Förverkliga husdrömmen i ett av Lerums vackraste områden

Lerum - Stamsjö, Lerum

Timmeråsvägen nn

Utgångspris
3 200 000 kr
Tomtarea
1098 kvm
Typ
Tomt

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Förverkliga husdrömmen i ett av Lerums vackraste områden

Äntligen erbjuds nu möjlighet att förverkliga husdrömmen i ett av Lerums absolut vackraste områden.

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54

Bilder

Välkommen till Timmeråsvägen vid Stamsjön. Timmeråsvägen nn - Bjurfors
Välkommen till Timmeråsvägen vid Stamsjön
Nybyggnadskarta. Timmeråsvägen nn - Bjurfors
Nybyggnadskarta
En kort promenad till den vackra stamsjön. Timmeråsvägen nn - Bjurfors
En kort promenad till den vackra stamsjön
Vackra omgivningar runtomkring tomten. Timmeråsvägen nn - Bjurfors
Vackra omgivningar runtomkring tomten
Plan och lättbebyggd tomt. Timmeråsvägen nn - Bjurfors
Plan och lättbebyggd tomt
Alternativ planlösning. Timmeråsvägen nn - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

Äntligen erbjuds nu möjlighet att förverkliga husdrömmen i ett av Lerums absolut vackraste områden. Tänk att vakna upp en söndagsmorgon och bara ha 350 m till Stamsjöns badplats. Rofyllda omgivningar som präglas av öppna betesängar och svamprika skogsmarker. Så naturskönt och samtidigt så centralt, precis i kanten av södra Lerums villlakvarter. 500 m till förskola och ytterligare 1000 m till direktbussen som tar dig till Göteborg på 30 minuter.

Förhandsbesked beviljades för tomten 2017-09-19. Det gäller två år framåt till 2019-09-19.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Lerum 3:179

Information

Typ
Tomt
Upplåtelseform
Äganderätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Tomtarea
1098 kvm

Tomt

Typ
Tomt

Vatten/Avlopp

Det går att ansluta fastigheten till kommunalt vatten och avlopp.

Lerum 3:179 har möjlighet att ansluta sig till den gemensamma anläggningen, då får man köpa in sig och ansluta själva till gemensam förbindelsepunkt (FBP).
Till kommunen betalar fastighetsägaren lägenhetsavgift och tomtyteavgift som enligt VA-taxa 2019 ligger på 65 280 kr. inkl. moms.
Fastigheten har också möjlighet att ansluta sig till kommunens ledningar och få förbindelsepunkt ((FBP) i Timmeråsvägen.
Det finns risk att man behöver pumpa spillvattnet.
Anslutningsavgift ligger på 196 202 kr. inkl. moms enligt VA-taxa 2019.

Länkar

Området

Mäklaren om Lerum

Välkommen till Lerum, en stad på landet men med ett bekvämt avstånd till Göteborg. I och omkring Lerum hittar du underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. I centrum finns dessutom restauranger, ett fullt serviceutbud och flera specialbutiker. Likaså erbjuder Lerum ett brett kulturliv med teater, historiska byggnader och museer.

OMRÅDET
Omgivningarna kring Lerum erbjuder många och vackra naturupplevelser. För den fiskeintresserade borgar fiskevårdsåtgärder för ett bra fiske året om. Härliga bad vid fina sandstränder i Stamsjön, Aspen, Mjörn, Lensjön för att nämna några.

FRITID
Lerums kommun erbjuder bra golfanläggningar. På t.ex. Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vid sjön Aspen finns Lerums Segelsällskap, som är är en av Sveriges största jolleklubbar. För de hästintresserade erbjuder flera ridskolor möjlighet till undervisning för såväl nybörjare som riktigt erfarna ryttare. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål. I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrottsarena och handbollshall inklusive ett sportcentrum med gym. Fotboll, ishockey, innebandy, konståkning för att nämna några sporter som har bra förutsättningar inom kommunen.

UTBILDNING
I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor och grundskolor inklusive särskolor. Den stora gymnasieskolan har många olika linjer att välja mellan. Trygghet, utveckling och inspiration ligger till grund för verksamheten inom kommunen och man lägger särskilt fokus på att förbereda eleverna för kommande studier och vuxenliv.

KULTUR OCH SERVICE
Vid stranden till sjön Sävelången ligger Nääs Fabriker. I historiska och vackra fabriksbyggnader samsas numera flera olika verksamheter i en kreativ miljö, det är ett brukssamhälle för 2000-talet. Här finns näringsliv med handel, hotell, restaurang, café och konferenslokaler. Nääs fabriker har ett strategiskt läge utefter E20. Nääs slott är med sin orörda 1800-tals interiör unikt för Skandinavien. Aspenäs herrgård, med anor från 1500-talet, är idag en konferensanläggning vid Aspens vattenbryn, en oas för möten och fester, med plats för flera hundra gäster. Kärleksfullt hemlagade mat och övernattningsmöjligheter.

KOMMUNIKATIONER
Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt. Flera direktbussar går mellan Lerum och Göteborg. Det lokala bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är också det väl utbyggt.

Köpa eller sälja bostad i Lerum? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Timmeråsvägen nn

Timmeråsvägen nn,
443 38 Lerum

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank. Bjurfors hjälper dig gärna med en bankkontakt.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Torbjörn Dahl

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 0302-556 54