Fin familjevilla med lugnt och naturnära läge

Floda-Berghult, Lerum

Tors väg 18

På förhand
Prisidé
3 750 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
1519 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea / Biarea
148 kvm / 17 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fin familjevilla med lugnt och naturnära läge

Med ett naturnära läge alldeles intill skogsbrynet ligger detta mycket fina hus. Möjlighet till fyra sovrum tillsammans med generösa sällskapsutrymmen

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54

Bilder

Planlösning entréplan. Tors väg 18 - Bjurfors
Planlösning entréplan
. Tors väg 18 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning entréplan
Planlösning
Planlösning övre plan

Beskrivning

Beskrivning

Parkera bilen på bekvämt avstånd utanför husets entré. I husets entréplan finns det två sovrum, tvättstuga med intilliggande badrum och bastu samt ett stort sällskapsrum. På det övre planet finns det ytterligare två sovrum, kök, badrum och ett stort vardagsrum med utgång till balkongen som sträcker sig utmed husets hela längd.
Från köket kommer man via en altandörr ut på en uteplats med förmiddagssol.

Nu ges möjlighet att förvärva denna mycket trevliga familjevilla med naturnära läge alldeles intill skogsbrynet. Här bor man i ett populärt och barnvänligt område i Floda, med närhet till såväl förskola som skola, samtidigt som fina motionsspår och svampmarker finns alldeles utanför dörren.
Närhet till Floda centrum och dess goda utbud av butiker och service. Kommunikationerna för den som pendlar är mycket bra, via E20 tar resan till Göteborg knappa halvtimmen och med pendeltåg från Floda station finns täta avgångar på tågen mellan Alingsås och Göteborg att välja mellan.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skallsjö 2:161

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (2010-12-09) Byggnadsplan (1967-05-30)

Parkering

P-platser på uppfart framför huset.

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 962 000 kr
Byggnadsvärde
1 979 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Uteplats/balkong

Uteplats med utgång från köket.
Balkong från vardagsrummet.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Lerum Floda GA:26

Tillträde

Säljare bygger hus, flyttdatum ej klart i nuläget.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Prisidé
3 750 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Boarea
148 kvm*
Tomtarea
1519 kvm
Biarea
17 kvm

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan i souterräng
Byggår
1976
Fasad
Stående träpanel
Grund
Betong
Stomme
Trä och betong
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
El - luftburen värme
Takbeklädnad
Betongpannor
Fönster
2-glasfönster
Grundmur
Betong

Länkar

Området

Mäklaren om Floda

Floda är ett mysigt samhälle i Lerums kommun. Det är en stad på landet men med ett bekvämt avstånd till Göteborg. Omgivningarna erbjuder många och vackra naturupplevelser där Floda är beläget vid sjön Sävelången. Det finns goda kommunikationer mellan orterna i kommunen samt med Göteborg och Alingsås.

OMRÅDET
I området hittar du underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar som erbjuder möjlighet till paddling, bad eller fiske. Säveåns naturreservat, mellan Floda och Stenkullen, bjuder på vacker natur, en spännande fauna och många kulturminnen. Här kan du vandra i ett storslaget ravinlandskap.

UTBILDNING
I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor och grundskolor inklusive särskolor. Trygghet, utveckling och inspiration ligger till grund för verksamheten inom kommunen och man lägger särskilt fokus på att förbereda eleverna för kommande studier och vuxenliv.

SERVICE OCH KOMMUNIKATIONER
I Floda centrum finns service som vårdcentral, bibliotek, delikatess och grönsakshandlare etc. Här finns det även ett flertal restauranger bl. a Järnbruket med dess rustika miljö och goda mat. Det finns förskola och skola i området. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt. Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är också det väl utbyggt.

KULTUR
I närheten av Floda ligger Nääs slott, vilket med sin orörda 1800-talsinteriör är unikt för Skandinavien. Slottets historia går tillbaka ända till 1529. Midsommarfirandet på Nääs är en välbesökt tradition, likaså julmarknaden och Nääs-spelen. Selma Lagerlöf skrev stora delar av den berömda skolromanen Nils Holgerssons underbara resa här då hon spenderade flera somrar på slottet.

FRITID
Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. På t.ex. Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-playbana, slår du ut från taket på det unika klubbhuset. Vid golfbanan har det på senare tid dessutom byggt ett unikt golfhotell med möjlighet för konferenser och andra evenemang. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset i Lerum ett välbesökt utflyktsmål. Här finns bland annat vattenrutschbanor, bubbelpooler och vattengeisrar. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Här finns det även en välbesökt skate-park. Du hittar också fina tennishallar i Lerum och Floda.

Köpa eller sälja bostad i Floda? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Tors väg 18

Tors väg 18,
448 32 Floda

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54