Tillgång till egen strand och brygga

Lindome - Hällesåker, Mölndal

Långövägen 11

På förhand
Antal rum
5
Boarea / Biarea
160 kvm / 40 kvm
Tomtarea
1447 kvm
Typ
Friliggande villa
Balkong
Ja
Terrass/uteplats
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

Tillgång till egen strand och brygga

Souterränghus med hänförande sjöutsikt över Nordsjön

 • Ansvarig mäklare

  Christine Myrberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 54

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen ett fint stenhus om ca 200 kvm med egen brygga och strandtomt. Långövägen 11 - Bjurfors
Välkommen ett fint stenhus om ca 200 kvm med egen brygga och strandtomt
Lugnet präglar denna svårslagna plats. Långövägen 11 - Bjurfors
Lugnet präglar denna svårslagna plats
Uppställningsplatsen intill rymmer ca 10 gästers bilar. Långövägen 11 - Bjurfors
Uppställningsplatsen intill rymmer ca 10 gästers bilar
. Långövägen 11 - Bjurfors
. Långövägen 11 - Bjurfors

Här finns en hel del spännande detaljer då huset byggdes av en murare

Arkitekturen är ren och funktionell. Långövägen 11 - Bjurfors
Arkitekturen är ren och funktionell

Beskrivning

Beskrivning

Välkommen ett fint stenhus om ca 200 kvm med egen brygga och strandtomt. Från gräsmattan löper en gång ner till stranden. Ute på bryggan stillnar livet i kvällssolen. Här finns en stor bastu. Härute kan du sitta ensam en stund, tills någon därinne knackar på rutan för att berätta att maten är klar. På väg upp genom den blommande trädgården känner du dofterna av nyklippt gräs. Det är just lugnet som präglar denna svårslagna plats. Strandtomten skyddas av hela 1447 kvm tomt, ett privatare och mer insynsskyddat läge är svårt att hitta. Runt husets baksida reser sig trygg lövskog. Huset ligger högt och här öppnar sig den stora sluttningstomten ner mot den egna stranden och bryggan. Men det är framförallt utsikten över sjön som ställer sig på vid gavel. Ett efter ett tänds ljusen på andra sidan viken, en och annan stjärna anas på den ljusa natthimlen. Lövskogens fågelsång en tidig sommarmorgon är svårslagen. På vår och sommar njuter man solens strålar och fågelkvitter sittandes på någon av de olika uteplatserna, helt omsluten av den vackra naturen och med sjön i blickfånget. Svårslaget.

Interiör

Huset om ca 200 kvm byggdes 2000, arkitekturen är ren och funktionell. Här finns en hel del spännande detaljer då huset byggdes av en murare. Entréplanet rymmer vardagsrum i öppen planlösning med en stor murad öppen spis, matsalsdel för stort bord och ett väl tilltaget kök med alla bekvämligheter så som kyl och frys i fullhöjd, spis med både gas och keramikhäll, inbyggd ugn och mikro och vackra granitbänkskivor. Luckorna är i massiv ek. Alla golv är i marmor med golvvärme. Här finner du ett större badrum med generös förvaring samt dusch. På övre plan finns två bra sovrum samt ytterligare en stort badrum. Detta med bubbelbadkar. Himmel och ljus uppfyller de flesta rum via stora fönster. I källarplanet finns tvättstuga, pannrum, förråd och inte mindre är två stora sovrum med utgång till stensatt uteplats och vy över sjön. Stor balkong om 24 kvm men markis som lätt fäll ut. Hit kan midsommarfesten eller kräftskivan fly om den svenska sommaren skulle visa sin baksida. Det ryms många runt bordet. Huset har bra ytor och erbjuder ett öppet och stabilt ramverk för den som vill skapa något unikt, ett badmintonslag från den egna stranden. Invid ena husväggen finns en carport med plast för båten eller bilen. Uppställningsplatsen intill rymmer ca 10 gästers bilar. I närheten finns det flera stall, golfbana samt många strövområden. Sammantaget är detta en smått unik plats helt anpassad efter liv -vid Nordsjön.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Skår 1:17

Övriga byggnader/utrymmen

Friggebod med bastu

Planbestämmelser

Ytvattenskydd (1996-11-05) Byggnadsplan (1967-01-10)

Rättigheter/gemensamhetsanläggningar

Gemensamhetsanläggning: Mölndal Ranered GA:1

Last: Avtalsservitut: Kraftledning, 14-IM2-32/449.1

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 101 000 kr
Byggnadsvärde
2 261 000 kr
Fastställt
2018
Kod
220, Småhusenhet, bebyggd
Fastighetsskatt/Avgift
8 049 kr

Besiktning

Besiktigad
Nej

Driftskostnad (per år)

Personer i hushållet
2
Sotning
140 kr
Värme
20 500 kr
Försäkring
3 100 kr
Samfällighetsavgift
2 400 kr
Renhållning
2 336 kr
Vatten/Avlopp
400 kr
Övrigt
4 500 kr
Summa
33 376 kr

Övrigt är tanktömning

Vatten/Avlopp

Enskilt vatten, Enskilt avlopp.

