Rymlig fyrarumslägenhet vid Mjörnbotorget

Gråbo - Centralt, Lerum

Hjällsnäsvägen 21

På förhand
Utgångspris
2 400 000 kr
Avgift
4 296 kr
Antal rum
4
Boarea
84 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Rymlig fyrarumslägenhet vid Mjörnbotorget

Rymlig fyrarumslägenhet belägen alldeles intill Mjörnbotorget och dess goda utbud av service och kommunikation. Låg avgift där fiber ingår.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen erbjuds nu en rymlig fyrarumslägenhet i Gråbo centrum, belägen alldeles intill Mjörnbotorget och dess goda utbud av service och kommunikationer.

Bostaden stod färdig för inflyttning så sent som 2019 och känslan av nytt är fortfarande påtaglig. Planlösningen fördelar sig över 84 kvadratmeter och inrymmer tre sovrum, samtliga i bra storlek, ett smakfullt helkaklat badrum med tvättavdelning, ett ljust och härligt kök samt ett vardagsrum med utgång till balkong. Balkongen vetter åt sydväst och man får därmed sällskap av solen under större delen av dagen och kvällen.

Bra förening med låga avgifter där både uppvärmning, vatten och fiber ingår.

För familjens yngre medlemmar finns flera förskolor och skolor på bekvämt gångavstånd. En kort cykeltur genom lantliga och vackra Hjällsnäs leder till sjön Mjörn och svalkande bad i Hjällsnäsviken.

Belägen alldeles intill Mjörnbotorget gör att centrumläget blir påtagligt. På några snabba steg finner ni ett urval av matställen, livsmedelsaffärer och andra butiker. För den som önskar finns också möjlighet till träning på Nordic Wellness som ligger invid torget eller Gråbo Sportcenter en kort cykeltur bort.

Pendlaren hittar Gråbo busstation på bekvämt avstånd. Här tar ni er till Göteborg, Lerum och Sjövik med både Gråbosnabben och Blå express.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
BRF Mjörnbo allé
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
54
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1182*
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Parkering

I föreningen finns 23 parkeringsplatser att hyra, till dessa är det separat kö. Kostnad för att hyra parkeringsplats är 300 kr/månad.

TV/bredband

TV och bredband via fiber. Bredband samt basutbud av TV-kanaler ingår i avgiften.

Gårdsplats/innergård

Föreningens har en hemtrevlig innergård med bl.a. sittbänkar och planteringar.

Gemensamma utrymmen

Lägenhetsförråd finns både i huvudbyggnaden och i gårdshusen till 50 lägenheter. Fyra av lägenheterna har sina förråd i lägenheten. I huvudbyggnaden finns även gemensamma anordningar för barnvagns-/rullstolsförråd.

Övrigt

Sophantering sker genom två miljörum/soprum, ett på vardera sidan gårdsytan.

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 296 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,36%
Andel av årsavgiften är
2,36%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 400 000 kr
Lägenhetsnummer
21-1104
Våningsplan
2 av 5
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
84 kvm

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2019

Energideklaration

Utförd
Utförd

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Hjällsnäsvägen 21

Hjällsnäsvägen 21,
443 44 Gråbo

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56