4:a Mölndal - Kvarnbyn

Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

Kvarnbygatan 33

Utgångspris
4 995 000 kr
Avgift
4 860 kr
Antal rum
4
Boarea
98 kvm
Typ
Bostadsrättslägenhet
Våningsplan
4 av 4
Hiss
Ja

Visning

Vänligen kontakta mäklaren för mer information.

4:a Mölndal - Kvarnbyn

Fantastisk gavelfyra med en stor balkong om ca 13 kvm. Generösa sällskapsytor, hög standard samt badrum och gästtoalett. Stabil Brf och låg avgift.

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Skapa bevakning på bostäder baserat på den här bostadens storlek, pris och område!

Vad är Bjurfors Boagent?

Bilder

Välkommen till en välplanerad fyra som är belägen högst upp i huset. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
Välkommen till en välplanerad fyra som är belägen högst upp i huset
Interiörbild. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
Ett stilrent kök som går i vitt - bänkskiva i granit. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
Ett stilrent kök som går i vitt - bänkskiva i granit
Utsikt över Kvarnbyns villaområde. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
Utsikt över Kvarnbyns villaområde
En bostad att bara flytta in i. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
En bostad att bara flytta in i
Stora fönsterpartier skänker rikligt ljus till rummet. Kvarnbygatan 33 - Bjurfors
Stora fönsterpartier skänker rikligt ljus till rummet

Beskrivning

Beskrivning

I ett osedvanligt fint sluttningsläge mot sydväst ligger Kvarnbyterrassen centralt men lugnt beläget i populära Kvarnbyn. Kvarnbyterrassen erbjuder ett modernt och bekvämt boende i en anrik miljö där Mölndals historia och ursprung ständigt gör sig påmind. Välkommen till ett exklusivt boende med hänförande utsikt, gemensam takterrass och bekväm parkering i garage. Ett hem att längta till!

Lägenhetens välplanerade ytor har genomgående hög standard och moderna materialval. Stora fönsterpartier skapar ett fint ljusflöde över parkettgolven och den öppna planlösningen mellan vardagsrummet och det vita köket i modern stil med bänkskiva i granit. Vidare är bostaden planerad med tre bra sovrum, ett helkaklat badrum (golvvärme) med tvättdel, en praktisk gästtoalett och en stor härlig balkong om ca 13 kvm i sydväst. På den gemensamma terrassen lämnas utrymme för umgänge med familj och vänner, kanske för en grillafton i kvällssolens sken. Här bor man med alla tänkbara bekvämligheter och det är bara att flytta in! Stabil Brf och låg månadsavgift.

Rumsbeskrivningar

Kvarnbygatan 33

Välkomna till Kvarnbyn och Kvarnbygatan 33!

Detta hus byggdes 2016 och genomsyras av stilrena färg- och materialval med alla önskvärda moderniteter. Denna fyra om ca 98 kvadratmetrar är planerade enligt följande:

Hissen tar oss bekvämt upp till fjärde våningen, som även är husets högsta plan och vi stiger in i en rymlig och ljus entréhall med plats för ytterkläder i skjutdörrsgarderoben som finns direkt till höger. På golvet ligger ett parkettgolv i ek som är genomgående för lägenheten. Från hallen når vi även den praktiska gästtoaletten.

Till vänster om entrén har vi badrummet. Det är stilfullt inrett med stora vita kakelplattor och en mörk klinkers med underliggande golvvärme. Badrummet är utrustat med dusch, toalett, handfat med kommod samt ovansittande spegelskåp. Här finns även en tvättsektion med förvaringsskåp samt en arbetsbänk över tvättmaskin och torktumlare.

Vi tar oss vidare in mot vardagsrummet och köket som tack vare sin öppna planlösning har stora sociala ytor. Härifrån vi når bostadens balkong som blir bostadens favoritplats under sommarhalvåret. Balkongen om ca 13 kvadratmeter har ett högt och soligt läge och vi har utsikt över Kvarnbyns villaområde. Vardagsrumsdelen är lättmöblerad och här ryms enkelt en större soffa och tv-möbel. De stora fönsterpartierna i två väderstreck ger rummet ett härligt ljus.

Köket är smakfullt inrett med köksluckor i vitt och stora lådor som enkelt rymmer alla husgeråd. Bänkskivan i granit ger bra arbetsytor och ovanför finner vi ett vitt kakel som snyggt smälter in samt praktisk belysning under skåpen. Den maskinella utrustningen består av ugn och mikro i bekväm arbetshöjd, kyl och frys i fullhöjd, fläkt och spishäll. Bakom en av luckorna gömmer sig en integrerad diskmaskin.