Ombyggnad, Renoveringar

2016 Nytt vattenfilter/reningssystem Brava Mixana
2016 Ny varmvattenberedare

TV/bredband

Telia Adsl

Telia Adsl
Fiberutbyggnad pågår i området

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Avtalsservitut Kraftledning

Övrigt

Området är inte tätbebyggt men tillräckligt många grannar att det inte känns ensligt. Grannsamverkan där flera är delaktiga.I närheten ligger Mölndals golfbana och det finns flera stall i området.
Närhet till Hällesåkersskolan(F-3) och skolskjuts fram till dörren.

Information

Typ
Friliggande villa
Upplåtelseform
Äganderätt
Rum
5
Sovrum
4
Boarea
160 kvm*
Tomtarea
1447 kvm
Biarea
40 kvm
Bastu
Ja
Kakelugn/Öppen spis
Ja
Trädgård
Ja

* Areauppgifter enligt taxeringsinformationen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1 ½ plan i souterräng
Byggår
2000
Fasad
Puts och tegel
Grund
Betongplatta
Stomme
Betong
Bjälklag
Betong
Uppvärmning
Sjövärme
Takbeklädnad
Betongpannor
Ventilation
Mekanisk frånluft
Utvändigt plåtarbete
Lackerad plåt
Fönster
3-glasfönster aluminium
Grundmur
Betong

Länkar

Området

Mäklaren om Lindome

Lindome är en tätort belägen i Mölndals kommun. Lindome med sin lantliga miljö har närhet och bra kommunikationer till både storstaden Göteborg och Kungsbacka. Om du bor i Lindome så bor du också i en dynamisk storstadsregion fast i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare. Här finns många trivsamma och naturnära bostadsområden.

OMRÅDET
Lindome har en blandad miljö, Hällesåker med sitt vackra jordbrukslandskap och Fagered med sina väl bevarade järnåldermiljöer. För den naturintresserade går Bohusleden genom Bunketorp och det finns fina vandringsleder i Sandsjöbackas naturreservat som sträcker ut sig i Lindomes västra delar. Det finns tre badsjöar och för den som vill ha salta bad är Billdal inte långt bort.

SERVICE OCH UTBILDNING
Lindome har ett mindre centrum med butiker, bibliotek, apotek, bank, vårdcentral etc. Lindome är beläget i Mölndals kommun och inom kommunen finns ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

SPORT OCH FRITID
För den som är sportintresserad finns ett stort utbud av klubbar som Lindome bågskytteklubb som har deltagit i OS, Mölndals golfklubb med sin 18-hålsbana, IK Uven med orientering, löpning och skidåkning, Lindome GIF för den fotbollsintresserade etc.

HISTORIA
Lindome ligger i Halland och var från början danskt. Lindome hade möbeltillverkning under 1800-talet och tidigt 1900-tal och är känt för Göteborgsstolen som även är kallad Lindomestolen. Spinneriet i lindome är en historisk byggnad med anor från tidigt 1800-tal som nu fått nytt liv och öppnat upp sina dörrar för allmänheten. Spinneriet är i dag en plats där kreativa och produktiva hyresgäster såsom fotografer, designers och inredare samlats under samma tak. Här finns även en musikstudio och en förskola. Flera hyresgäster driver butiker i huset, och nu har även Lilla Spinneriet öppnat – en restaurang som serverar gott fika och ekologisk, närproducerad mat.

KOMMUNIKATIONER
I Mölndals kommun bor drygt 60.000 personer och över 22.000 pendlar hit varje dag för att arbeta på någon av de många arbetsplatserna. Lindome har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt kust till kustbanan. Pendeltåget mot Kungsbacka från Göteborg stannar i Lindome med anslutning till busshållplats.

Köpa eller sälja bostad i Lindome? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Långövägen 11

Långövägen 11,
437 92 Lindome

Visa i Google Maps

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Christine Myrberg

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 54