Fantastiskt gård med potential

Sätila, Mark

Härkila Tomten 1

Utgångspris
13 500 000 kr
Antal rum
13
Typ
Lantbruksenhet
Areal
50 ha

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Fantastiskt gård med potential

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Alternativ planlösning. Härkila Tomten 1 - Bjurfors
Stig in i den stora och öppna hallen med gott om plats för avhängning och förvaring. Härkila Tomten 1 - Bjurfors
Stig in i den stora och öppna hallen med gott om plats för avhängning och förvaring
Påkostade materialval med funktionalitet och bekvämlighet som ledord. Härkila Tomten 1 - Bjurfors
Påkostade materialval med funktionalitet och bekvämlighet som ledord
Stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljus och bidrar till den trevliga atmosfären. Härkila Tomten 1 - Bjurfors
Stora fönsterpartier som skänker ett härligt ljus och bidrar till den trevliga atmosfären
Socialt präglad planlösning. Härkila Tomten 1 - Bjurfors
Socialt präglad planlösning
Alternativ planlösning. Härkila Tomten 1 - Bjurfors

Beskrivning

Beskrivning

För er som känner att miljön är viktig. I den här underbara villan möts miljö, tradition och modernitet i en härlig samklang.. Interiörens arkitektur och exklusiva inredning präglas av trägolv, glas och öppna ytor. Villans tre våningar om totalt 285 kvm varav 175 kvm boarea är placerad i en fruktträdgård från 50-talet där flera fruktträd ännu finns kvar. Utförandet är i trä och glas med ett drag av herrgård.
Planlösningen i huset är öppen och det första våningsplanet har stora och iögonfallande sällskapsytor i öppen planlösning. I övrigt kan nämnas en generell exklusivitet i såväl material som utrustning, inredning och genomtänkta ytor för arbete, förvaring, klädvård med mera.
Gården innefattar av ett skifte om 50 hektar varav 35 hektar skog samt 15 hektar åker och äng. Ytterligare ett bostadshus finns med ursprung från slutet av 1700-talet samt 2 ladugårdar och maskin hall.
Här kan man njuta av stillheten och den rofyllda miljön med känsla av att vara långt bort från stadens puls dock når du Göteborg på endast 35 minuter med bil.

Interiör

Interiör i huvudbostaden.

När du stiger in genom dörren möts du av en stor och öppen hall med ljust klinkergolv. Till höger finns en platsbyggd garderob med skjutdörrar och gott om plats för allas ytterkläder. I anslutning till hallen finner du även husets gästtoalett.
När man fortsätter in i bostaden möts du av en öppen planlösning med stora sällskapsytor. De stora fönsterpartierna ger ett härligt ljusinsläpp som omfamnar hela vardagsrummet. I den vänstra delen av rummet finns det plats för en stor soffgrupp där både gäster och familj kan njuta av omgivningen. Här tar man sig även enkelt ut till den rymliga terrassen som följer hela husets sydvästra fasad. I anslutning till denna delen av rummet hittar du även källaren.
Om du fortsätter in till höger finns det ytterligare plats för ett behagligt möblemang
där man kan slå sig ner med en god kopp kaffe. I denna delen av rummet finns dörren ut till husets ljuvliga vinterträdgård som är helt inglasat och med genomgående golvvärme, vilket ger en varm och trivsam miljö året om.
Går du tillbaka in i bostaden och genom de stora sällskapsytorna finner du husets allrum/bibliotek. Rummets öppna spis ger en varm och lugnande atmosfär. Här finns det plats för mysiga fåtöljer där du kan läsa en bok framför brasan.
Via både allrummet och hallen når du bostadens omfångsrika kök med påkostade bekvämligheter. De genomgående ljusa materialvalen ger en stilren kontrast till kökets mörka granitskivor. Den stora köksön är en härlig sällskapsyta och bjuder in till både matlagning och fördrinkar. På köksön hittar du grill och ångkokare med höj och sänkbar fläkt. Det är ett fullt utrustat kök med keramikhäll och 3-platts gas från tyska Gaggenau. Maskinerna från Gaggenau är: Gas och elspis, grill, ångkokare, fläkt på köksön, ugn 90 cm, mikro samt diskmaskin. Fläkt över spisen är fjärrstyrd av märket Fjäråskupan. Köket inrymmer också Nor-cools kyl/sval på ca 600 liter av märket Miele. Bänkskivor i köket av afrikansk svart granit. Två diskhoar varav en med avfallskvarn.
Mellan köket och allrummet finns ett serveringsrum med generösa förvaringsmöjligheter. Serveringsrummet har inredning i ek samt frys. Belysningen i serveringsrummet tänds automatiskt när man kliver in.

Genom kökets öppna planlösning når du den gedigna matplatsen, med ett stort glasparti som skapar en harmonisk känsla. Här finns det plats för stora middagsbjudningar. Från matplatsen finns en dörr ut till den andra delen av terrassen, där du enkelt kan flytta ut dina middagar under varmare dagar. Hela terrassen har eldrivna markiser.
På bostadens övre plan finns tre sovrum varav ett Master bedroom. De två mindre sovrummen är belägna direkt till vänster när du kommer upp från trappan. Tar du istället höger och går igenom det mindre allrummet, som har dörr ut till den stora balkongen, kommer du till Master bedroom. Här får du plats med en dubbelsäng utan problem. Det höga taket ger rummet en härlig vidd och i anslutning till sovrummet finns det även en walk in closet med gott om förvaringsmöjligheter för dina kläder.
Rakt fram från trappan ligger bostadens stora badrum. Här kan du välja om du vill ta en snabb dusch eller ett långt och avkopplande bad i jacuzzin. Badrummet är förberett för att kunna bygga en bastu.
Tar du två trappor ner igen finner du bostadens källare. Här finns garage, förråd, tvättstuga och teknikrum. Det är även här nere du hittar en av husets guldklimpar nämligen vinkällaren med två intilliggande rum. Det ena förberett för att kunna installera en braskamin och det andra för en bardisk med framdraget vatten och avlopp. I denna lugna och fridfulla miljö finns det plats för alla dina favoritviner.