Alla tre sovrummen ligger på rad. Huvudsovrummet nås idag från vardagsrummet. Det är stor och rymligt och en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler får enkelt plats. Två skjutdörrsgarderober underlättar klädförvaringen.

Vidare finner vi det andra sovrummet. Detta rum går i gråa toner på både väggar och golv. Säng, skrivbord samt soffa eller förvaringsmöbler ryms här.

Det tredje sovrummet finner vi direkt till höger om entrén. Även här ryms säng, skrivbord samt förvaringsmöbler. De två garderoberna underlättar klädförvaringen.

I samband med inflyttning 2017 har bostaden uppgraderats för att få en lyxigare känsla. Vägguttag och strömbrytare har bytts till Schneider Exxact Solid Glas, golvlister har ersatts till en högre modell, dörrarna har uppgraderats till en mer ljudisolerande samt modernare utseende. Granitbänkskiva i köket, exklusivt kakel och ny diskho i modernt snitt har tillkommit. Heltäckningsmattorna i två av sovrummen är av högsta kvalitet och under dem ligger originalparketten kvar.

Tapeter är genomgående exklusiva och i hallen har de specialbeställts med att de går från mörkgrått vid entrén och tonar linjärt ut helt i vitt i öppningen till vardagsrummet, detta för att få en känsla av att ljuset närmar sig när man går mot vardagsrummet. I gästtoaletten har en originalmålning tillkommit för att man ska känna sig extra välkommen. Lägenheten är speciell och utöver det vanliga både vad gäller interiört men även utsikt och solläge

Varmt välkomna på visning till en stabil förening med låg avgift.

Fakta

Uteplats/balkong

Balkong, läge sydväst.

Övriga byggnader/utrymmen

Det finns en gemensam terrass, samlingslokal, förråd, barnvagnsrum och cykelförvaring.

TV/bredband

Comhem med bredband, fast telefoni och tv.

Övrigt

Området som knyter ihop nutid med historia heter Kvarnbyn. Ett lugnt och charmigt område där forsen dånar lika självklart idag som för 1000 år sedan. Det var då man började tämja vatten för att mala säd. Idag finns här charmiga trähus, museum och fik utmed de branta klippkanterna. Kvarteret ligger bara några hundra meter från Mölndals Innerstad med ett utbud av butiker och övrig service. Både buss- och spårvagnshållplatser finns på gångavstånd samt pendeltåg. Kvarnbyskolan ligger i anslutning till området, låg- och mellanstadieskolan ligger närmast i Rävekärr och på Glasberget.

Ekonomi

Andel i föreningen
1,4621%
Andel av årsavgiften är
1,46212%
Pantsatt
Ja

Driftskostnad (per månad)

Hushållsström
300 kr
Försäkring
195 kr
Summa
495 kr

Kostnaden skall ses som ett riktvärde.

Energideklaration

Utförd
Ej utförd

Bostadsrättsförening

Namn
Kvarnbyterrassen
Organisationsform/typ
Bostadsrättsförening
Äkta/oäkta bostadsrättsförening
Äkta
Överlåtelseavgift
1163*
Föreningen tillåter delat ägande
Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare
Nej
Föreningen äger marken
Ja

* Betalas av köpare

Allmänt om föreningen

Brf Kvarnbyterrassen innehåller sammanlagt 82 bostadsrätter, ett serviceboende med 9 lägenheter samt en lokal för personal. Bonava står för byggnadsprojektet.

Fastigheten Mölndal Kvarnbyterrassen 1 har adress Samuel Norbergsgatan 4-8, Kvarnbygatan 33-35 och 41-43. Byggnaderna består av 2 lamellhus och 3 punkthus med garage.

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

För mer information se:
https://www.bonava.se/bostad/goteborg/molndal/kvarnbyn/kvarnbyterrassen

Månadsavgift

Avgift/hyra
4 860 kr

Inkl. värme och kallvatten. Obligatoriskt tillägg för varmvatten och bredband/tv tillkommer på 234,83 kr/mån respektive 200kr/mån.

Information

Typ
Bostadsrättslägenhet
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Utgångspris
4 995 000 kr
Lägenhetsnummer
D1303
Våningsplan
4 av 4*
Hiss
Ja
Rum
4
Sovrum
3
Boarea
98 kvm**

* Våningsplan 4 av 4.

** Areauppgifter enligt säljaren och bostadsrättsföreningen

Byggnadssätt

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme

Länkar

Området

Mäklaren om Mölndal

På bara tio minuter från Göteborg finner du allt som Mölndal har att erbjuda. Här finns historia, kultur, naturupplevelser och flera fina bostadsområden att bosätta sig i. Naturen och storstan är lika nära. Om du bor i Mölndal så bor du också i en dynamisk storstadsregion men i en miljö där proportionerna är lagom och takten lite lugnare.

