Trivsamt parhus i barnvänliga Eklanda

Eklanda, Mölndal

Eklanda Slätt 9

På förhand
Avgift
6 509 kr
Antal rum
6
Typ
Bostadsrättsparhus
Boarea
154 kvm

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

FÖR DIN TRYGGHET

LÄS OM VÅRA RUTINER OCH ALTERNATIVA VISNINGAR FÖR ATT FÖRHINDRA SPRIDNINGEN AV CORONAVIRUSET.

Trivsamt parhus i barnvänliga Eklanda

Trivsamt parhus om 6 rum och 154 kvm är i tre plan, i barnvänligt område, med genomgående hög standard och stora fönsterpartier

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen till ett trivsamt BR-parhus i barnvänliga och populära Eklanda. Detta hem om 6 rum och kök fördelade på tre plan har en totalyta på 154 kvm och med genomgående hög standard med moderna färg- och materialval. Golvvärme på entréplan, stora fönsterpartier, stilren inredning med moderna färgval och en takhöjd om 2,60 i entréplan gör att bostaden känns ljus och luftig. Uteplatser för att avnjuta solen både på för-och eftermiddag finns på både fram- och baksida av huset. Bostaden är väldisponerad med generösa sällskapsytor, fyra sovrum, två helkaklade badrum samt carport, förråd och ytterligare parkeringsplats. Nära Änggårdsbergen, Botaniska trädgården och köpcentrat 421 i Högsbo. Här är det bara att flytta in!

Interiör

Interiör : Välkomna till detta trivsamma hem i tre plan med stora fönsterpartier och mycket ljusinsläpp. Detta stilfulla BR-parhus om ca 154 kvm har genomgående hög kvalitet med moderna färg- och materialval. Hemmet är centralt beläget i populära och barnvänliga Eklanda med närhet till serviceutbud så som butik och restaurang samt skola och förskola. Kommunikationer till citykärnan i Göteborg samt Mölndal nås med lätthet genom buss eller bil. För vänner och bekanta finns det många parkeringsmöjligheter i närområdet.

Entréplan
Vi parkerar bilen smidigt i carporten eller på den öppna parkeringsplatsen intill och kliver in genom huvudentrén i detta trivsamma hem! Här slås vi direkt av bostadens trivsamma entré och ljusinsläppet från de stora fönsterpartierna. Golvet bekläs av ett såväl praktiskt som snygg klinker i mörkt färgval som sedan övergår till en ekparkett. Väggarna går i stilrent vitt samt mönstrad tapet i hall och delar av vardagsrum. På hela entréplan ligger behaglig golvvärme.

Direkt till vänster i hallen finner vi groventrén/tvättstugan med smart tvättdel för hemmets all klädvård. Här finner vi tvättmaskin, torktumlare samt goda förvaringsmöjligheter i flera garderober. Väggarna går i vitt och även här kläs golvet av en grå klinkers.

På motsatt sida från hallen finner vi det helkaklade badrummet i neutrala färgval. Inredningen består av duschhörna, tvättställ med kommod, ovansittande spegel, wc samt fönster för ljus och vädring.

I direkt anslutning till entrén kliver vi in i ett generöst vardagsrum och matsal. Vardagsrummet tangerar med lätthet att bli bostadens givna samlingspunkt och bostadens öppna planlösning ger möjlighet till flera olika sätt att möblera på. Rummet inbjuder gott om plats för större bord att samla vänner och familj kring vid både middagar och roliga spelkvällar. Rymden blir påtaglig tack vare takhöjden på 2,60m och de stora och höga fönsterpartierna som släpper vackert in ljuset på förmiddagen. Här finns gott om utrymme för både soffgrupp och matmöbel. Om vi tar klivet ut från vardagsrummet finner vi den härliga och skyddade baksidan. Vi möts av ett härligt trädäck med plats för utemöbler och ett kliv ned ligger gräsmattan för sommarens lek. Baksidan skyddas och omsluts av gröna lövbuskar.

Vidare in i bostaden finner vi bostadens hjärta och kök vilket är som gjort för den sociala prägeln. Förvaring göms både stilrent och praktiskt till kockens alla redskap. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys i fullhöjd, diskmaskin, spis, fläkt samt mikrovågsugn. Det är från köket vi når det skyddade trädäcket med sol under eftermiddag och kväll. Här ryms såväl sittgrupp som matmöbel.

Övre plan
Vi kliver upp för den första trappan av två och når det övre planet och hemmets sovavdelning. Här möts vi av en centralt placerad hall där vi når bostadens samtliga fyra sovrum. Det största rummet andas ro och ger känsla av välbehag med fönster i två väderstreck. Detta passar föräldrarna med gott om utrymme för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Här finns praktisk förvaring i flera garderober.

