Rymlig tvårumslägenhet med möjlighet att göra om till en trea

Gråbo - Aggetorp, Lerum

Aggetorpsvägen 33B

På förhand
Utgångspris
1 690 000 kr
Avgift
4 264 kr
Antal rum
2
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 2
Boarea
64 kvm

Rymlig tvårumslägenhet med möjlighet att göra om till en trea

I omtyckta BRF Gråbohöjd kan vi nu erbjuda denna fina genomgångstvåa som stod färdig för inflyttning så sent som 2013.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning
Nuvarande planlösning
Planlösning
Alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I omtyckta BRF Gråbohöjd kan vi nu erbjuda denna fina genomgångstvåa som stod färdig för inflyttning så sent som 2013. Lägenheten nås via egen ingång en trappa upp och har en stor balkong med utsikt mot föreningens innergård.

Här erbjuds en bra planerad bostad med stort vardagsrum och kök i delvis öppen planlösning. Bostadens rum är generöst tilltagna i storlek och ger möjlighet att dela av sovrummet i två om behov finns. Med tilltagna fönster i tre väderstreck ges bostaden ett fritt ljusflöde. Helkaklat badrum med egen tvättavdelning underlättar vardagsbestyren. Bra förvaringsmöjligheter i både klädkammare och gott om garderober, till lägenheten följer även ett rymligt förråd och parkeringsplats i carport.

Aggetorp är ett trivsamt område med naturen inpå knuten och goda pendlingsmöjligheter. Busslinjen Gråbosnabben tar er bekvämt från hållplatsen Aggetorpsvägen in till Göteborg på ca 40 minuter. I Gråbo centrum har de senaste åren skett en stor förändring med byggnation av bostäder samt ett rejält ansiktslyft av torget med nya butiker och service. Här finner ni bl.a. vårdcentral, livsmedelsbutiker, gym och bibliotek. Från Gråbo busstation tar ni er också lätt till kommunens olika delar.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren med er intresseanmälan!

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Gråbohöjd
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
12
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Föreningen bildades 2012 i samband med att husen uppfördes. Föreningen äger fastigheten Lekstorp 14:1 där de 12 lägenheterna inryms i 3 byggnader och fördelas över 4 st lägenheter om 2 r.o.k., 4 st lägenheter om 3 r.o.k. samt 4 st lägenher om 4 r.o.k.

Den ekonomiska förvaltningen hanteras av Aktiv Redovisning i Alingsås AB tillsammans med föreningens kassör.

Föreningen anordnar städdagar två gånger per år.

Föreningens ekonomi

Föreningen följer en underhållsplan som revideras årligen. De närmaste åren planeras inga större renoveringar.

Parkering

Till lägenheten hör en parkeringsplats i carport med motorvärmare (ingår i avgiften). Gästparkering finns i området.

TV/bredband

Fiberanslutning (hastighet 100/100) ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens innergård består av en gemensam yta med lekplats och en boulebana.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 264 kr
Värme ingår
Ja
Vatten ingår
Ja
Kabel-TV ingår
Ja

Inkl. uppvärmning, vatten samt sophantering. I avgiften ingår också parkeringsplats i carport samt TV och bredband via fiber.

Ekonomi

Andel i föreningen
6,9869%
Andel av årsavgiften är
6,9869%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
1 690 000 kr
Lägenhetsnummer
7
Våningsplan
2 av 2
Hiss
Nej
Rum
2
Sovrum
1
Boarea
64 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggår
2013

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
C
Energiförbrukning per kvm och år
49
Energideklarationsdatum
2017-04-27

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Aggetorpsvägen 33B

Aggetorpsvägen 33B,
443 40 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56