SERVICE OCH UTBILDNING
I Mölndal finns bra service i form av butiker, bibliotek, apotek, banker, sjukhus/vårdcentraler etc. Här finner man ett stort utbud av förskolor och grundskolor.

HISTORIA
Mölndal är en stad med underbar natur och mycket historia. Här kan du hitta spår efter tidigare generationer. Muséerna i Kvarnbyn gör bygdens historia levande. Där dånar forsen lika självklar idag som för 1000 år sedan då man började tämja vatten för att mala säd. Nu trängs industribyggnader med pittoreska trähus utmed de branta klippkanterna. Gunnebo Slott och Trädgårdar från 1700-talet ger generösa upplevelser för alla sinnen och ligger i grönskan mellan Stensjön och Rådasjön.

NATUR OCH FRITID
Upplevelser för den aktive finns alltid nära. Mölndal är rikt på sjöar och vattendrag. Stensjön t.ex. har förbindelse med Rådasjön via Stålloppet där den trolska naturen lockar till spännande upptäcktsfärder med kanot. Det finns flera badplatser med stor variation och till salta bad är det bara 15 minuter. Sportintresset är stort i Mölndals kommun och många mölndalsbor är aktiva idrottsutövare. Här finns också Åbytravet vilken är Sveriges näst största travbana som lockar ca 260.000 besökare varje år.

NÄRINGSLIV
I kommunen finns ett välutvecklat och diversifierat näringsliv. Företagsstrukturen har en tydlig profil som domineras av elektronik, läkemedel, medicinsk teknik, hygienartiklar, papper, kemiska produkter, livsmedel samt handel. Stora företag som är rotade i Mölndal är bland annat Astra Zeneca, Santa Maria och SCA.

KOMMUNIKATIONER
Mölndal har ett strategiskt läge i nära anslutning till de större kommunikationslederna E6, E20/Söderleden, västkustbanan samt Kust till kust-banan. Busstrafiken i Mölndal är väl utbyggd och från Mölndals innerstad går spårvagnar och bussar till Göteborg. Pendeltåget från Göteborg Centralstation mot Kungsbacka stannar i Mölndal, Kållered och Lindome.

Köpa eller sälja bostad i Mölndal? Kontakta våra mäklare i Mölndal! Passa också på att anmäla dig till vår kostnadsfria söktjänst Boagenten som hjälper dig att hitta ditt drömboende.

Karta

Kvarnbygatan 33

Kvarnbygatan 33,
431 34 Mölndal

Visa i Google Maps

Boendekalkyl

Ungefärlig boendekostnad

 • Pris:
 • 0 kr
 • Kontantinsats:
 • 0 kr
 • Exempelränta:
 • %
 • Räntekostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Amortering:
 • + 0 kr / mån
 • Månadsavgift:
 • + 0 kr / mån
 • Driftskostnad:
 • + 0 kr / mån
 • Skattereduktion:
 • - 0 kr / mån
 • Ungefärlig månadskostnad:
 • = 0 kr / mån

Om boendekostnad

I vår boendekalkyl kan du beräkna den ungefärliga boendekostnaden för den bostad du är intresserad av.

Genom att i kalkylen justera reglagen för Pris och Kontantinsats, samt ange en egen Ränta får du en indikation på boendekostnaden per månad för den här bostaden.

Observera att det här är en kalkyl. Vi rekommenderar alltid att du kontaktar din bank för att gå igenom de ekonomiska förutsättningarna för just dig att köpa den här bostaden. Det är också en bra idé att ansöka om ett lånelöfte hos din bank.

När du köper din bostad genom Bjurfors kan du ansöka om bolån till en förmånlig ränta hos vår samarbetspartner SEB.

Ansök om lånelöfte hos SEB

Kontakt

Anmäl ditt intresse eller ställ en fråga till mäklaren

Anmäl intresse

Kontaktinformation

Bjurfors Boagent

Så hanterar vi dina personuppgifter: bjurfors.se/privacy

 • Ansvarig mäklare

  Daniel Adelsson

  Fastighetsmäklare / Partner

  :
  Telefon: 031-706 83 51

Förslag på andra bostäder

 • Bostadsrätt

  Mölndal - Kvarnbyn, Mölndal

  På förhand
  Adress
  Görjelycksgatan 29
  Utgångspris
  3 495 000 kr
  Månadsavgift
  5 299 kr
  Antal rum
  2,5
  Boarea
  65,5 kvm

  Kommer snart ut till försäljning!