Trvisamt enplansparhus med centralt läge i Stenkullen

Stenkullen-Centralt, Lerum

Häradsdomarevägen 52

På förhand
Utgångspris
2 050 000 kr
Avgift
5 206 kr
Antal rum
3
Typ
Bostadsrättsparhus
Våningsplan
1 av 1
Boarea
73 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Trvisamt enplansparhus med centralt läge i Stenkullen

Med bästa tänkbara läge i Stenkullen erbjuds nu ett fint parhus om tre rum och kök

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Inom kort kan vi erbjuda ett välskött parhus i bekväm bostadsrättsform, mitt i centrala Stenkullen. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors
Inom kort kan vi erbjuda ett välskött parhus i bekväm bostadsrättsform, mitt i centrala Stenkullen
. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors

Förutom uteplatsen invid entrén finns också en stor altan skyddad under tak som förlänger utomhussäsongen

. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors
. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors
Den fina kvartersgården inrymmer bl.a. tvättstuga och en gemensamhetslokal. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors
Den fina kvartersgården inrymmer bl.a. tvättstuga och en gemensamhetslokal
. Häradsdomarevägen 52 - Bjurfors

Planskiss

Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

I trivsamma Stenkullen har vi nu nöjet att erbjuda ett välplanerat parhus om tre rum och kök, bekvämt fördelat i ett plan. En trevlig uteplats invid entrén och en större altan under tak gör tillvaron fulländad. Bostaden lämpar sig utmärkt för såväl den mindre barnfamiljen som för dig som är lite äldre och söker ett bekvämt boende utan trappor. Här bor man förmånligt och bekvämt i ett välskött område där bostadsrättsföreningen ansvarar för det yttre underhållet.

Bostadens 73 kvadratmeter fördelar sig över ett fint kök med matplats, ett luftigt vardagsrum med utgång till altan samt två sovrum. Parhuset är lugnt beläget i området och har direkt närhet till såväl idrottsområde, skola och förskola. Områdets lekplats ligger några få steg från ytterdörren. Inom föreningen finns en kvartersgård med gemensam tvättstuga och en gemensamhetslokal som kan att nyttjas för t.ex. kalas och större bjudningar.

Det centrala läget medför att Stenkullens alla bekvämligheter finns inom kort gångavstånd. Stenkullens station med goda pendlingsmöjligheter ligger knappa 5 minuters promenad från bostaden. Pendeltågen har täta avgångar och korta restider både inom kommunen och till Göteborg eller Alingsås. Här finns även servicebutik, restauranger och ett gott utbud av träningsmöjligheter för den med en aktiv fritid

Fakta

Fastighetsbeteckning

Ölslanda 1:13

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Brf Stenkullen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
38
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1162*
Föreningen tillåter delat ägande
Nej
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Bostadsrättsföreningen äger fastigheten Ölslanda 1:3 med adresser på Häradsdomarevägen i Stenkullen. Föreningen består av totalt 38 lägenheter i radhusform samt flerbostadshus. Lägenheterna fördelar sig över 8 st 2:or, 18 st 3:or och 12 st. 4:or.

Föreningen är omtyckt av de boende och verkar för att hålla välskötta fastigheter och grönområden med fokus på en trivsam boendemiljö. Två gånger om åren anordnas städdagar för att bidra till områdets skötsel och utseende.

Föreningens ekonomi

Föreningen har en god ekonomi och gör löpande avsättningar för fastighetsunderhåll enligt underhållsplan. Föreningens plan är att höja avgifterna med ca. 2% per år för att täcka upp för framtida underhåll.

Renoveringar - Utförda och planerade

Föreningen följer underhållsplan och gör löpande översyn av fastigheten.

Under 2017-2019 görs ett successivt utbyte av värmeanläggningar i lägenheterna. 2018-2019 ser man över stensättningar och åtgärdar sprucken puts på byggnadernas socklar. Det planeras även för en ommålning samt översyn av hängrännor och plåtarbeten. Våren 2019 planerar man att göra om dräneringen runt Häradsdomarevägen 44.

Parkering

Till bostadsrätten följer en parkeringsplats i carport med tillhörande förråd. Inom föreningen finns också 10 parkeringsplatser för besökande.

TV/bredband

TV och bredband via fiber från Telia. Kanalpaket för TV samt bredband och telefoni ingår i avgiften.

Gemensamma utrymmen

Kvartersgård med gemensamhetslokal som föreningens medlemmar kan nyttja vid t.ex. fester eller för att inhysa övernattande gäster. I kvartersgården finns även den gemensamma tvättstugan.

