Unik etagefyra i populärt område på våning två. Rymlig balkong med söderläge och hiss i huset!

Mölndal - Centralt, Mölndal

Växthusgatan 10

På förhand
Utgångspris
3 850 000 kr
Avgift
6 257 kr
Antal rum
4
Boarea / Biarea
74 kvm / 26 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
2 av 3
Hiss
Ja
Balkong
Ja

Unik etagefyra i populärt område på våning två. Rymlig balkong med söderläge och hiss i huset!

Ljuvlig bostad om 74 kvm på populär adress med stor balkong, högt i tak och möblerbar övervåning/loft i nybyggt hus från 2014/15!

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

. Växthusgatan 10 - Bjurfors
Gångavstånd till Mölndals Galleria. Växthusgatan 10 - Bjurfors
Gångavstånd till Mölndals Galleria
Här finns caféer, butiker och restauranger. Växthusgatan 10 - Bjurfors
Här finns caféer, butiker och restauranger

Planskiss

Planlösning
Planlösning

Beskrivning

Beskrivning

Välkomna till en alldeles unik bostad på 74 kvm med övervåning/loft på populära Växthusgatan i Mölndal. Här erbjuds öppen planlösning mellan kök och vardagsrum och gott om plats finns för både soffmöblemang och större matplats för härliga middagar. Fastigheten bebyggdes mellan 2014/2015 och är i utmärkt skick. Modernt kök med vita skåpsluckor, ljusgrönt kakel ovan mörk bänkskiva i slitstark laminat. Från allrummet nås bostadens stora balkong med härligt söderläge där det finns gott om plats för både bord och stolar. Två bra sovrum med plats för både dubbelsäng och förvaringsmöbler. Genomgående ljusa ytskikt, vackert parkettgolv och stora fönsterpartier i alla rum bidrar till ett härligt ljusinsläpp.

I Mölndals centrum finner du allt inom bekvämt promenadavstånd. Livsmedel, servicebutiker, klädbutiker, torghandel, trevliga små kaféer och restauranger samt bank, apotek, bibliotek och systembolag. Nybyggda Mölndals Galleria finner ni en kort promenad från bostaden och här finns 65 butiker blandat med caféer och restauranger. Gallerian finns intill knutpunkten Mölndalsbro - Västtrafiks resecentrum - där tåg, bussar och spårvagnar stannar på väg till och från hela Göteborgsregionen. För den aktive finner ni härliga Safjällets naturreservat en kort promenad eller cykeltur bort och här finns bland annat vandringsstigar och elljusspår.

Interiör

Varmt välkomna till Växthusgatan 10. Ta hissen eller trapporna till våning två och kliv in genom ytterdörren. Ni möts av en rymlig hall med gott om avhängningsmöjligheter. Bra förvaring tack vare garderober samt städskåp. Vacker ekparkett pryder golvet och fortsätter vidare in i bostaden tillsammans med genomgående vita väggar. Hallen är centralt placerad och härifrån nås bostadens alla rum.

Direkt till vänster ligger ett av bostadens två sovrum. Stort fönster skänker rikligt med ljus. Här finns gott om förvaring i form av två garderober. Här får ni plats med dubbelsäng, sängbord och ytterligare förvaringsmöbel för den som önskar.

Vägg i vägg med första sovrummet finner ni sovrum nummer två. Detta är något större i storlek och här finns ypperlig förvaring via flertalet garderober. Stora fönsterpartier finns även här med utsikt över omgivningarna.

Det stora badrummet med praktiskt vädringsfönster och lyxig golvvärme ligger i anslutning till hallen. Svart klinker pryder golvet och väggarna består av svart och vitt kakel. Utrustningen består av tvättmaskin, torktumlare, tvättställ med kommod, wc samt dusch med vikbara duschdörrar.

Den öppna planlösningen mellan kök och allrum bjuder in till olika möbleringsalternativ som inkluderar en soffgrupp med bord och tv-möbel samt ett större matbord med plats för 8 – 10 personer. Till tak här är det ca 6 meter! Stora fönsterpartier från två olika väderstreck bjuder på rikligt med ljusinsläpp. Från allrummet nås bostadens stora möblerbara balkong som vetter åt Växthusgatan med eftertraktat söderläge och ger chans till många härliga soltimmar. Kök från Marbodal med vita skåpsluckor, bra arbetsytor och gott om förvaring via överskåp och lådor. Utrustningen här består av kyl och frys i fullhöjd, mikro, varmluftsugn, spishäll, integrerad diskmaskin samt fläkt (motor). Ljusgrönt kakel ovan bänkskivan i mörkgrå laminat.

