Norra hamnen, Lysekil

Skeppsholmsgatan 18

Såld, 2019-11-20
Slutpris
10 000 000 kr
Antal rum
9
Boarea
481 kvm
Tomtarea
484 kvm
Typ
Friliggande villa
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Vill du veta vad din bostad är värd?

Oavsett om du vill sälja nu, eller bara veta vad din bostad är värd, hjälper vi dig gärna med en kostnadsfri värdering.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Området

Att bo i Lysekils kommun

Bohuslän erbjuder sina bofasta och besökare unika skärgårdar med underbart släta klippor och ett levande kust- och båtliv. Detta landskap av saltstänkta granitklippor byter skrud efter rådande säsong och här finns aktiviteter och boendetyper för alla smaker.

Landskapet gränsar i norr till Norge och i öster till Dalsland och Västergötland. I söder går gränsen till Västergötland tvärs över Hisingen i Göteborgs kommun.

Historiska bosättningar visar att människor har levt och verkat i Bohuslän sedan stenåldern och här finns ca 20 000 registrerade fornlämningar.

Den Bohuslänska dialekten är särpräglad och inte alltid så lätt att förstå. Närheten till Norge och till de anglosaxiska länderna har satt sin prägel.

Det talas ofta om Bohusläns skärgård som en enhet, det är egentligen lite missvisande då det inte rör sig om en enda jämnt sammanhängande övärld, utan snarare ett flertal olika skärgårdar. Av de större kan nämnas Marstrands skärgård, Tjörns skärgård, Morlanda skärgård, Fjällbacka skärgård och Strömstads skärgård. Ofta är de inte klart definierade och avgränsade från varandra, och kan ha flera olika alternativa benämningar. Gemensamt för dem alla är dock att de tillhör Sveriges mest välbesökta turistmål, Bohuskusten.

Bohuslän är fyllt av underbara kustnära smultronställen såsom Lysekil, Fjällbacka, Grebbestad, Smögen och Strömstad för att nämna några. Utefter hela kusten blomstrar turistnäringen för båtturism, bilturism och fritidsboende. På de flesta orter kan du njuta av kulinariska härligheter. Skaldjursbufféer med räkor, kräftor, musslor, ostron och hummer – med väl valda drycker därtill – är något av vad Bohuskusten har att erbjuda.

I tätorterna finns service som skolor, vårdcentraler, apotek, affärer och kommunikationer. Det borgar för ett praktiskt boende året runt i unika miljöer.

Köpa eller sälja bostad i Lysekils kommun? Kontakta våra mäklare i Bohuslän! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.