De andra tre sovrummen på detta plan faller barnen i smaken. Här löper fortfarande ekparketten på golvet och väggarna går i samma gråa ton som på entréplan. Samtliga rum med plats för säng och tillhörande möblemang. Goda förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Mellan sovrummen finner vi badrummet på detta plan som är i neutrala färg- och materialval. Utrustning är toalett, handfat med kommod, spegel samt badkar.

Vindsplan
Vi kliver upp på översta plan och möts av ett ljust och mysigt vindsrum med stor yta. Rummet präglas av gott om ljusinsläpp tack vare stora fönster som ger rummet gott om dagsljus. Det är öppnat upp till nock och takbjälkarna skapar en härlig atmosfär. Vi har gott om förvaring genom en stor klädkammare samt kattvinden.

Fakta

Uteplats/balkong

Uteplats 1: Utanför köksfönstret finner vi en uteplats med trätrall i västläge.
Uteplats 2: På baksidan av huset, med ett skyddat läge finner vi ett härligt trädäck i österläge samt gräsmatta.

Övriga byggnader/utrymmen

Gemensamt för föreningen finns gästparkering samt gemensamt förråd med verktyg så som exempelvis häcksax. Till bostaden hör ett isolerat förråd om ca 6kvm på framsidan samt förvaringsutrymmen på vindsplanet genom en klädkammare samt sidovindar.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Leverantör: Svenska Stadsnät (fiber).

Parkering

Parkering med plats för en bil i carport och en bil på uppfarten. Gästparkering finns i området.

Övrigt

KOMMUNIKATIONER OCH SERVICE
Eklanda är ett attraktivt och naturnära bostadsområde som har blandad bebyggelse med både radhus och fristående hus i både bostadsrätts- och hyresrättsform samt friköpta. Här bor du i ett lugnt och trivsamt område med direkt närhet till dagis, skola, kommunikationer och Änggårdsbergens vackra natur. Inte långt bort finns även köpcentrat 421 med stor mataffär samt andra butiker. Med goda kommunikationer genom buss 186 och 751 tar vi oss enkelt in till Göteborgs centrala delar, Mölndal eller ut till Västra Göteborg. En bit bort ligger Åby travbana, simhall och idrottsanläggning. Ett mycket barnvänligt och populärt område som passar både barnfamiljer och par.

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
480 kr
Värme
850 kr
Försäkring
250 kr
Renhållning
180 kr
Vatten/Avlopp
300 kr
Summa
2 060 kr

Kostnader skall ses enligt riktvärden.

Bostadsrättsförening

Namn
Eklanda Allé
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
24
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1183
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Eklanda Allé äger och förvaltar fastigheten Mölndal Cymbalen 3 som består av 24st lägenehter med bostadsrätt.

Utförda renoveringar:
2008: Fasaderna har målats om under våren.
2011: Under sommaren målades fönsterna och lekplatsen renoverades.
2013: Isolerade förråd och ansluta värme. Genomgång av plåtar över dörrar.
2015: Genomfört fasad- och fönstermålning samt att carport- och förrådstak behandlades.
2016: Häckplantor omplanterades efter behov och fiber installerades. Byte av fönster efter behov.

Kommande renoveringar och underhåll:
Endast fortlöpande underhåll.

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Lundéns fastighetsförvaltning AB.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 509 kr

Inkl. parkering samt drift och underhåll av föreningens fastighet.

Ekonomi

Andel i föreningen
4,68%
Andel av årsavgiften är
4,6761%

Information

Typ
Bostadsrättsparhus
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
47/20
Våningsplan
0
Hiss
Nej
Rum
6
Sovrum
5
Boarea
154 kvm*

* Areauppgifter enligt säljaren 1
1 123 kvm enligt bostadsrättsföreningen (Inred vind på 31kvm är inte inräknad i dessa 123 kvm).

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2 plan med inredd vind
Byggår
2003
Uppvärmning
Fjärrvärme

Värme genom golvvärme på entréplan och värmeelement på övre plan. Värmeväxlaren som hanterar varmvatten och värmeelement sköter Göteborgs Energi.

Länkar

Området

Att bo i Mölndals kommun

Mölndal är en naturskön kommun med ett dynamiskt näringsliv och en intressant historia som sträcker sig flera tusen år bakåt i tiden. Om du bor i Mölndal, Kållered eller Lindome så bor du i en pulserande storstadsregion fast i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare. Här finns många trivsamma och naturnära bostadsområden. Det optimala serviceutbudet och närheten till Göteborg gör Mölndal till en attraktiv kommun att bosätta sig i.

Köpa eller sälja bostad i Mölndals kommun? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Eklanda Slätt 9

Eklanda Slätt 9,
431 59 Mölndal

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55