Övrigt

Förvärvaren skall vara medlem i HSB innan den kan godkännas ett medlemskap i bostadsrättsföreningen. Medlemsavgift betalas till HSB om 825 kronor varav 500 kr är en medlemsandel som återfås vid utträde. Vid två köpare betalar huvudmedlem 825 kronor och familjemedlem 525 kronor.

Uteplats/balkong

Plattlagd uteplats invid entrén, i soligt söderläge. Från vardagsrummet nås även en större altan under tak som utgör ett gott tillskott till boendeytorna under årets varma del.

Övriga byggnader/utrymmen

Trädgårdsförråd

Parkering

Till bostadsrätten följer en parkeringsplats i carport med tillhörande förråd. Inom föreningen finns också 10 parkeringsplatser för besökande.

Månadsavgift

Avgift/hyra
5 206 kr

Ekonomi

Andel i föreningen
2,37386%
Andel av årsavgiften är
2,37386%

Information

Typ
Bostadsrättsparhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
2 050 000 kr
Lägenhetsnummer
21
Våningsplan
1 av 1
Hiss
Nej
Rum
3
Sovrum
2
Boarea
73 kvm*

* Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plan
Byggår
1991
Uppvärmning
Vattenburet system samt luft-luftvärmepump med AC
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med värmeväxlare

Energideklaration

Utförd
Utförd
Energiförbrukning per kvm och år
113
Energideklarationsdatum
2010-05-31

Länkar

Området

Mäklaren om Stenkullen

Omgivningarna i Lerums kommun erbjuder många och vackra naturupplevelser. Här hittar du underbar natur med djupa skogar och över 200 sjöar. Säveåns naturreservat, mitt emellan Stenkullen och Floda, erbjuder en storslagen naturupplevelse med fina vandringsupplevelser i ravinlandskapet.

HISTORIA
Stenkullen är ett gammalt brukssamhälle och redan under 1700-talet möjliggjordes smidiga transporter härifrån tack vare läget vid Säveån. Förutom ett stenbrott har metallindustrier och bomullsväveri präglat orten genom åren. Än idag är samhället bas för en stor del av kommunens många industriföretag. Namnet Stenkullen kommer från namnet på det torp som tidigare låg där tågstationen senare kom att byggas.

FRITID
I Stenkullen finns ett nav med idrottsanläggningar som ishall, friidrottsarena och handbollshall inklusive ett sportcentrum med gym. Bl.a. fotboll, ishockey, innebandy, konståkning har bra förutsättningar inom kommunen. Lerums kommun erbjuder även bra golfanläggningar. På t.ex. Öijared, Sveriges största anläggning med tre högklassiga 18-hålsbanor och en 9-håls pay-and-play-bana, slår du ut från taket på det prisbelönta klubbhuset. Vid sjön Aspen finns Lerums Segelsällskap, som är en av Sveriges största jolleklubbar. För de hästintresserade erbjuder flera ridskolor möjlighet till undervisning för såväl nybörjare som riktigt erfarna ryttare. Vill man hålla sig inomhus är Vattenpalatset ett välbesökt utflyktsmål.

UTBILDNING
I Lerums kommun finns både enskilda och kommunala förskolor och grundskolor inklusive särskolor. Den stora gymnasieskolan har många olika linjer att välja mellan. Trygghet, utveckling och inspiration ligger till grund för skolverksamheten inom kommunen.

KULTUR OCH SERVICE
Vid stranden till sjön Sävelången ligger Nääs Fabriker, även med strategiskt läge vid E20. I historiska och vackra fabriksbyggnader samsas numera flera olika verksamheter i en kreativ miljö, det är ett brukssamhälle för 2000-talet. Här finns näringsliv med handel, hotell, restaurang, café och konferenslokaler. Nääs slott är med sin orörda 1800-tals interiör unikt för Skandinavien. I Stenkullen finns service i form av en butik med postombud samt flertalet restauranger och en kvarterskrog. Till Lerum eller Floda tar man sig enkelt när man eftersöker ett än större serviceutbud, bl.a. finns här välsorterade livsmedelsaffärer och flera trevliga specialbutiker.

KOMMUNIKATION
Pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar i Lerum, Stenkullen och Floda och erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt. Flera direktbussar går mellan Lerum och Göteborg. Det lokala bussnätet mellan de olika orterna i kommunen är också det väl utbyggt.

Köpa eller sälja bostad i Floda? Kontakta våra mäklare i Lerum! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Häradsdomarevägen 52

Häradsdomarevägen 52,
443 61 Stenkullen

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Katarina Arvidson

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 0302-556 56