Rymlig villa byggd 2002 med plats för en större familj

Gråbo - Aggetorp, Lerum

Stensätersvägen 5

Besiktigad
Budgivning pågår
Utgångspris
4 200 000 kr
Antal rum
6
Tomtarea
907 kvm
Typ
Friliggande villa
Boarea
172 kvm

Budgivning pågår

Nuvarande bud Nuvarande bud: 4 200 000 kr

BudBudgivareDatumTid
4 200 000 krBudgivare 12020-05-1114:16

Lägg ett bud

Läs mer om budgivning

Rymlig villa byggd 2002 med plats för en större familj

I omtyckta Aggetorp kan vi nu erbjuda en rymlig 1½-plansvilla med plats även för den stora familjen.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välplanerad familjevilla i lugnt och barnvänligt område. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Välplanerad familjevilla i lugnt och barnvänligt område
Den plana och lättskötta tomten inbjuder till lek och barfotaspring. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Den plana och lättskötta tomten inbjuder till lek och barfotaspring
Köket går i en tidlöst ljus färgsättning och är praktiskt utformat. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Köket går i en tidlöst ljus färgsättning och är praktiskt utformat
Matplatsen har sin givna placering i kökets burspråk. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Matplatsen har sin givna placering i kökets burspråk
. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Groventrén med tvättavdelning ligger i anslutning till köket. Stensätersvägen 5 - Bjurfors
Groventrén med tvättavdelning ligger i anslutning till köket

Planskiss

Planlösning
Entréplan
Planlösning
Övre plan - nuvarande planlösning
Planlösning
Övre plan - alternativ planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I omtyckta Aggetorp kan vi nu erbjuda en rymlig 1½-plansvilla med gott om plats även för den stora familjen.

Bostaden inrymmer idag fyra sovrum i bra storlek och för den som önskar finns möjlighet att dela av till ett femte sovrum, samt två badrum och separat tvättstuga med groventré. Bra sällskapsytor erbjuds i dels ett rymligt vardagsrum i entréplan samt ett stort allrum en våning upp.

Garage och ytterligare parkeringsmöjlighet för 2-3 bilar på uppfarten.

Området är lugnt och trivsamt och väl lämpat för en barnfamilj. Bostaden ligger fritt beläget i området och i naturnära omgivningar. För de lite yngre familjemedlemmarna lockar områdets lekplats bara ett fåtal steg från trädgården.

Busshållplats med direktbuss till Göteborg ligger knappa 10 minuters promenad bort och till centrala Gråbo med dess utbud av service och butiker är det endast ca. 1,5 km. I Gråbo finns ett bra urval av både förskolor och grundskolor F-9 att välja mellan.

Interiör

Kliv in genom ytterdörren och välkomnas av den ljusa, möblerbara hallen med gott om plats för avhängning. Till vänster från hallen återfinns köket, som är tidlöst utformat och rymmer plats för matgrupp invid burspråket. Inredningen går i vitt och i skåp och lådor ryms gott om plats för kökets alla redskap. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, spis med häll och en diskmaskin. I anslutning till köket ligger en separat tvättsuga med groventré som underlättar när tunga matkassar ska bäras in. Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, tvättställ och bra plats för förvaring.

Till middagsbjudningar och fredagsmys letar man sig vidare till det rymliga vardagsrummet, som har utgång till altanen på husets baksida. Rummet har plats för både soffa och matsalsgrupp med plats att duka upp till flertalet gäster. På golvet ligger en ekparkett och väggarna är målade i en mörk nyans. Altanen utanför är stor nog att rymma flera sittgrupper och blir den självklara samlingsplatsen under sommarens grillkvällar. Här ges gott om solljus från den tidiga dagen till sent inpå kvällen.

Entréplanets badrum ligger bekvämt intill de två sovrummen. Detta har plastmatta på golvet och är försett med duschkabin, tvättställ och WC. De båda sovrummen, det ena lite mindre och det andra stort och rymligt, ligger mitt emot varandra. I det större av de båda ryms plats för dubbelsäng medan det mindre lämpar sig utmärkt som gästrum eller för någon av familjens yngre medlemmar. Bostadens två ytterligare sovrum ligger en trappa upp och samlas kring ett luftigt allrum. Här ryms t.ex. TV-soffan eller barnens lekrum, i anslutning finns även en klädkammare samt bostadens andra badrum. Detta är helkaklat och utrustat med dusch, WC och tvättställ med kommod.

De båda sovrummen rymmer plats för dubbelsäng och ytterligare möblemang, dessa kan även delas av för att skapa två mindre sovrum om behovet skulle uppstå. En tilltagen klädkammare ligger i anslutning till allrummet och ytterligare förvaringsplats finns i sidovindarna.

Utvald detaljbild Utvald detaljbild Utvald detaljbild

Fakta

Fastighetsbeteckning

Aggetorp 1:149

Ombyggnad, Renoveringar

2012 Byggdes badrum på övre plan
2010 Inreddes rummen på övre plan

TV/bredband

Bredband via fiber

Planbestämmelser

Grundvattenskydd (2010-12-09) Detaljplan (2009-05-27)

Parkering

Garage med plats för 1 bil samt plats för parkering av 2-3 bilar på garageuppfarten.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
4 200 000 kr
Rum
6
Sovrum
4
Max antal sovrum
5
Boarea
172 kvm*
Tomtarea
907 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt säljaren/ritning

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan
Byggår
2002
Fasad
Stående träpanel
Grund
Krypgrund
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Frånluftsvärmepump
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
3-glasfönster med isolerglas

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiklass
D
Energiförbrukning per kvm och år
64
Energideklarationsdatum
2020-03-03

Uteplats/balkong

Altan i söderläge.

Övriga byggnader/utrymmen

Garage med plats för 1 bil samt separat förrådsdel

Tomt

Trädgårdstomt med gott om fruktträd och bärbuskar. Lättanvänd, plan gräsmatta där barnen har gott om plats för lek och bus.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Lerum Aggetorp GA:9

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 053 000 kr
Byggnadsvärde
1 492 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Ja

Driftskostnad (per år)

Värme
23 000 kr
Försäkring
4 500 kr
Samfällighetsavgift
2 700 kr
Renhållning
2 500 kr
Vatten/Avlopp
5 500 kr
Summa
38 200 kr

Driftskostnad enligt schablon

Pantbrev

Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 2 260 000 kr

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Stensätersvägen 5

Stensätersvägen 5,
443 40 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Budgivning

Välkommen att anmäla dig till budgivningen.

Delta i budgivningen

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Bolån

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB. Ansök om lånelöfte hos SEB.

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56