Barnvänligt och trivsamt med förskola och skola i området

Gråbo - Lekstorp, Lerum

Lekstorpsvägen 48E

På förhand
Antal rum
4
Boarea
109 kvm
Tomtarea
134 kvm
Typ
Radhus
Balkong
Ja

Barnvänligt och trivsamt med förskola och skola i området

I trivsamma och barnvänliga Lekstorp har vi glädjen att snart kunna erbjuda ett välskött radhus.

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

 • Extra kontaktperson

  Gustav Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors
. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors

Välkomna till detta välskötta radhus i lugnt och bilfritt område, perfekt lämpat för en barnfamilj

Kontakta mig!. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors
Kontakta mig!
. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors
. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors
. Lekstorpsvägen 48E - Bjurfors

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I trivsamma och barnvänliga Lekstorp har vi glädjen att snart kunna erbjuda detta radhus. Planlösningen fördelar sig över två våningsplan om totalt 109 kvadrat och omfattar bl.a. tre sovrum som kan utökas till fyra vid behov, vardagsrum med utgång till balkong samt två badrum. Uteplatser finns på vardera sida om huset varav den större altanen ligger i västerläge med kvällssol.

Radhuset ligger fritt beläget i området med grönområden både framför och bakom huset. Familjens yngre medlemmar hittar Ljungviksskolan (F-9) bara några minuters promenad från bostaden, för ännu mindre barn finns även förskola i närområdet. Till Gråbo centrum och dess serviceutbud och kommunikationer är det bara en dryg kilometer.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lekstorp 3:40

TV/bredband

Bredband via fiber

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Lerum Lekstorp GA:11

Last: Officialservitut Kraftledning, 15-IM1-58/2116.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 772 000 kr
Byggnadsvärde
1 240 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 349 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Pantbrev

Det finns 6 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 230 000 kr

Ombyggnad, Renoveringar

Installation av fiber
Installation av luft-luftvärmepump
Byte av tvättmaskin och torktumlare
Delvis byte av fönster
Altan
Omläggning av yttertak samt byte av takkupol
Renovering av badrum i entréplan

Planbestämmelser

Byggnadsplan (1968-11-15)

Parkering

Garage i länga

Information

Typ
Radhus
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
4
Sovrum
3
Max antal sovrum
4
Boarea
109 kvm*
Tomtarea
134 kvm
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan
Byggår
1969
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Direktverkande el och luft/luftvärmepump
Takbeklädnad
Papp

Vatten/Avlopp

Kommunalt vatten, Kommunalt avlopp.

Länkar

Området

Mäklaren om Gråbo

Gråbo är ett samhälle i Lerums kommun där du hittar underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Gråbo centrum är under vidareutveckling och kommer inom några år att ha genomgått en stor förändring med många nya bostäder och butiker.

HISTORIA
Namnet Gråbo härstammar från sekelskiftet och kommer från en gård med samma namn som tidigare låg i området. Orten växte ursprungligen fram som ett stationssamhälle, kring Västgötabanan som trafikerade orten i början av 1900-talet. 1967 upphörde tågtrafiken. Där den smalspåriga järnvägen slingrade sig fram finns idag en mycket populär cykel- och gångväg, som sträcker sig mellan Hjällbo och Sjövik. Arkeologer har funnit flera gravfält och en stor medeltida by där man konstaterat att Stora Lundby Kyrka, byggd 1728, står på den medeltida kyrkans grund. Det som vi idag känner som Mjörnbotorget byggdes 1970. I samband med detta och att järnvägsverksamheten upphörde revs stationshuset 1974 för att ge plats åt busstationen. Här byggs idag många nya bostäder för att ge plats åt det växande samhällets invånare.

NATUR
Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Gråbo är beläget vid sjön Mjörn. Sjön är ett självklart utflyktsmål när sommaren inbjuder till bad. Annesjön och Stora Lövsjön erbjuder också svalkande bad. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om.

SERVICE OCH SKOLOR
I Gråbo centrum finns service som vårdcentral, apotek, bibliotek och livsmedelsbutiker etc. I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor, dagbarnvårdare och grundskolor inklusive särskolor. Gråbo har under de senaste åren genomgått en stor omorganisation för de kommunala grundskolorna på orten. De tre största skolorna har fått tre olika inriktningar. Lekstorpsskolan har inriktat sig mot det estetiska lärandet med fokus på samhällsengagemang och internationalisering. Ljungviksskolan är Gråbos största skola och invigdes 2012/2013. Ett vetenskapligt förhållningssätt och miljö är centrala teman på Ljungviksskolan. Röselidsskolan är inriktad på internationella kontakter och hållbarhet i hälsa, ekonomi och miljö.

FRITID
Gråbo ger sina invånare ett varierat utbud av fritidsaktiviteter. Med naturen inpå knuten finns goda möjligheter till vandring, mountainbike och paddling i sjöarna. Lerums kommun erbjuder fina golfanläggningar. Stora Lundby golfbana är Gråbos närmaste bana och ligger inte långt ifrån centrum. På Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrotts- och handbollsplan inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

KOMMUNIKATIONER
Bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är väl utbyggt. Från Göteborg går Gråbo-snabben och passerar bl.a. Lerum, Gråbo och har slutstation Sjövik. Även Blå express är en bra bussförbindelse som går via väg 190 vidare till Kullavik. Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt.

Köpa eller sälja bostad i Gråbo? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Lekstorpsvägen 48E

Lekstorpsvägen 48E,
443 41 Gråbo

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

 • Extra kontaktperson

  Gustav Hansson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 51