det.
Fastighetsförsäkring tillkommer.

Pantbrev

Det finns 3 st pantbrev uttaget om sammanlagt 3 600 000 kr

Ombyggnad, Renoveringar

2020 - nytt bioavlopp
2019 - vinkällare
2019 - dränering i vinkällare gamla grunden
2019 - uterum, altan förråd
2016 - nybyggnad lägenhet ovan garaget
2015 - tillbyggnad av hus
2015 - nybyggnad garage
2014 - bergvärme
2012 - ny el övervåning
2012 - nytt bärlager övervåning
2012 - takkupa
2012 - nytt tak

Tomt

Åkermark

Planbestämmelser

Strandskydd

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Samfällighet: Kungälv Norrmannebo S:4, Samfällighet: Kungälv Norrmannebo S:5, Samfällighet: Kungälv Norrmannebo S:6

Last: Avtalsservitut: Elledning, 1482IM-04/9139.1
Last: Ledningsrätt Tele, 1482-86/84.1
Last: Officialservitut Väg, 1482-1691.1

Information

Typ
Gård
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
7 500 000 kr
Rum
6
Sovrum
3
Max antal sovrum
5
Boarea
289 kvm*
Tomtarea
68500 kvm

* Areauppgifter enligt säljaren. Taxerad boarea 107 kvm, biarea 37 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
1909*
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Vattenburen värme med bergvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekansik frånluft
Fönster
Isolerglasfönster, kopplade
Grundmur
Stenfot, leca

* tillbyggt 2015

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten,djupborrad brunn.
Enskilt avlopp, bioavlopp

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
53
Energideklarationsdatum
2020-09-30

Länkar

Området

Mäklaren om Kungälvs kommun

Kungälv är en blomstrande stad där dofter av blomster och nygräddat från kexfabriken leder dig genom kullerstensgatorna. Välkommen till Kungälv, småstaden mellan havet och storstan.

KUNGÄLV är en stad med dramatisk historia där historiens vingslag känns än idag. Väljer du att bosätta dig i Kungälv bor du med småstadskänsla men med storstaden Göteborg bara några mil bort. Den vackra landsbygden ger också möjlighet för mysigt lantligt boende. Här finns vackra naturupplevelser och havet ligger bara en liten bit bort.

HISTORIA
Kungälv har en lång historia. Enligt sagolitteraturen grundades staden Kungahälla på 900-talet vid Nordre älv, några kilometer nedströms från dagens Kungälv. 1952 slogs ett antal kommuner samman och gick från nio till fyra: Hermansby, Kode, Romelanda och Ytterby. Kungälv och Marstrand kvarstod som städer. Efter den senaste sammanslagningen 1971, bildades Kungälvs kommun av de fyra kommunerna, Marstrand och Kungälv. I samband med dessa förändringar övergick Rödbo till Göteborgs kommun. Kungälv har det mesta, allt från charmiga gamla trähus till helt nybyggda områden. Det är den lilla staden med det stora utbudet.

UTBILDNING
I Kungälv finns ett stort utbud av förskolor och skolor. Det finns även flera KY-utbildningar med varierande inriktning. Byggnaden Mimers Hus är ett kulturhus och ett kunskapscentrum med ca 2.000 gymnasieelever och ca 400 personer som går på olika vuxenutbildningar.

NATUR
Ett annat populärt natur- och vildmarksområde är Svartedalens inre delar, beläget ca 15 km norr om Kungälv. Det är känt för storslagen natur, mäktiga skogar, trolska raviner, höga utsiktsberg, en rik flora och fauna samt många vackra sjöar. Bohusleden är en vandringsled som startar i Lindome strax söder om Göteborg och slingrar sig 37 mil till målet i Strömstad. Etapper genom Kungälv är Fontin-Grandalen 19 km samt Grandalen-Bottenstugan 7,5 km.

KULTUR OCH FRITID
Förutom fina vandringsleder och fiskesjöar erbjuder Kungälv många föreningsidrotter. För den golfintresserade finns inte mindre än sju golfbanor att välja mellan. Vid Fontins motionscentral Kotten finns naturlekplats, utegym, motionsspår, stigar och leder. Kungälvs köpcenter Kongahälla Center erbjuder butiker, caféer, restauranger och hälsa i skön atmosfär.

KOMMUNIKATIONER
Närheten till Göteborg har gjort att kommunikationerna till och från Kungälv är mycket väl utbyggda. Det går expressbussar mellan Kungälv och Göteborg. Pendeltåg mellan Ytterby och Göteborg.

Köpa eller sälja bostad i Kungälvs kommun? Kontakta våra mäklare i Kungälv! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Norrmannebo 120

Norrmannebo 120,
442 92 Romelanda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Lars Strandqvist

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0766-48 79 94