Alla tak utom i vinterträdgården på bottenvåningen har spottar i taket. Alla fönster i bottenvåningen har fönsterspottar samt de flesta på övervåningen. Vardagsrum+matsal+badrum+gillestuga+baravdelning har inbyggd radio med inbyggda högtalare av typ Boose.
KNX-system i hela huset. Golvvärme i hela entréplanet samt större delen av övervåningen. Ej i de minsta rummen.
Så kallat skeppsgolv i största delen av entréplanet.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Tomten 4:1

Mark

Skogsmark

Areal: 25 ha. Virkesförråd, tot: 124 kbm/ha.

Impediment

Areal 3 ha.

Åkermark

Areal 15 ha. Brukningsvärde: Normalt. Dränering: Tillfredsställande/Självdränerad.

Betesmark

Areal 5 ha. Brukningsvärde: Normal avkastn och kvalitet, avviker max 30%.

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning
Avtalsservitut Nätstation
Nyttjanderätt Tele

Ekonomi

120, Lantbruksenhet, bebyggd
Småhusmark lantbruk, Taxeringsvärde
450 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1976)
2 019 000 kr
Småhusbyggnad lantbruk, Taxeringsvärde (1935)
430 000 kr
Betesmark, Taxeringsvärde
100 000 kr
Åkermark, Taxeringsvärde
664 000 kr
Skogsmark, Taxeringsvärde
1 214 000 kr
Impediment, Taxeringsvärde
8 000 kr
Ekonomibyggnader, Taxeringsvärde
249 000 kr
Totalt
5 134 000 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Byggnadssätt

Fasad
Stående träpanel
Grund
Betongplatta
Stomme
Trä
Bjälklag
Trä
Uppvärmning
Central värme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Fönster
2 och 3-glasfönster
Grundmur
Betongsten

Uteplats/balkong

Lägst hela bostadens sydvästra fasad sträcker sig en stor terrass med möbleringsmöjligheter på båda sidorna om entrédörren. Det finns även en omfångsrik balkong med utgång från det övre planet. Blir det kyligt på balkongen eller terrassen kan du alltid sätta dig i husets inglasade uterum med golvvärme. • Har glasrutor och skjutdörrar från Schüco. Automatiskt ventilation. Takfönstren öppnas vid inställd temperatur.
Eldrivna markiser över alla altaner samt eluttag. Timerstyrd belysning på den stensatta grunden samt fasadbelysningen.
Två balkonger varav en med två eluttag.

Ombyggnad, Renoveringar

2012

Tomt

På tomten finns en stor och härlig damm med en fontän. Trädgården erbjuder oändliga möjligheter för helt fantastiska planteringar. För den hästintresserade finns en stor paddock att rida i. Mellan paddocken och ladugården finns ett mysigt orangeri med automatisk styrning av temperatur och bevattning.

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Mark Sätila-Hede GA:1
Skattetal: Mantal 63/200

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 15-IM4-78/9376.1
Last: Avtalsservitut: Kraftledning,Nätstation, D201700180101:1.1
Last: Officialservitut Väg, 1463-1077.1

Förmån: Officialservitut Väg, 15-SÄT-1294.1

Information

Typ
Lantbruksenhet
Upplåtelseform
Äganderätt
Antal skiften
1
Utgångspris
13 500 000 kr
Rum
7
Boarea
175*
Biarea
110
Byggnadsår
1955

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Vatten/Avlopp

Eget vatten och avlopp

AREAL

Arealkälla
Taxerad areal
Bete
5
Impediment
3
Skog
25
Åker
15
Övrigt
2
Totalt
50

Länkar

Övriga byggnader

Ekonomibyggnader

Djurstall, maskinhall mm, värdeår före 1980

Area 890 kvm. Beskaffenhet: Normalt.

Ekonomibyggnad 1: Denna byggnad fördelas på förråd, garage och en stor tvätthall. På övre plan finns både kök och toalett. Halva våningsplanet är i dagsläget inredd som ett stort och luftigt kontor medan den andra halvan för tillfället är oinredd. Här är det endast fantasin som sätter gränser då det finns stora möjligheter att inreda efter just dina behov.

Ekonomibyggnad 2:
Byggd 2010 och innehåller stor maskinhall om uppvärms med jordvärme nedlagd år 2016. Stort flisförråd finns också. Intill ligger en mindre lada som tidigare använts som stall.

Bostadsbyggnad

Byggnadstyp
1 ½ plan
Rum
6
Boarea
84*
Biarea
38
Byggår
1909
Uppvärmning
Fjärrvärme genom egen anläggning

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Grund: Torpagrund
Fasad: Trä
Fönster: 2-glasfönster
Tak: Tegelpannor

Ombyggnad, Renoveringar

1966

Parkering

P-plats

Vatten/Avlopp

Eget Vatten och avlopp

Karta

Härkila Tomten 1

Härkila Tomten 1,
511 99 Sätila

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Henrik Basmanji

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-88 79 61