Via en spiraltrappa från vardagsrummet når ni övervåningen/loftet. Här är det öppet ned så att ni enkelt överblickar över de sociala utrymmena i bostaden. Bredvid trappan på övre plan finns plats för ett mindre allrum/lounge-del. Vidare in finns ett stort förrådsutrymme. Här finns även en utgång till trapphuset. Golvet pryds av samma vackra ekparkett som resterande rum i bostaden och det stora fönstret här uppe tillsammans med resterande fönsterparti på undervåningen skänker rikligt med ljus.

Fakta

Fastighetsbeteckning

Mölndal Dalén 21

Bostadsrättsförening

Namn
Brf Växthusgatan 10
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Antal lägenheter
4
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

Allmänt om föreningen

Brf Växthusgatan 10 är en äkta bostadsrättsförening och består av 4 st lägenheter - samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen registrerades 2013-12-12 och den ekonomiska planen registrerades 2015-04-01. Nuvarande stadgar registrerades 2018-05-30. Till föreningen hör adressen Växthusgatan 10. Föreningen förvärvade fastigheten 2015 dvs. äger marken och betalar således ingen tomträttsavgäld till kommunen.

Föreningen har serviceavtal med Vinga hiss gällande underhåll och larm kopplat till hissen och avtal med Sappa AB gällande grundutbudet för tv via Mölndals stads stadsnät (fiber).

Föreningens ekonomi

Föreningen har beslutat att höja avgiften med 7% under 2020 samt preliminärt 3% under 2021 samt 2% under 2022.

Renoveringar - Utförda och planerade

Då huset nybyggdes 2014/2015 är detta i väldigt gott skick och inga renoveringar är planerade i dagsläget, endast löpande underhåll.
Upprättande av grindar på staketet i trädgården kommer att utföras, dock ej beslutat när i tiden detta kommer att göras.

Utförda renoveringar/underhåll:
2018 Staket i trädgården.
2019 Grusläggning på uteplats samt parkeringsplatser iordningställdes.

Parkering

I föreningen finns 6 st parkeringsplatser varav 1 st är reserverad per lägenhet och kan hyras till en kostnad om 300 kr/månad. Extraparkering går att hyra för 450 kr/månad. I dagsläget är det kö till dessa.
I dagläget kostar den första parkeringen 300 kr/mån och den andra 450kr/mån.

TV/bredband

Internet, telefoni och digital-tv fås genom Stadsnätet och den boende är fri att välja leverantör själv för varje tjänst. Föreningen står dock för grundutbudet via Sappa.

Gårdsplats/innergård

Gemensam trädgård med fruktträd, utemöbler och grill.

Övrigt

Trappstädning och trädgårdsskötsel görs av medlemmarna själva enligt rullande schema.

Uteplats/balkong

Möblerbar balkong med söderläge.

Parkering

En parkeringsplats är reserverad per bostad om en kostnad på 300 kr/månad.

Övrigt

Tillträde enligt överenskommelse.

Månadsavgift

Avgift/hyra
6 257 kr

Värme och vatten ingår i avgiften.

Ekonomi

Andel i föreningen
25,6%

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Lägenhetsnummer
4
Våningsplan
2 av 3*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
2
Boarea
74 kvm**
Biarea
26 kvm

* Våningsplan 2 av 3.

** Areauppgifter enligt dokumenterad mätning (registrerad i föreningen som 74,7 kvm) 1
1 Biarean är inklusive lägenhetsförrådet.

Driftskostnad (per månad)

Personer i hushållet
1
Försäkring
339 kr
Summa
339 kr

Byggnadssätt

Byggår
1935/2014-2015*
Uppvärmning
Fjärrvärme

* Byggår 1935. Nybyggnation 2014/2015.

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Växthusgatan 10

Växthusgatan 10,
431 60 Mölndal

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Sarah Gustafsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-761 79 15

 • Extra kontaktperson

  Rasmus Broström

  Fastighetsmäklare

  :
  Telefon: 031-706 83 55

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrättslägenhet

  Mölndal - Centralt, Mölndal

  Adress
  Växthusgatan 9
  Utgångspris
  2 895 000 kr
  Månadsavgift
  5 018 kr
  Antal rum
  3
  Sovrum
  2
  Boarea
  81 kvm

  Visning: 2020-04-13 12.45 Boka här