1:a Mölndal - Bifrost

Mölndal - Bifrost, Mölndal

Släpharvsgatan 5A

På förhand
Avgift
2 735 kr
Antal rum
1
Boarea
45 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

1:a Mölndal - Bifrost

Välplanerad lägenhet på våning två av tre, ca 45 kvm i lugnt och trevligt område. Belägen i attraktiva Brf Tegen med bra ekonomi.

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Beskrivning

Beskrivning

Välplanerad lägenhet på våning två av tre, om ca 45 kvm i lugnt och barnvänligt område. Belägen i attraktiva Brf Tegen med bra ekonomi. Bostaden är planerad med ett praktisk kök med matplats. Stort luftigt allrum med utgång till balkongen samt ett stort fönsterparti som ger ett fint ljusflöde till rummet. Hallen är rymlig och det är här som vi når klädkammaren. Fräscht badrum i neutrala färger. Det ingår cirka 7.000kr i den inre fonden. Grön innergård med naturen inpå knuten, närhet till Safjällets naturområde, Sahlgrenska, Chalmers, Göteborgs universitet och Mölndal Innerstad. Bredband ingår i månadsavgiften. Rep. fond om ca 7.700 kr som tillfaller köparen.

Interiör

Rumsbeskrivning:
Välkommen Släpharvsgatan 5 A!

I attraktiva Brf Tegen finner vi denna etta om 45 kvm. Bostaden är planerad enligt följande:

Vi välkomnas in en rymlig hall med plats för ytterkläder till höger. Här finns också plats för en hallmöbel för den som önskar. I hallen når vi en rejäl klädkammare som ger plats åt vardagsbestyr och klädvård. Väggarna är vita och golvet beklätt med ett snyggt parkettgolv i ek. Detta golv är genomgående i hela lägenheten och tillsammans med de vita väggarna skapar det ett trevligt helhetsintryck. Vi har en fondvägg i allrummet som skapar en trevlig atmosfär.

Från hallen nås badrummet. Det är utrustat med toalett, handfat med ovansittande spegel samt ett badkar.

Rakt fram från hallen nås det ljusa och luftiga allrummet. Stort fönsterparti släpper in gott om dagsljus och ger rummet sin härliga känsla. Rummet är lätt att möblera och ger plats för säng, soffa med tillhörande möblemang, skrivbord samt ytterligare inredning för den som önskar. Det är härifrån som vi når bostadens fina balkong i sydostläge.

Det stora köket har vita luckor och skåp som erbjuder gott om förvaring. Här finns gott om arbetsyta och ovan den finns ett vitt kvadratiskt kakel. Den maskinella utrustningen består av en kombinerad kyl/ frys samt en spis. Vid det stora fönstret får vi plats för ett matbord för fyra personer.

Fakta

Bostadsrättsförening

Namn
HSB Bostadsrättsförening Tegen i Mölndal
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av säljare

Allmänt om föreningen

Hsb Brf Tegen är Mölndals största bostadsrättsförening och består av 477 lägenheter och är en stabil brf med god ekonomi. Det är även en aktiv förening som anordnar trevliga aktiviteter av olika slag, såsom pubkvällar, revyer mm.

Utförda renoveringar:
2006: Balkong och fönsterrenovering. Byte av fläktar samt renovering av övernattningslokal på Släpharvsgatan 5. Stammarna spolades.
2007: Omläggning av tak på samtliga hus.
2009: Gårdarna gjordes om med nya planteringar, stensättningar mm. Föreningen såg över värmesystemet. Under året upprättades även en underhållsplan som omfattar de kommande fem åren. Mätning av radon påbörjades och åtgärder för att sänka värdena måste vara genomförda senast år 2020.
2010: Dräneringsarbete och belysningen för parkeringsplatserna förbättrades.
2012: Postboxar installerades och föreningen investerade i bättre trapphusbelysning.
2013: Färdigställande av gym. OVK besiktning. Föreningen bytte belysningen i entréer, vid garage och i tvättstugor till energisnålare alternativ. Förhandling skedde med ny kabel TV-leverantör.
2014: Tvättstugorna målades om och nya lekställningar på gårdarna.
2017: Stammarna spolades.
2018-2019 Fönster och fasadrenovering

Föreningens har en väl uppdaterad hemsida. http://www.hsb.se/molndal/tegen

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

Ekonomi

Andel i föreningen
0,15496%
Andel av årsavgiften är
0,15496%
Reparationsfond
7 076 kr

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
210 kr
Försäkring
155 kr
Summa
365 kr

Kostnader skall ses enligt riktvärden.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns cykelförråd, barnvagnsförråd, lägenhetsförråd, samlingslokal (Pinnharvsgatan 4), övernattningslägenhet (Släpharvsgatan 5), gym (Rullharvsgatan 4) och det finns flera tvättstugor i föreningen.

TV/bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: Canal digital.

Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Parkering

103 garageplatser. Går att hyra för 600 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö.

284 parkeringsplatser. Går att hyra för 300 kr/mån. Ingen kö.

Övrigt

KOMMUNIKATIONER OCH SERVICE
Bifrost är beläget söder om Toltorpsdalen i närhet till Mölndals Centrum och inte långt ifrån Chalmers och Sahlgrenska. Här bor ni även nära naturen i form av Safjällets Naturreservat med motionsslingor samt Änggårdsbergens strövområden. I Bifrost finns även goda kommunikationer med flertalet busslinjer som tar dig smidigt in till Mölndal och Göteborg. I närområdet finns Hemköp, servicebutik och pizzeria, även skola och förskola finns på gångavstånd.

Månadsavgift

Avgift/hyra
2 735 kr

I avgiften ingår Värme, Vatten, Kabel-tv, Bredband.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lägenhetsnummer
34
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Nej
Rum
1
Boarea
45 kvm

Byggnadssätt

Byggår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Bifrost, Mölndal

  Adress
  Rullharvsgatan 6 D
  Utgångspris
  1 995 000 kr
  Månadsavgift
  3 714 kr
  Antal rum
  2
  Sovrum
  1
  Boarea
  65 kvm

  Visning: 2019-08-25 12.15 Boka här

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Bifrost, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Rullharvsgatan 1 C
  Månadsavgift
  4 043 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  71 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!